0 oy
113 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (394 puan) tarafından
DEHB YAŞAYANLAR NEDIR BELIRTILER VS ?? OTIZM AYNI MI

1 cevap

+1 oy
(1,526 puan) tarafından
Kesinlikle aynı şeyler değil ama daha 2 yasına bile gelmemiş bir çocuk için dehb tanısı alması mümkün mü? Çok erken değil mi?
(394 puan) tarafından
Parmak belirtileri ile şüphelendik mesela işaret parmağını yerine  orta parmağını kullanıyor
(394 puan) tarafından
Ve bazi hareketler var el hareketleri
(1,526 puan) tarafından
Önceki sorularınızdan bildiğim kadariyla oğlunuzun zaten uyaran eksikliği tanısı var, doktor psikiyatr zaten götürüyorsunuz yani parmak hareketleri ile otizim veya dehb tanısı konulamayacagini söylemişlerdir size, tani koyabilmek için çocuğu detaylı ve bütün haliyle değerlendirmek gerekir, sadece konuşmaması yada sadece el hareketleri her hangi bir tanı için yeterli değil.

Buraya yazma sebebiniz nedir, kendinize bir teselli mi arıyorsunuz bilmiyorum ama buradaki insanlar size yardım edemez. Sadece kendi annelik deneyimi üzerinden doğru yanlış tavsiye vermeye çalışan kadınlar yerine gerçekten işinin uzmanlarından yardım almanız gerekiyor. Oğlunuz için endişelerinizde haklisinizdir yada değilsinizdir onu bilemem ama bu kadar endişe hakli dahi olsanız sizin için de iyi değil... lütfen hem kendiniz hem oğlunuz için profesyonel bir yardım alın. Uyaran eksikliği tanınız varken buradaki 1-2 kisinin degil, bir uzmanın yönlendirmesine göre hareket etmenizi öneririm.
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 250 göst.
25 Temmuz 2023 36-48 ay arası bebekler kategorisinde Sewo (106 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 298 göst.
21 Eylül 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Glykacar (12 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 1,152 göst.
...