0 oy
154 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (97 puan) tarafından
Kızlar kızım 18 aylık sabah biraz vardı ateşi şimdi de vucudu çok, sıcak en yüksek 37 çıkıyor ama çok halsiz duş aldık colpol verdim şimdi emerek uyuyo ama sıçrıyor zıbına uyuttum ayakları buz gibi rabbim beterinden korusun eşimde yok işte napıyım sizce :(( iştahı yok ağzının içi ok sıcak 

2 Cevaplar

0 oy
Profil image (336 puan) tarafından
En yüksek 37 ise ateş nasıl oluyor canım
(97 puan) tarafından
Yani bilmiyorum şu temassız var ya onunla ölüyorum ama ayaklar buz gibi boynunun altı çok sıcak
-Reklam-
0 oy
(3,585 puan) tarafından
37 ates değil canim alnindan mi atesi 37 cikiyor? İçten atesine dikkat edin. Eller ve ayaklar soğuksa içten atesi olabilir. Crp si de yukselme ihtimali var.. Bence acile gidin kan değerlerine bakilsin. Eger crp si yükselirse atesi daha cok yükselir.
(97 puan) tarafından
Canım, şuan uydu çok, yorgundu zaten ama köpek dişinde kabarmış bilmiyorum eşimi çağırsam mı
(97 puan) tarafından
Evet canım alnından 37
(3,585 puan) tarafından
Benim takip ettiğim ünlü bir doktor var. Diş ateş yapmaz der. Bende bu zamana kadar bebegimin disten dolayi atesinin yükseldiğini görmedim. Dislerden kaynakli enfeksiyon cok cabuk kapiyorlar. Ben genelde ates olunca cok beklemiyorum. Doktora gidiyorum. Bence gidin. Dıştan ateşte genelde ayaklar sicak olur. Ates ice vurduğu zaman eller ve ayaklar soğumaya baslar. Birde temassiz ile mi ölçüm yapıyorsun? Bizim temassizda 37 olunca kulak 38 in ustu oluyor. Ona dikkat edin.
(97 puan) tarafından
Evet temassız ama 37 değildir çünkü vucudu sıcak
(3,585 puan) tarafından
Benim bebegimin havale gecmisi var canim korkutmak istemem alni 37 gösteriyordu. Bir anda üşümeye basladi. Ve havale geçirdi.

Ates dusurucu verdiniz mi? Kilosunun yarisi kadar vermeniz lazım.
(97 puan) tarafından
Verdim canım duş aldık ateş düşürücü verdim su içirdi uyuttum ama uyurken sıçradı bi kaç kere şimdi zıbına uyuyo yanındayım
(3,585 puan) tarafından
Crp yüksekliğinden genelde sicramalar olabiliyor. Anladim canim yani eşiniz gelirse gidin.
(97 puan) tarafından
Teşekkür ediyorum canım komşudan bi koltuk altı ateş ölöerini isteyim birde onunla ölüyüm
(3,585 puan) tarafından
Tamam canim daha iyi olur. Rica ederim geçmiş olsun
(97 puan) tarafından
37 buçuk çıktı canım
(544 puan) tarafından
Bebeginiz havale geçirince ne yaptınız bizi biraz bilgilendirmeniz mumkunmu
(3,585 puan) tarafından
Calpol verince düşmüştür biraz canim 4 saatte bir dikkat edin o zaman geçmiş olsun.
(3,585 puan) tarafından
O an dikkatli olmak gerekiyor. Çünkü kendini geri atiyor ve elleri, kolları kasilmaya başlıyor. O yuzden ayakta ise basini vurmamasi lazim. Duz bir zemine yan yatirmaniz lazim. Çünkü kriz bittikten sonra köpüklü salya akmaya başlıyor. Krizin bitmesini bekliyorsun. Ve ambulansa telefon ediyorsunuz. Zaten kriz bitince uyku haline geçmeye başlıyor. Tepki veriyor mu diye bakmanız lazim. 5 dakika ustu tehlikeli canim sonra noroloji doktoruna gözükmek ve 15 gun sonra beyinde hasar kalmış mi diye egg çekilmesi gerek. Atesli havaleyi gördüğü yaş, aile veya birinci derece yakinda olmasi bunlar risk taşıyor. Bizimki 14 aylikken geçirdi. Şükür suan 23 aylik bu zamana kadar daha yasamadik. Bir daha olursa doktor ilac başlatacak. Normalde 5 6 yasina kadar risk taşıyor ama yasi ilerledikçe de risk azalıyor.
(3,585 puan) tarafından
Benim bebegimin atesi varsa ozellikle el ve ayaklara dikkat ederim. Cunku eller ve ayaklar soğumaya başlayınca atesi bayagi cikmis oluyor ve atesi içten çıkmaya başlıyor. Usume ani başlıyor. Atesli havale de zaten cok üşümekten kaynakli cok kendini kastigı icin beynin kendini daha cok hasar vermemesi için kitlemesi gibi bir sey canim beyin daha tam gelismedigi içinde havale riski 5 6 yasina kadar riskli oluyor. O yuzden ates oldugu zaman bunlara dikkat etmek lazım. Ama kimi bebek 40 dereceye cikar atesi, atesli havale geçirmez. Kimisi 37 de bile havale geçirebilir. O yuzden ailede var mi yok mu bunlar bebeklerin atesli havale geçirme riskini arttiriyor. Cinko ve demir eksikliği bile havaleyi tetikliyor.
(544 puan) tarafından
Cokntesekkur ederim bilgiler için bi mesajınızı dikkate alan bir cok anne olacağına eminim
(3,585 puan) tarafından
Rica ederim canım, benim bebeğim havale geçirene kadar bu kadar korkunç olacağını düşünmemiştim. Allah hicbir bebege yaşatmasın, hala her gün devamli atesine bakarim. O yuzden zor bir sey canim.. bazi anneler burada yazar genelde ben 38.5 görmeden vermem ates düşürücü diye aslinda ates iyi bir sey bebekler icin ama eger yukaridaki gibi riskler varsa ates çıktığı zaman yine de dikkat etmek lazım. Kimi bebek icin bu risk cok cok düşük ama kimi bebekte ailede vs olmasi cok yüksek risk tasiyor...Ama atesi çıkmaya baslarken bile olacaksa havale geçirebilir. Onemli olan 5 dakika ustu gecirmemesi..sağlıkla büyütün bebeğinizi ♡
(544 puan) tarafından
Peki sizin ailede havale öyküsü varmı..
(3,585 puan) tarafından
Bizim halası havale geçirmiş canim
(544 puan) tarafından
Umarim bir daha yaşamazsınız..
(3,585 puan) tarafından
Amin canim Allah hiçbir bebege yaşatmasın insallah ♡

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 560 göst.
6 gün önce 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Gizem Demir (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 611 göst.
3 Mayıs 2024 6+ yaş çocuklar kategorisinde Tuğçe efe (198 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 630 göst.
27 Mart 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Bambam (206 puan) tarafından soruldu
...