0 oy
263 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (393 puan) tarafından

Oğlum cok böyle kendince konuşuyor aslinda cok tatlı sanki birşeyler anlatıyor ama bir sürü anlamsiz kelimesi var anlamlı kelimeleri 

baba biberona nene su ver gel maymun sesi ögrendi cirkin ol deyince dilini cikariyor komut olarak al ver gel var babaya mama ver deyince elinde yemeklik birsey varsa uzatir oyuncak hayvanlarini doyurur aslinda sorun bende hep onun yerine istediklerini ben yerine getirdim simdide cok aktif ögretemiyoruz zor öğreniyor komut almayı pek takmıyor bizi birde bu kelimeleri coğunlukla söylemiyor cok nadir istediği zaman ağlayarak ister herşeyi uzanır mesela ver demiyor .. hayir demek isteyince kafasini sallar sağa sola işaret parmağını pek kullanmıyor 3 defa şahit oldum göz temasımız var ama cok uzun değil sürekli oyun peşinde aktif saklambac kovalamaca öyle col sever top oynamayı atmayı vurmayı sever ozaman göz teması kurar uzun uzun .. 


Cocuk şarkılarının melodilerini mırıldanıyor mesela veya kendince söylüyor ayni melodi cikararak bildiği harfler ile mesela tetetete nanana öyle .. etrafimda ondan kücük buyuk en azindan kelimeler söylüyorlar..


Böyle olan varmı

4 Cevaplar

+1 oy
(863 puan) tarafından
20 aylık zaten bebek demek. Soyledıklerınızde anormallık yok.
(393 puan) tarafından
Cevremde değişik bakıyorlar bebekce demek anlamsiz kelime söylemek istedim yani hiti zezenene şekilde
(3,524 puan) tarafından
Benim bebegim 22 aylik kendince neler söylüyor görmen lazım canim o zaman hele kumanda tarzi şeyleri aliyor. Telefonda konuşur gibi yapıp kendi kendine konuşuyor:)) ayrica bebeginde ikili kelime var. Su ver gibi.. Bende o bile yok :)) o yuzden zamana birak sen konus devamli öğretmeye devam et. Zamanla daha cok artacak kelimeleri.
(393 puan) tarafından
Varda haftada ayda  1 kez der cnm daha cok babildanma bebekce konusma var su ver belki 1 ay gecti demiyor sadece su veya elimde biberonu gorse ver der ama coğunlukla demiyor ih ih der ister
(3,524 puan) tarafından
Valla canim bizimki onu da demiyor. Ayrica bir doktorun tavsiyesi omega dha si yüksek ve vitamin linkini yolluyorum. Bir bak istersen.

https://www.instagram.com/reel/CsJ88q7Affc/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==
(393 puan) tarafından
Teşekkür ederim de anlamadım tam olatak vitamin eksikliği mi
(3,524 puan) tarafından
Hayir vitamin eksikliği değil beyin gelişiminde ozellikle daha etkili olması için takviye canim omega alındığı zaman dha sinin yüksek olması daha etkili oluyor ya da vitaminlerde olan mg in yeterli olması katkı sağlıyor. Diğer seyler zaten olması gereken şeyler teknolojiden uzak tutmak, senin kattıkların canim uzun süredir takip ettiğim bir doktor ve bu seviyede alınan takviyelerinde etkili olduğunu yazan anneler var. Tabi yine de kendi doktoruna sormak her zaman daha sağlıklıdır.
-Reklam-
+1 oy
(293 puan) tarafından
Benim bebeğim 22 aylik oda öyle bazen kendi kendine konuşur değişik sesler çıkarıyor oyuncaklara nesnelere kendine göre isimle veriyor bunların hepsi bebekce kelimelerde bebekce daha dili dönmediği için oluyor benim bebeğim diğer çocuklardan daha çok kelime öğreniyor yada taklit etmeye çalışıyor bizi sürekli gördüğü için beni o kadar umursamiuor
(393 puan) tarafından
Yani herşeyin bir zamani var inşallah ama işe ilk cocuk olunca insan acaba diyor neden anneliği öğreniyoruz bu sürecte bizde
+1 oy
(9,106 puan) tarafından
Yani gayet normal saydığınız şeyler.. Benim 23 aylık arka arkaya anne diyor efendim diyorum ama yine anne annesi diyor.. En son gözlerine bakıp efendim diyince el kol hareketleri ile bicivicibicivici diye birşeyler anlatıyor. Ya belliki ağzı laf dolu sökecek elbet. Bazen yarım yamalak kelimeleri var.. Mesela bana birşey verince teşekkür ederim diyorum. Geçen baktım abisine birşey verdi ve teşekkür ederim dedi. Ama tam olarak diyemedi de. Sonra al ver al ver oynayarak söylettik. Mesela yatmaya giderken baktım bir gece ıyi geceler dedi ama tam bir iyi geceler değil. Iii jejjeeeee gibi birşey. 

Bunlara da dikkat edin. Ağızları laf dolu aslında 
0 oy
(393 puan) tarafından
Bilgisiolan bu durumu geciren nasil gecti neler yaptiniz ?

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 346 göst.
16 Mart 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Necmiyelaliş (65 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 360 göst.
21 Ocak 2024 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Erdalınannesi (393 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 222 göst.
8 Ağustos 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Pnarbki2733 (446 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 235 göst.
...