0 oy
208 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (378 puan) tarafından
Bebegim 10 gun snra 4 aylik olacak. Saglik ocaginin veridigi kan damlasini kullanmak istemiorum. Benim bebegim sut urunlerine karsi alerjisi var. Bunun icin hangi kan ilacini kullanayim

4 Cevaplar

0 oy
(1,132 puan) tarafından
Bestiron kullanıyoruz biz. Benim bebe de alerjik 
(9 puan) tarafından
Doktor onerisi mi
(378 puan) tarafından
Iceriginde sut ile ilgili bir sey yok degil mi
(1,132 puan) tarafından
Hayır doktorumuz ocean önerdi ama içinde şeker olduğu için kullanmak istemedim. Ben de sağlıkçıyım kendim araştırdım bunu
(378 puan) tarafından
Icerigine nerden bakabiliriz
(9 puan) tarafından
Banada ocean onerdi kakada kucuk kan yapti bu da o yuzden temiz icerikli demir ilaci arastiriyorum bende
-Reklam-
0 oy
(1,526 puan) tarafından
Biz sideferle başladık yüzünde kuruluk yaptı iyi gelmedi, sonra bestiron kullanamaya başladık o çok iyi geldi bir problem yaşamadık.
0 oy
(3,775 puan) tarafından
Daha oncede sormustunuz. Yine soyluyorum. Muhtemelen sizin bebeginizde coklu besin alerjisi var. Once dogru diyeti uygulamaniz lazim. 

Ocean ,sidefer,bestiron bunlar temiz icerikli kan ilaclari. Saglik ocaginim verdigini tabi kullanmayin ama once alerji olayini duzeltin.
(3,775 puan) tarafından
Merhaba,7 aylikken yumurta sarisi,9 aylikken yogurt ve lor veryeme basladik. 1 yasindan sonra peynir ve yumurta beyazi verdik. 15-16 aylik gibi ceviz verdik.
Suan 23 aylik sut ve findiga tepki veriyo ikimizde tuketmiyoruz. 12 aylikken tahin vermistim cok etkilemisti. 22 aylikken tekrar verdim cok az etkiledi. Vermeye devam ediyorum.
Ben kendim de bebege vermeden 1 ay once denedim genelde. Emziriyorum,emdigine tepki vermezse bebege de verdik.
Ek gidaya 6 aylik olunca gectik. Tadim donemi bitince kahvaltida hipp tahilli kasik mamasi,hurma,avakado ve yumurta sarisi kullandik. 2.ogunde sebze puresi seklinde verdik ,7.5 aylik gibi kemik suyu vermeye basladim. Sut urunsuz tarhana kullandik. 8 aylik gibi corbalarina kuzu kiymasi kattim. 9-10 aylik arasida yogurda baslamistik.
(205 puan) tarafından
Maşallah baya iyi takip etmişsiniz biz 4 aylığız şuan diyet yapıyorum bizim kanlı kaka olarak belirti veriyordu size özelden mesaj atsam ya da numaramı göndersem olur mu acaba
(3,775 puan) tarafından
Ozel mesaj atabilirsiniz. Bizim de kanli kaka belirtisi vardi. Diyet yapinca gecti. Daha sonra egzama oldu ama cok az oldu ve hemen gecti.
(205 puan) tarafından
Özel mesaj atma seçeneğini kapatmışsınız galiba yazamıyorum size ben diyet yapıyorum ama arada çok koyu kahve geliyor bu diyette kaçak olduğunu mu gösterir acaba tavuk yediğimde bile oluyor bazen susamda çok tepki verdi bizimki de tahin yemiştim.kuzu etini hala denemedim. Süt merdiveni yumurta merdiveni diye görüyorum yavaş yavaş açın diyeti diye ama uzmanla birlikte bunu yapmak daha sağlıklı sanki. Siz alerji testi yaptırdınız mı 6 aylık olunca
(3,775 puan) tarafından
Bizde coklu besin alerjisi vardi ve tavuga cok tepki verdi. Ben kendim 7 aylikken tavuk denedim cok tepki verrdi . 1 yasina kadar yemedim,bebegime de ilk kez 1.5 yasinda organik koy tavugu verdik gecmisti zaten.
Susam yani tahinin alerji yapma ihtimali de cok yuksek. 2 hafta bu besinleri kesip takip edin.
Kuzu eti ve balik bisey yapmaz, dana eti tuketmeyin bi sure.
Suan 4 ayliksiniz diyet acmak icin henuz erken. Ben 5.ayda yumurta sarisi ile baslamistim.
Bebegime 2 aylikken,6 aylikkne ,1 yasinda alerji testleri yapildi ama hepsi negatif cikti. Belirtilere gore hareket ettik.
Uzmanlik alani alerji olan bi doktora gitmenizi tavsiye ederim.
0 oy
(24 puan) tarafından
Bestiron kullanabilirsiniz sidefer kullanmayın süt alerjisi olan bebeklere olmuyor 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 198 göst.
8 Aralık 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde H&A (18 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 236 göst.
0 oy
10 cevap 297 göst.
19 Eylül 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Müvella (884 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 1,770 göst.
21 Ocak 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Tugce315 (125 puan) tarafından soruldu
...