0 oy
258 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (623 puan) tarafından
Kizlar 1.5 yasina giricez ama kahvaltida surekli yumurta peynir pekmez yer az da cay icer baska bisey uediremiorm mesela salata domatates peyniride labne yer diger peynirlerj yemez bazen omlet yaparim bazen pankek ama baska bisey yemiyor zeytin vs sutte icmez nasil alistiricam fikri olan?
Bebek Ayı 17

4 Cevaplar

0 oy
(1,426 puan) tarafından
Neden çay veriyorsunuz ne gibi bir faydası var ? 
(623 puan) tarafından
Bi faydasi yok zaten baska bisey icmedigi icin cok az veriyorum yarim fincan
(1,526 puan) tarafından
Başka bir şey içmesine gerek yokki zaten midesi küçücük boşuna sıvıyla dolmuş oluyor. Kahvaltı sonrası su içse yeterli.
(623 puan) tarafından
Aynen de cok seviyor alisti bende az veriyorum :)
(1,526 puan) tarafından
Demir eksikliği yapar.
(1,248 puan) tarafından
Benimki de çaya saldırıyor ben onun yerine çay diye pekmezli su veriyorum yada kahvaltı sonrası meyveli süt  oyunlar yapıyorum şekilli yiyecekler hazırlıyorum yiyor o şekilde çay vermeyin sizde pekmezli suyu deneyin enazından
-Reklam-
0 oy
tarafından

Oglum roka biber salatalik yesillik zeytin fln yemezdi onun yaninda yiyorduk cok guzelmis fln diyorduk o da veeyy diyip alip yiyordu oyle sevdi :D  sizin denemeniz lazim. Ben mesela ogluma asla haslanmis yumurta yediremiyorum öğürüyor :( tuz da atsam ayni. O nedenle omlet yapiyorum akliniza ne gelirse kabakli, kirmizi biberli, sutlu cirpilmis, pankek(avokadolu, muzlu, zeytin peynirli vs cesit cesit), ispanakli unlu borek tarzi bi omlet, mucver, menemen, sahanda yumurta. Yanlarinda zeytin peynir(cecil kasar veya tuzsuz peynirler) salatalik biber bazen roka domates bu sekilde. Evde varsa ev yapimi pogca borek. Bazen simit. Yanlarina kuruyemis ekleyin ceviz badem findik kuru uzum vs. 

Biz yerken de tereyag bal isterse onlardan yiyor. Tahin verebilirsiniz pekmezle o cok faydali. Oglumun alerjisi var maalesef biz tahin veremiyoruz. Cay degil de pekmezi sulandirip verebilirsiniz ihlamur kusburbu demleyip veya kuru meyveleri kaynatip meyve suyu yapabilirsiniz. Oglum da cok duskun caya babasindan 1 2 cay kasigi kacamak yapiyor maalesef ama hic bi zaman bardakla ona aitmis gibi vermedim hic bi faydasi yok hatta cocuklara zarari bile olabilir ben pek sevmedigimden arastirmadim hic :)) bu saydiklarimi deneyin yapin baktiniz yemiyor siz yersiniz :) 

 

0 oy
(7,202 puan) tarafından
Öncelikle 2 yaşına kadar süt içmesine gerek yok hatta bizim doktor süte hiç gerek yok dedi bizde meyveli kefir yada su verdik süt için zorlamayin ayrıca çayda vermeyin bebeklerde aşırı derecede kansızlık yapıyor sonra baş edemezsiniz kansızlık probelemi ile bebekler büyüdükçe damak tatları oluşturuyor demekki diğerlerini sevmiyor yada büyüdükçe biraz daha sevecek sevmiyor diye önüne koymamazlik yapmayın siz sürekli farklı şeyler köyün en azından ağzına alır tadına bakar omletin içine değişik peynirler koyun 
0 oy
(218 puan) tarafından
Sen seviyor diyorsun çaya da kimse sana yanlıs demedi mi? Sen vermesen nerden bilip sevecek. Onun yerine pekmezi sulandırıp çay diye versen daha iyiymiş. Ayrıca yediği şey bence gayet okey. Kızım 20 aylık yumurta beyazı dışında birşey demiyor. Peynir yediğine dua et. 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 157 göst.
16 Kasım 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde hamislerdenbiri (60 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 336 göst.
17 Ocak 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde sevval_irem (30 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 272 göst.
0 oy
20 cevap 573 göst.
12 Mart 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Mursi (171 puan) tarafından soruldu
...