0 oy
265 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (25 puan) tarafından
Merhaba oğluma bayramdan sonra büyüme hormonu testi yapılacak. 3 tane çocuk endokrin doktoru da muhtemelen eksiklik var hormon tedavisine başlarız dedi. Büyüme hormonu kullanan, bu konuda deneyimi olan var mı?

2 Cevaplar

0 oy
(662 puan) tarafından
2 oğlum,1 kızım var oğullarımda büyüme hormonu eksik.büyük olan 6,5 yaşında 5 yaşında başladık tedaviye.ilk olarak normal kan testinde bir değere bakılılıyor eksik çıkarsa ve çocuğun boyu olması gereken sınırlarında altında ise yine koldan bir saat içinde belli dk aralıklarla kan alıyorlar.orada çıkan sonuca göre,çocuğun verilecek hormona nasıl tepki vereceğini anlamal için yine koldan kan alıp çocuğun hormona nasıl tepki verdiğine bakılıyor heeşey yolunda ise tedavi başlanıyor.bir hemşire atanıyor online size herşeyi anlatıyor.iğneyi nasıl yapacağınız nasıl muhafaza edeceksiniz aklınıza gelen her soruda yardımcı oluyor.ilk zamanlar iğne çok korktu oğlum şimdi alıştı kendisi getiriyor.boyu inanılmaz uzadı çok şükür.kıyafer yetiştiremiyırum.ikizinden çok kısaydı şimdi ondan 6cm uzun.tam yaşıtlarını yakaladı.herhangi bir yan etki yaşamadık.diğer oğlum 3 yaşında ilk testi 2,5 yaşında yapıldı ve hormon çok eksik fakat henüz boyu sınırın altında olmadığı için takipteyiz.kızımda hormon değerler normal ancak bu durum genetik de olabileceği için sonradan da ortaya çıkabilirmş o da takipte .aorunuz olursa yardımcı olmak isterim.
(662 puan) tarafından
MAleseef tedavinin böyle bir etkisi yok.sizi çok iyi anlıyorum.ben şöyle düşünüyorum.alerjik bir bebekti çok huysuzdu,alerjiden ötürü sürekli acillere taşındık ikizi çok sağlıklı iken tüm sorunlar onu bulmultu üstüne düşrük fazlaca,erken doğumdan ötürü çok badireler atlattı çok fazla dra hastaneye maruz kaldı.göz kayması vardı göz bandı takması lazımdı o yüzden ağlatmamaya çalıştık,aman ağlamasın ikizi uyanmasın,aman ağlatmayalım göz bandı çıkmasın,hastaneye gidilirken işte kan alacaklar izin verirsen çıkışta oyuncak alınacak vs tavizler tavizler...iştahsızdı yemek de yemezdi binbür türlü ikna çabaları farkettiğimde geç oldu tabi şimdi sınırlarımızı doğru çizmeye çalışıyoruz faydası oluyor.çocuğun karakteri etkili olsada bir miktar biz de sebep oluyoruz.
(25 puan) tarafından
Vallahi çok benzermiş hikaye, doktor doktor gezme travması, iştahsızlığı, yeterki yesin diye verilen tavizler vs... Gündüz biz işteyken babannesi bakıyor onunla daha sağlıklı ilişkisi ama benimleyken sürekli talepkar ve ağlak modda. Yine de buna şükür başka rahatsızlıkları yok. Sizinle konuştuğuma sevindim, yine birşey olursa özelden yazacağım.
(259 puan) tarafından
5 yaşındayken yada 6 yaşındayken boyunu kilosunu hatırlıyor musunuz peki bnm de oğlan 6 olacak 3 4 yaşında giyor
(662 puan) tarafından
Tabi ki sevgiler
(662 puan) tarafından
Hatırlamıyorum ne yazık ki ama nette yaşınına göre boy kilo tabloları var orada yaşına uygun kısımda  boyu alt sınırın 2-3 cm altında oluyordu.kilo da alt sınırda oluyordu.
-Reklam-
0 oy
(259 puan) tarafından
Merhaba oğlunuzun yaşı boyu ve kilosunu da paylaşır mısnız hani gerekli ise bende yaptırmak istiyorum bnm oğlan da yaşıtların çok çok altında kilosu boyu 
(25 puan) tarafından
Oğlum 21 aylık 75.5cm 9.5 kg. Boy persentili 0.5 civarı

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 87 göst.
23 Mart 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Elen (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 172 göst.
22 Ekim 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Knt (176 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 467 göst.
0 oy
3 cevap 406 göst.
15 Nisan 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Yvz❤️ (134 puan) tarafından soruldu
...