0 oy
265 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (53 puan) tarafından
Bebeğim bu ayın 27sinde tam 9 aylık olacak. Doğduğundan beri hep göğsümde uyurdu.sonra ağırlaştı ve kolumda eşimle aramızda uyumaya başladı.eşim ,oğlumuz 7 aylık olunca ben hiç hevesli olmasam da artık yatağını ayıralım dedi. Ve bizim odadaki sepet beşikte uyutmaya başladık. Dün de ben dr. Osman gönülal diye bir doktorun YouTube videosunda 9 aylık bebek artık kendi odasında yatmaya başlamalı , yatmıyorsa odada sık sık vakit geçirip alıştırılmalı dediğini duyunca ilerde süreç belki daha zor olur diye . Dün gece ilk defa odasında uyuttum. Tabi kapılarımız açıktı. Gak dese duyardım. Ama uyanmadı bütün gece. Demin uyandı, mamasını verdim geri uyudu. Galiba daha ilk geceden odasına adapte oldu. Sizler nasıl yaptınız sevgili anneler. Zor oldu mu yatak ayırma ya da odaya geçiş süreci. Bazı anneler ilk baştan beri yatağını ayrı tutmuştur eminim ki ama ben kokusunu duymadan uyumak bile istemiyordum . Yanlış mı yaptım bilmiyorum ama şuan oğlum odasında mışıl mışıl uyuyor.
Bebek Ayı 9

3 Cevaplar

0 oy
(299 puan) tarafından
Bende burda bekleyeyim benim oda yapmama sebebim evim müsait değildi şuan 16 aylık ama çok bağımlı hale geldi yatağında gece yarısı uyanıp yanıma gelmek istiyor geri uyuyunca koyuyorum yine uyanıyor yanıma alinca da hiç uyanmiyor nasıl yapacağım nerden başlayacağım hiçbir fikrim yok 
-Reklam-
0 oy
(267 puan) tarafından
Ben oğlumun odasını 7 aylıkken ayırdım çok da iyi yaptım bence. Çünkü çok güzel adapte oldu. Hem o hem biz daha rahat uyuduk. Ben şöyle yaptım ilk gün hep odasında vakit geçirdik. Bu senin odan bu senin gardrobun bu senin halın bu senin avizen bu senin yatağın filan diye hep gösterdim elimle. Bu geceden sonra artık sen hep burada uyuyacaksın bende hemen yan odada uyuyor olacağım. Her istediğinde senin yanına geleceğim dedim. Gece de oda kapılarını açık bıraktım ve beşiğin kenarına üstümden çıkardığım benim kokumun sinmiş olduğu bluzumu koydum. Gece deliksiz uyudu. Sabah da ağlayarak değil tam tersi kendi kendine aaa uuu diye konuşurken buldun. Benim çok rahat oldu oda ayırma sürecim. İnşallah sizinki de kolay ve rahat olur ve bebişiniz çabuk adapte olur.
0 oy
(171 puan) tarafından
Benim kız 7 aylık odasını geçen ay ayırdım ama bu sefer ben onun odasına taşınmış oldum. Gece sürekli emmek istiyor uyanıyor. Memesiz uyutmaya yine geçen ay başladım çok iyiydi bozuldu. Şimdi yine başladım. Nasıl uyutuyorsunuz böyle uzun uyuyor?
(267 puan) tarafından
Ben emzirerek uyutuyorum ama benim oğlum hep böyle geceleri ya 1 kere uyanır ya hiç uyanmaz. Tabi hastalık burun tıkanıklığı diş ağrısı varsa o zaman ayrı. O zamanlar çok uyanır.
(171 puan) tarafından
Maşallah diyelim benimki de 1 saat uyusa diye bakıyorum
(267 puan) tarafından
Düzelir inşallah sizinki de. Bebek uyumayınca anne çok zorlanıyor illaki.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 327 göst.
0 oy
0 cevap 64 göst.
13 Ekim 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde BüşraC (11 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 299 göst.
0 oy
2 cevap 315 göst.
18 Aralık 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde H.Ada (149 puan) tarafından soruldu
...