0 oy
291 göst.
24-36 ay arası bebekler kategorisinde (41 puan) tarafından
Kızım 23 aylik oldu önümüzdeki ay 2 yaşına girecek insallah. Kardeşi olmadan hemen önce deprem yaşadık ve 2 bucuk ay anne kayinvalide de kaldım. İlk torun iki tarafın da. Eğitimci bir anneyim atanamayan. Depreme kadar kızım tel. İle hiç hasır neşir olmadı sadece mö derdi bende hayvanları ve seslerini açardım okadar zaten 3 4 dakika sonra sıkılırdı. Ancak kardeşi doğduğundan beri sürekli elinde telefon video izliyor ben vermesem annem kaynanam veriyor. Bazen bende veriyorum çünkü çığlık çığlığa ağlıyor bende dayanamıyorum. Kardeşini kıskanıyor her ihtiyacını bana gordurtmek istiyor kimseye kiyafet değiştirmiyor yemek yemiyor vs. Çok üzülüyorum kızım için ne yapmam lazım lütfen iki çocuk arasında az yaş farkı olan benim gibi olanlar bana bir akıl versin .
Bebek Ayı 23 aylik

5 Cevaplar

0 oy
(863 puan) tarafından
Yerınızse olsam madem kalabalıksınız ısı gucu bırakıp bebegıme zaman ayırırdım. Her ıkısıne de aynı anda. İletişimi gelıstırmek ve buyuk bebege de bu durumu normalize etmek adına . Zaten bu sekılde oldugunda tel vermenız için zaman kalmaz.konusma donemının basındasınız bu sureci iyi yonetmenız gerek. Kucuk bebegın bakımına büyüğünü de dahil edin. Bunlardan daha guzel etkınlık olamaz.
(41 puan) tarafından
İnanın yapmaya çalışıyorum ama kızım fazla sert davranıyor korkuyorum bu sefer
-Reklam-
0 oy
(161 puan) tarafından
Benim tek çocuğum var ama yazdıklarınızdan 2 yaş sendromu olabileceğini düşündüm. Ve bir de haklı olarak kardeşine olan ilgiyi kıskandığı için o da sizin ilginizi çekmek istiyor onunla ilgilenmenizi bekliyor. Ben de atanamamış bir eğitimciyim. Sizin yerinizde olsam kızınızın kardeşiyle ilgili ufak tefek sorumluluklar almasını sağlardım. Mesela kardeşinin altını değiştirmemde yardımcı olur musun, bezini bana verebilir misin ıslak mendili sen tutar mısın vs. vs. bu kadar küçük şeyler yani. Kardeşine alışmak zorunda olduğunu, onun her zaman sizin hayatınızda olacağını kabullenmesi gerek ve bunu ancak ona daha yakın olarak kavrayabilir. Tabii ki bunlar benim fikrim, tecrübeli arkadaşlar daha iyi yardımcı olacaktır. Kolaylıklar diliyorum 
(41 puan) tarafından
2. Çocuğu düşünüyorsanız kolaylıklar diliyorum teşekkür ederim cevabınız için:)
0 oy
(1,370 puan) tarafından
Canım kaç yaş olursa olsun kardeş kıskançlığı ister istemez oluyor, benim de kızım 3 yaşında 2 aylık ta oğlum var, kızım altına çiş yapıyor gündüzleri, kardeşini taklit ediyor emer gibi göğüseüme yatmak isyor çok zor malesef hiç bağırmadoğım kızıma bazen kendimi bağırıp çağırır iken buluyorum ve çok da üzülüyorum, kızım ile dolu dolu geçiyordu vaktimiz kardeş olunca birde gazlı pek zaman ayıramıyorum çok da üzülüyorum ama eldne bişey gelmiyor bende tek başıma büyütüyorum hiç destekçi de yok malesef. 
0 oy
(318 puan) tarafından
Benim oğlum da 24 aylık olacak 30 haftalık ta hamileyim ne olacak bilmiyorum ama kıskançlık olacağı belli. Komşumuz doğum yaptı oğlu  büyük liseye gidiyor o bile kardeşini arada kıskanıyormuş. Kuzenimin oğlu oldu kızı 8 yaşında oda kıskanıyormuş beni sevmiyorsunuz artık diye üzülüyormuş. Onları duyunca bizimkiler daha küçük. Rabbim kolaylık versin bizlere. 
(41 puan) tarafından
Amin canım Allah sabrını arttirsin
0 oy
(1,348 puan) tarafından
Size bu konuda tek tavsiyem kardeşinin genel bakımına büyüğüde dahil elin üstünü değiştiriyorsanız ablasıda çıkarsın giydirsin bezi değişeceği zaman ıslak mendilini çıkarsın banyoya birlikte girip küçüğü yıkayın gibi gibi. Kardeş kıskançlığı yaş kaç olursa olsun hep olur dünyanın kanunu böyle. Küçüğü büyükten sakınmayın aman dokunma aman elleme gibi tepkiler verip uzaklaştırmayın ablayada yardım etmek etkinlik olur motor becerileri gelişir hemde benimser daha çok sahip çıkar. Mesela ben su içmeye gidiyorum kardeşine 2 dk bakar mısın gidi minik görevler verin. Zor olur ama faydasını görürsünüz.
(41 puan) tarafından
Görevler veriyorum ama çevremdekiler aman ayağı çıkar diye diye çocuğu uzaklaştiriyor birde oğlum çok gazlı ağladığı zaman kızım çok korkuyor
(1,348 puan) tarafından
Anne karnında zaten 2 büklümdü onun vücudu şu an çok elastik çevrenize durumu anlatın öyle yaparlarsa büyük daha çok kıskanır ilgi hep küçükte olunca

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 303 göst.
7 Nisan 2022 24-36 ay arası bebekler kategorisinde ArasAlara (50 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 455 göst.
0 oy
6 cevap 187 göst.
26 Haziran 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Mucize ‍ (4 puan) tarafından soruldu
...