0 oy
191 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (16 puan) tarafından
Hanımlar bebeğim hala kelimeleri söylemiyor anne de  demiyor sadece ara sıra babababa diye heceleyerek söylüyor komutları falan gayet iyi beni de anlıyor taklit de ediyor ama hala Bi kelimesi yok aklıma takıldı evdeyiz sürekli akranlarıda yok sadece beni ve babasını görüyor sürekli sizin bebişler ne durumda korkmalımıyım

5 Cevaplar

0 oy
(1,208 puan) tarafından
15 aylık susmuyor artık anecim sus diyorm 
(16 puan) tarafından
Maşallah erkek mi bebeğiniz
(1,208 puan) tarafından
Yok kız sizn erkkse korkmyn erkekler bazen geç konuşuyor
-Reklam-
0 oy
(3,665 puan) tarafından
Hicmi disari parka falan cikmiyorsunuz canim bi akraba arkadas falan. Sadece babayi ve seni goruyor
(16 puan) tarafından
Parka çıkarıyorum ama işimiz gereği ailelerden uzak şehirde yaşıyoruz o yüzden akraba arkadaş yok malesef
0 oy
(381 puan) tarafından
Birkaç kelime söylemesi gerekir bence. Konuşmasını beklemeyin tabii ama kelime olarak bişeyler söylemeli. Siz onunla konuşun kitaplar alın şarkı söyleyin. Mesela siz bu ayı diyin sonra sıra sende şimdi sen söyle bu neymiş falan diyin tekrar etsin sizin söylediklerinizi. Şimdi elma yicez ne yiyomuşuz diye sorun ben hep öyle yapıyorum. :)
0 oy
(1,348 puan) tarafından
17 aylık kızım bana dede hav gag eeğğ kelimeleri dışında başka bi şey söylemiyo söylenilen her şeyi çok iyi anlıyor yapıyor taklit ediyor. İstediği şöyleri hı hı diyerek işaret ederek kafasını evet yada hayır şeklinde sağa sola aşağı yukarı sallayarak söylüyo ama pek kelime yok. Şu anlık erken diye düşündüğüm için endişe etmiyorum 2 yaştan sonra kelimeler olmazsa sıkıntı diye biliyorum.
0 oy
(3,795 puan) tarafından
Canim 18.aya kadar en az 5 kelime soylemesi normal kabul edilir. Daha vaktiniz var. Ama tabi suan da da soylememesi iyi degil gibi. En azindan anne-baba dese. .

Bol bol kitap oku,herseyi anlat . Parka cikar yolda gorduklerini anlat. Agac,cicek,kedi,kus vs. 1 aydir hergun parka cikiyoruz agac,cicek,park demeyi ogrendi bu surede 19 aylik suan. 

Ekran izletiyosan hic izletme . İsimiz geregi sehir disindayiz kimse yok yazmissin yorumlarda gordum. Bizde ayni sekiliz tum gun kimse yok. Ama bol bol kitap okurum,konusurum,yaptiklarimi anlatirim,yemek tarifi veririm, sokakta ki herseyi anlatirim. Dil gelisimi suan ayina gore iyi. 

Ayrica oyun grubuna baslatmayi dusunyorum. Sende arastirabilirsin. Haftanin bi kac gunu gitse iyi olur sosyallesirler.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 129 göst.
12 Ocak 2024 12-24 ay arası bebekler kategorisinde 123sadiye (122 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 238 göst.
22 Temmuz 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Btl.143 (84 puan) tarafından soruldu
...