0 oy
185 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (393 puan) tarafından
Oğlum henüz konuşmuyor bebekce kendi kendine anlamsiz kelimeler konuşuyor birnkac tane anlamli kelimesi var ama hic söylemez haftada 1 kez su der veya biberonu istediği zaman uzanir veer der ama bu kelimeleri cok nadir kullanir bazende beni elimden tutup biryere goturur gell der ama her zaman konuşmaz malesef psikiatris hergun senle olduğu icin hep yaninda olduğun icin öyle yapiyor diyor bende bunu fark etim misafirlikte olunca ben birşeylere uğraşıyorsam o zaman kendisi suu veya verr kelimeleri kullanir buna bende birkac kez şahit oldum ama evde konuşmuyor muziklerin melodisini cikarar ari biz biz mesela ta ta tatata diye  maymun sesini cikarir 1 haftadir öğrendi möö inek miyav dedigim zaman pisiii der ama insanlar hala konuşmuyormu diyor işaret parmağınıda kullanmıyor  ama 3 4 sefer kullandi her zaman kullanmak zorundami mesela ?

Bende endişeleniyorum ama benim oğlum cift dilli büyüyor almanca. Türkce almanyadayiz kreşte özel eğitimci almanca konuşuyorlar onunla buda var yaşıtlarından biraz geride geç yurudu mesela 10 aylıken emekledi 16 17 ayliken yürümeye basladi nebileyim bunca cocuk var etrafimda kiz erkek fark etmiyor 2 bucuk yaşında hatta gorümcemin oğluda 3 bucuk yaşinda konuştu ama kendisi bile anormal buluyor deliricem

1 cevap

+1 oy
(1,526 puan) tarafından
2 yaşında çocuk konuşur, konuşmalı..  şimdi burada her çocuk kendine özgü, iste benimki 3 yasind konuşmuyor vs diye gelecekler ama o iş öyle değil malesef. Gelişimsel bir grafikleri var bu çocukların çok ekstrem bir durum olmadığı sürece ailede geç konuşma da olsa çift dilli de büyüse dudak bağı da olsa 2 yaşında çocuk konuşmalı   bunların hiç biri bahane değil. En azindan bir dil ve konuşma terapistinden danışmanlık alın çünkü 2 yaş sonrası artık gecikmiş konuşma oluyor. Işaret parmak kullanımına da en geç 11 aylık falan başlıyorlar yani kullanmaması da bence uzmanının değerlendirmesi gereken bir durum.
(393 puan) tarafından
Doktora gotürdüm psikiatrisede özel eğitimciyede sordum 3 yaşına kadarnormal dediler 20 aylık şuan burda logopedi diye konuşma terapisi var anca 2 yaşından sonra kabullediyorlar  benim oğlumda zaten uyaran eksikliği var yani gecikmesi bu durumdan kaynaklanıyor
(863 puan) tarafından
Altyapısız ne cumleler yazmıssınız oyle . Anadoludaki tüm 2 yşlara haber salına herkes konuşa,konusmayanların kellesı vurula :)
(762 puan) tarafından
#Cl, yazdığınız yoruma bayağı güldüm, :)
İki yaşında ki her çocuk tabiki konuşmalı ama çevresi, nasıl yetiştirildiği, kapasitesi vs gibi bir çok etken var. Doktorlar dahi belli bir yaşa kadar normal kabul ediyor.


Ama şu da doğru, çok dil olunca her çocuk kaldıramıyor maalesef. Benim bebiş de 2 dille büyüyor ve hiç sorun yok ama yeğenim için doktor tek dil ile konuşun, ona zor geliyor dedi. Yani her bir kriteri genelleme her çocuğa uygulayıp olumlu sonuç beklemek çok doğru değil.
(393 puan) tarafından
Haklisiniz işe bende hatta oglum icin zor mu iki dil doktora sordum sen sadece evde türkce konuş dedi ana dili bilmeli kreşte almanca konuşur öyle de böyle bu cocuk burda okula gidicek dedi
(762 puan) tarafından
Bence çok doğru demiş. Biz de anadili öğrensin diye evde tek dil konuşuyoruz ama çevreyle ikinci dili de öğreniyor aynı zamanda.
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 109 göst.
4 gün önce 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Dilara1ayla (168 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 89 göst.
5 gün önce 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Mavi123 (246 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 131 göst.
20 Nisan 2024 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Necmiyelaliş (65 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 564 göst.
...