0 oy
135 göst.
Profil image 12-24 ay arası bebekler kategorisinde (541 puan) tarafından
Merhaba. Keçi sütünü nasıl muhafaza ediyorsunuz. Ve nasıl veriyorsunuz.

3 Cevaplar

+1 oy
(180 puan) tarafından
Merhaba❤️

Öncelikle neden keçi sütü diye sormak istiyorum. Bebekler ve çocuklar için en faydalı olan yararlı bakteri yani probiyotik açısından zengin yoğurt öneriyoruz. 

Keçi sütü ilk defa vereceksiniz bir alerji durumu oluşmaması adına yedigi bir yiyeceğine eklemeniz öneririm.  Pankek kurabiye vs. 

Ama sütler bağırsakları zorlar ve bilinenin aksine faydalı değildir. 

Sevgiler.
Profil image (541 puan) tarafından
Yorumunuz için teşekkür ederim ♥️ Kalsiyum ve potasyum açısından daha zengin diye biliyorum. Kızım devam sütü dışında,  inek sütü içmiyor, peynir yemiyor, yoğurdu da çok az yer. Bu yüzden keçi sütünün çok faydalı olduğunu düşünerek vermek istedim. Anne sütüne en yakın olduğu için Formül mamanın içinde de keçi sütü var diye biliyorum. Evet hazımsızlık gaz olayları var ama yemediği beyazları keçi sütü ile kapatmaya çalışmak istiyorum. Başka bir öneriniz varsa öğrenmek isterim.
(180 puan) tarafından
Sizin tercihiniz kesinlikle müdahil oluyor gibi bir yorum yapmak istemem. Bence Yogurt icin israrci olun, meyveli yogurtlar, ayran, kefir bunlar çok daha faydalı. Sevgiler
(67 puan) tarafından
keçi sütü anne sütüne yakın değil diye biliyorum bende ayrıca birşeyin çok olması değil bebek için uygunluğu önemli tabi benim araştırmalarım siz çocuğunuz için en uygununu bilirsiniz, ama bence 3 yaşa kadar mamam verilebilir, ben aptamil vermeye devam edeceği
-Reklam-
0 oy
(88 puan) tarafından
Benim bebeğimde peynir yoğurt vs yemiyor. Doğal keçi sütü herhangi bir formül mamadan bin kat daha iyidir. Ben veriyorum keçi sütü. Yarım litrelik veya 1 litrelik şişelere kaynatıp soğuttuğum sütü dolduruyorum. Buzluğa atıyorum. Günlük max yarım litre içiyor zaten. 5lt alıp bu şekilde muhafaza ediyorum. Bittikçe çıkarıyorum dolapta kendi çözünüyo. Hafif ısıtıp içiriyorum. 
(1,465 puan) tarafından
Kaynatılıp buzluğa atıldığını bilmiyordum genelde sütleri çiğden koyarlar buzluğa. Bu şekilde daha mı sağlıklı olur tadında değişiklik olur mu ?
(88 puan) tarafından
Çiğden atınca çıkarıp mecbur kaynatıcaksın soputucaksın. Bebeğin hepsini içmezse tekrar dolaba koyacaksın. Ben kaynatıp koyuyorum. Çıkarınca sadece ılıtıyorum. Uğraşmıyorum. Verirken içine bir iji tatlı kaşığı kaşık maması koyıyorum. Herkesin kendi tercihi. Herhangi bir bozukluk olmuyo.
0 oy
(137 puan) tarafından
keçi sütü diye satılan sütlede inek sütüde oluyormuş, pahalı diye karıştırıyorlarmış
Profil image (541 puan) tarafından
Yaa. Sağlık düşmanları bunlar karıştırdıkları mı bilmiyordum. Paket süt almıyorum canım. Taze sağılmış olarak bana geliyor

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 110 göst.
7 Haziran 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde H.buğranin annesi (75 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 494 göst.
0 oy
3 cevap 132 göst.
20 Nisan 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Sıradanbiri (7 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 1,104 göst.
...