0 oy
293 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (41 puan) tarafından

13 ay 7 günlük erkek bebeğim var.bizim ayimizda olanlar yazssin lütfen... Bababa,dedede,mamama,mememe diyor yani babıldıyor...bu aylarda anlamlı kelime çıkması gerekiyormuş?Her bebek bir degil biliyorum ama sizlerede sormak istiyorum.babıldama ayrı kelime ayrı karıştırmayalım:)arada net baba ,mama diyor heceliyor:)babasına koşarken bababa diyor sonra net baba diyor böyle yaşayan var mı?ne zaman düzelir?

1 cevap

0 oy
(166 puan) tarafından
Bizde 13 ayligiz bizimde anne ( işine gelirse zorda oldukca) baba (zaman zaman) dede ve Mama ( net şekilde) söylüyor. Anlamsız konuşmaya çalışıyor. Sürekli kelimeleri tekrar ediyorum dudaklarımı okuması için göz göze gelmeye çalışıyorum. Hayvanların sesleri ile öğretiyorum. Şuan kedi ye tıs diyor ama miyav nerede tıs nerede dediğimde eğitici kartlarından yada dışarıda gösteriyor. Her bebek farklı sürekli konuş hatırlat kelimeleri anlamsizda olsa bireyler söylemeye çalışırsa sanki anlıyormuş gibi sohbet et onla. 
(41 puan) tarafından
Bizimkinde de işaret istediğini gösterme öğrenmek istediği şeyi işaret etme var sknti yok gelisimleri ayni:) sadece burada demek istediğimi kimse anlayamadi ben anlatamadım sanırım:) net kelimesi var bilinçli değil yani evde baba diye,mama,dede heceliyor cani isterse evet:) bunun yanında net çıkardığı bu sesleri hala babildama şeklinde yani bababa seklindede söylemeye devam ediyor bu bitmeyeckmi onu sordum:)
(166 puan) tarafından
Dil geliştikçe geçecek merak etme. 2 yaşından sonra 2 kelime ile cümle kurması gerek o zamandan halen şimdiki gibisine sorun daha vakti var sen öğretmeye devam et sürekli yetişkin gibi konus
(41 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 319 göst.
13 Haziran 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde _history (41 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 370 göst.
5 Mayıs 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde _history (41 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 206 göst.
27 Nisan 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde _history (41 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 221 göst.
...