0 oy
236 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (230 puan) tarafından
İlk çocuğumda korktum ve hep ben karışım yedirdim asla yemiyor 3 yaşına gidecek ne kendi yiyor ne de yemek yemekte istekli değil ama küçük oğluma öğretmek isitoyurm otursun kendi yesin ama korkuyorum karışım vermek de istemiyorum artık tavsiyeniz nedir 
Bebek Ayı 8

3 Cevaplar

0 oy
(33 puan) tarafından
Neredeyse aynı sorun üzerinden konu açtım ben de bebeğiniz hala mama yiyorken yani anne sütüyle besleniyorken alıştırın derim asla karışım yapıp yedirmeyin sonra çok pişman oluyorsunuz ki zaten sizde de Bir boy büyüğü varmış korkmayın yumuşak küçük parçalar verin.
-Reklam-
0 oy
(299 puan) tarafından
Ben mesela ağzına minik ekmek parçası verirken yan damagina koyuyordum o zaten dilinin üstüne getirip de yutana kadar çiğnemiş ve  ezmiş oluyordu
0 oy
(1,526 puan) tarafından
Vereceğiniz gıdayı, sebze meyve vs., kendi parmağınıza göre ölçüp parmak gıda olarak kesip hazırlayın, buharda pişirin çok yumuşak olmasın ki elinde ufalamasın, siz kendi işaret ve basparmagjniz arasında bastırınca eziliyorsa kıvam olarak yeterlidir. Mama sandalyesinin altına da temiz bir örtü serin ki illa yere atacak, en azindan attığı temiz yere düştüğü için alıp tekrar verebilirsiniz, 1-2 tane onune bırakın kendi keşfetsin, yedikçe yenisini verirsiniz. Istemiyorsa zorlamayın. Bunun dışında pankek kek vs de verebilirsiniz onların kıvamı zaten yumuşak olduğu için zorlanmadan yiyecektir, içerisine sebze falan da katabilirsiniz. 

8 aylık artık cimdikleme hareketiyle baş ve işaret parmakları arasında da yavaş yavaş tutup ağzına götürmeye baslar, yiyecekleri lokmalık yiyebileceği kadar küp küp kesip de yine pişirip verebilirsiniz.
(230 puan) tarafından
Çok sagolun :)

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 491 göst.
6 Mayıs 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Egehanim♥️♥️ (376 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 224 göst.
0 oy
13 cevap 507 göst.
0 oy
4 cevap 428 göst.
...