0 oy
275 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (430 puan) tarafından
Dikkat etmeme rağmen çok gaz sorunumuz var. Sütüm fışkırarak çıkıyor. Birkaç saat emzirmeyince üstüm ıslanacak kadar akıyor. Bebek emerken sürekli genzine kaçıyor öksürüyor. Tazyikli süt gaz yapıyor mu?

2 Cevaplar

0 oy
(864 puan) tarafından
Yapıyor malesef 3 dakika kadar elinle falan sağım yap tanzikli kısmı a bişey boşalsin . Yutmaya ugrastikca hava yutuyor bebislerimiz. 
(430 puan) tarafından
Öyle gaz sorunu var ki. Kolik de değil neden bu kadar gaz oluyor diyordum. Birden aydınlanma oldu az önce. Bu kadar zaman yediğime içtiğime o kadar dikkat ettim. Artık tazyik için çözüm arayacağım
(864 puan) tarafından
Sağıp sonradan şırınga veya kaşık ile verebilirsiniz ziyan olmaz . Benim uzerim islanirdi . Çok üzülürdüm boşa gidiyor diye .. boşa gitmeden verdim gaz sorunu oldu . Herşeyde varmış bı hayır der oldum .
-Reklam-
0 oy
Profil image (1,345 puan) tarafından
Karbonhidrat tüketimini azaltın. Protein ağırlıklı ve sebze ağırlıklı beslenin. Tazyik oranı azalacaktır. Tam dik değil hafif arkaya doğru yatar gibi emzirin. Bi miktar elinizle sağıp kahve fincanı içine ve o fincanla bebeğe içirebilirsiniz ya da mini enjektör ya da kaşıkla. Tazyik sorunu gaz problemi yapar az süt olduğu kadar çok sütte sorun :) ama çok şükür aşılabilir sorun. 
(430 puan) tarafından
Gerçekten öyle. Kayinvalidem maşallah maşallah deyip duruyordu iyi bir şey gibi ama bebeğim bu sırada ne kadar sıkıntı çekiyor yeni anladım. Bebeğim sıkıntılı olunca beslenmem de düzenli değil sürekli ekmek arası çabuk doyuracak hızlı pisecek makarna vs ile besleniyorum. O da demek tazyik arttırıyor. Resmen kısır döngü.
(430 puan) tarafından
Gaz yapar denen hiçbir şeyi tüketmedigim halde bu kadar gazı neden oluyor diyordum. Eğer mesele tazyikli sutse dikkat edeceğim. İnşallah gaz sorunumuz da azalır böylece.
Profil image (1,345 puan) tarafından
Aynen bide normalde memeyi c şeklinde tutmak gerekiyor ama tazyik geçene kadar makas yaparak tutun büyük ölçüde düzelecektir. Biraz büyüyünce bebeğiniz zaten buna alışacak.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 188 göst.
8 Aralık 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde 2prensesannesiii (7 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 338 göst.
18 Kasım 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Lulubus (28 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 167 göst.
14 Kasım 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Elitta30 (62 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 218 göst.
7 Eylül 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Nazli.51 (278 puan) tarafından soruldu
...