0 oy
163 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (94 puan) tarafından
Kızlar 10 gün sonra bebeğim 5 aylik olcak ben ek gıdaya başladım ama 1 haftadır sadece tadımlık veriyorum meyvelerin sularindan tattiriyorum purelerini azda olsa yediriyorum herseyden tadımlık veriyorum ama günde bir kere tek bugün elma verdiysem yarın muz bir sonraki gün armut kivi böyle ama korkuyorum ya 6 aylık olunca yemezse falan diye 

2 Cevaplar

0 oy
(60 puan) tarafından
Biz de 6 aylık olacaz tadımlara 5. Ayda başladık. 3 gün kuralına göre tadıyoruz. Sebzeden başladık. Bu gün kabak yediyse 3 gün kabak veriyorum mesela. İlk gün 2 çay kaşığı 2. Ve 3. Gün biraz daha fazla şeklinde. Meyve tatlı olduğu için önce meyveyi tadarsa sebzeyi sevmez dediler o yüzden sebzeyle başladık. 
(94 puan) tarafından
Anladım canım banada ilk meyve ver dediler sularindan tattir diye bende yarın sebzelere gecicem
-Reklam-
0 oy
(3,582 puan) tarafından
Bu sekilde yaparsan canim neyin alerji yapacağını anlamazsın.
(94 puan) tarafından
Ama alerji yapan birsey yok şuanda canım 3 gün kuralına uymadim acikcasi
(3,582 puan) tarafından
3 gun kuralının amacı o zaten canim 1 cay kaşığı 1 tatli kaşığı ve 1 yemek kaşığı ile artırıp 3 gun ilerledikçe alerji yapip yapmadığını anlarsin. Her gun farkli gıdalar ile yaptığın zaman anlayamazsın. 3 gun boyunca miktar artırıyorsun. Sindiriyor mu artırınca miktarı vucudu tepki veriyor mu vs diye bakıyorsun. Alerji dediğin şey illa 2 saat içinde belli edecek diye bir durum değil. Bir kac günde de gösterebilir. Hatta bazı besinler 1 hafta sonra bile tepki gösterebilir.
(94 puan) tarafından
Haklısın canım aslında ama öyle yapmadım iste bugün sebzelere başlıcam patatesle başlicam 3 gun kuralına uyup
(3,582 puan) tarafından
Anladim canim baslayabilirsin. 6 aylikken ek gidayi birakir mi dersiniz bırakmaz. Ama diş dönemlerinde iştahsızlık olabiliyor. Mesela bizimki 10 aylikken ek gidayi birakti ve 15. Ayina kadar meyve dışında ek gida almadi. Zorlamadim. Ama mama ve anne sutu aldığı için sorun etmedim. 15. Ayindan sonra yemeğe basladi. O donem dis dönemi ve hastalikta olmuştu. O yuzden yemek istemezse hani erken başladım diye düşünme. Ya dis donemindedir ya da hastalanırsa o yüzdendir.
(94 puan) tarafından
Çok teşekkürler canım birsey sormak istiyorum patates haşlayıp neyle kivamlastirabilirim
(3,582 puan) tarafından
Rica ederim  su koyabilirsin (kaynatilmis dinlenmiş su olsun) ya da kendi sutunle canim yapabilirsin. Hakiki zeytinyagi da koymayı unutma kabizlik çekmesin.
(94 puan) tarafından
Tamam canım yaptım sebzelerde hepsine zeytinyağı kullanimi
(3,582 puan) tarafından
Kullanın canim
(94 puan) tarafından
Teşekkürler canım

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 333 göst.
12 Şubat 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Göktuğba (32 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 318 göst.
0 oy
8 cevap 894 göst.
...