0 oy
125 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (16 puan) tarafından
15 aya yeni girdi oğlum. Ancak aldığı herhangi birşeyi göstermemize rağmen yerine koymuyor. Kule yapmıyor. Bir objeyi diğerinin içine koymuyor.Koyma komutunu duyunca elindekini atıyor. Bende biraz endişeleniyorum. Göz kontağı kuran isteklerini belli eden bir çocuk 5 tane kelimesi var ama bu konu kafama çok takılıyor. Kaç aya kadar yapması beklenir bilen var mı? Ya da nasıl öğretebilirim.Önerisi olan var mı?
Bebek Ayı 15

3 Cevaplar

0 oy
(1,192 puan) tarafından
Hiç bir komutu almıyor değil demi onu da zamanl anlar yapar daha çok küçük benim kızım 17 aylık olacak 1 hafta var mesela aldığı birşeyi götür yerine koy diyince koyuyor ama bunu yeni yeni yapıyor bence boşuna endişe ediyorsun kule işi zaten o yaşta imkansız benim büyük kızım 33 aylık iki buçuk yaşında doğru öyle üst üste koyup birşeyler yapyor legolarla çok şey bekliyorsun daha 15 aylık bebekten 
(16 puan) tarafından
Bütün komutları anlıyor. Hatta kendide çağırıyor bizi:) sadece işte bu koyma işini yapmıyor. İçimi rahatlattınız teşekkürler:)
(1,192 puan) tarafından
E daha ne boşuna sıkma canını onu da yapar merak etme
-Reklam-
0 oy
(4,090 puan) tarafından
Benimki kule yapıyor komut falan da alıyor ama maalesef 2 kelimesi var. 17 aylık 
0 oy
(532 puan) tarafından
Çocuktan çocuğa değişiyor heralde. 7 aylık bebek bultak yapıyor, kule yapıyor diyen de var. Benim bebeğim sdece ağzına götürüyor her şeyi daha. Ben de gelişim süreci her çocukta farklı diye çok üstünde durmadım. Kuzenimin çocuğu yaşına girdi yürüdü ve konuştu şuan nerdeyse biz gibi konuşuyor her denileni anlıyor tüm komutları alıyor. Şuan 16 aylık cümle kuruyor nerdeyse. Yani çocuktan çocuğa değişiklik gösteriyor.
(16 puan) tarafından
Her çocuğun gelişimi farklı açıkçası gelişsin diye elimden geleni yapıyorum. Sadece internette 15 aylık çocuk 4 kat kule yapabilir diye görünce biraz panikledim. Başka bir kaynakta bu ay başlar yazıyordu. Tecrubeli bir annede değilim ilk çocuğum benimki de basit tahta puzzlelar var hep ağzına götürüyor mesela:)

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 100 göst.
0 oy
3 cevap 587 göst.
4 Mayıs 2019 3-6 ay arası bebekler kategorisinde ❤M.Ali'nin Annesi❤ (704 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 593 göst.
...