0 oy
184 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (531 puan) tarafından
Selam hanımlar, sorum yukarıda. 14 aylık bebeğim var. Cesaret edemiyorum ama tadını da bilsin istiyorum. Hangi marka ve nasıl bal ile denemeliyim? Cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim. 
Bebek Ayı 14

2 Cevaplar

0 oy
(8,946 puan) tarafından
Deneyebilirsiniz. Ben Eğriçayır marka bal kullanıyorum. Tadi cok guzel. Organik ham bal. Gonul rahatligiyla veriyorum. Yurtdisinda da analizleri yapilmis. Tavsiye ederim.
(531 puan) tarafından
Teşekkür ederim. Nereden temin edebilirim?
(8,946 puan) tarafından
Kendi sitesinde fiyati daha uygun oluyor. Trendyolda ve Hepsiburadada var. İstanbul'da sanirim Bakırköy'de da bir şubeleri varmis.
-Reklam-
0 oy
(485 puan) tarafından
Bizim doktorumuz bal için 2 yaş dedi
(531 puan) tarafından
Belli bir sebebi var mı peki. Genelde 1 yaş sonrası öneriliyor çünkü.
(485 puan) tarafından
Yani çok alerjik bir besin olduğu için ani bebek ölümlerine sebep olabiliyor o yüzden 2 yaşına kadar bal vermiyoruz dedo
(8,946 puan) tarafından
Ben bunu merak edip arastirdim. Bal alerjisi cok nadir goruluyormus. Aslinda 1 yasina kadar bal verilmeme sebebi alerji değil. Bal, botulizm hastaligina sebep olabilen bir bakteri barindirabiliyor. Bu da her balda olmuyor. Yine de risk oldugu icin, 1 yasindan kucuk bebeklerde zehirlenme olasılığı cok yuksek oldugundan verilmiyor. 1 yasindan sonra sindirim sistemi bal tuketmeye uygun hale geliyor. Yani aslinda 2 yaşına kadar beklemeye gerek yok.
(485 puan) tarafından
İnternetten araştırdigimiz bir bilgiyi doğru gibi beyan etmesek keşke. Ben benim doktorumun belirttiğini söyledim. Kendisi master yapmış acıbademde çok bilindik ve çevre illerden hastası olan bir doktor.  Muayene ücreti çok pahalı olmasina rağmen bir ay öncesinden randevu alabiliyoruz çok yoğun bir talep var kendisine. Farklı bir doktor görüşü de alması için yazdım tabiki çocuk kendi çocuğu istediğini yedirebilir herkes. Ben kendi doktorumuzu güvenilir bulduğum için soruyu soran kişiye bu şekilde bir cevap verdim. Çok bilmişlik çağımızın hastalığı olmuş gerçekten. O zaman kimse tıp okumasın. Herkes internetten kitaplardan farklı kaynaklardan bilgiler edinip kendini ben bu konuyu araştırdım bunu biliyorum mu ilan etsin.  Üniversiteler kapatılsın gerek yok herkes her araştırdığıni doğru kabul edecekse.
(8,946 puan) tarafından
Bir tek sizin doktorunuz mu hakli? İnternetten arastirma dedigim Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneğinin sitesinde detaylı bilgi var. Alerji uzerine uzman doktorlar çocuk doktorlarindan daha bilgilidir herhalde. Ki benim tanıdığım butun cocuk doktorlari 1 yas diyor. Bu uslubunuzu duzeltmenizi tavsiye ederim. Ben size duzgun bir uslupla dogru bir bilgiden bahsettim. Ama siz bana hakaret ediyorsunuz. Sizi benimle ve diger uyelerle bu uslupla konusmamaniz icin uyariyorum.
(485 puan) tarafından
Hakaret mi :) ?. Bazı şeyleri çok okuduğun için hakaretin tanımını da yanlış kaynaklardan araştırmışsın anlaşılan. Benim söylemek istemediğimi anlamamissin. Doğru tek değil. Tıbbi olarak yapılan araştırmalarda bile uzman görüşleri farklı olabilirken burada gelip bir sıkıntı olmaz ben şu siteden okudum yedir demek yanlış bir düşünce. Ha bunu illaki soyleceksen de yorum bölümünde değil posta cevap olarak yazabilirsin.
(8,946 puan) tarafından
Cokbilmis demek sizin icin hakaret sayilmayabilir belki ama tekrar soyluyorum burda bu tarz konusmalara izin vermiyoruz. Emin olun sizin uslubunuzda da size cevap verebilirim ama bu bana yakismaz. Bal icin uzman gorusu 1 yasindan sonra yedirilebildigi yonundedir. Doktorunuza guvenmenin yaninda acin bir iki makale okuyun. Farkli gorusleri arastirin. Bu sizin ufkunuzu acar, iyi gelir.
(485 puan) tarafından
Çok bilmişlik çağımızın hastalığı olmuş da çok bilmiş i kendi üzerine almış isen onda benim yapabileceğim pek bir şey yok. Farklı uzman görüşleri olduğunu belirttiğim gibi,o uzman görüşlerini de okumuş olarak biliyorum. Okumadığımi düşünmek de çok bilmişliğin bir parcasi oluyor. Bu kez doğrudan sana söylüyorum. Ufkum gayet açık. Okuduğumu yorumlayacak tıbbi bilgiye sahip olduğumu düşünmüyorum sadece. Uzmanı bilir. Uzmanının bana söylediğini beyan ettim. Onların bile görüşleri zaman zaman farklılık gösterirken burda tartışma konusu olacak birşey yok.

İlgili sorular

...