0 oy
355 göst.
24-36 ay arası bebekler kategorisinde (113 puan) tarafından
Kızım 26 aylık oldu tuvalet eğitimi için erken mi? Dün denedim fakat hiç bir şekilde tuvalete gitmedi sürekli kaçırdı biraz daha beklemeli miyim acaba 

5 Cevaplar

0 oy
Profil image (49 puan) tarafından
Benim kizim herseyi bilir konusur kendini açıklamayı ogrendi dedim 2 yasi bitti basladim ama yapamadi 2.5 yasina girdi oyle öğrendi 2.5 cok ideal bi yas. 
(113 puan) tarafından
Aynen benim ki de öyle herşeyi biliyor hatta kaka yapacağı zaman gizlenir söyler dedim hazır ama değilmiş. Normalde başka bir şey için gün boyu öğretmeye çalışsam hemen öğrenir galiba daha çişini tutmayı bilmiyor. Kasları gelişmesi lazım herhalde
(113 puan) tarafından
2.5 yaşında daha mı rahat öğrendi peki yani ne kadar sürede öğrendi
Profil image (49 puan) tarafından
Valla ben 2 defa denedim 2.cisi 2 ay sürdü tam öğrendi dedim oturdu her yere kaka yapti cis yaptı bende pes ettim bu daha olmaz dedim bez bagladim. Doğum yaptıktan sonra kaynanam bi gun bezi cikardi dedi ki ben ogretcem. 1 ay icinde kizim öğrendi kaynanam tuvalete gittiginde onu da götürüyordu geldigi zaman babaanne cisim geliypr diyordu. Suan arada yine kaçırıyor kacirmiyor degil ama 3 aydir bez baglamadik:) cok zor bi surec asiri sabir gerektiriyor. 2.5 yaşı bekle bende sonbahara doğru denk gelirse iyi. Ama benden sana tavsiye gece altina bez baglama arada bi kaçırıyorlar altina alt acma bezlerinden serersin hic bissy olmaz. Veya ince bi sungerde yatırırsın. Zamanla alisiyolar. Her zaman bezli kalmicak sonuçta. Herkes bana bebekte bezi görür oda altina yapar oda bez ister diyodu ama ben kızıma sen artik ablasin ablalar tuvalete yapar bebekler bezine yapar diyorum anlaşıyoruz bi şekilde. Çocuklu kalabalik ortsma girince bazen bana söylemeden altina kaçırıyor sinirlenip kızıyorum bidaha yapmicam diyip söz veriyor yine yapıyor bu yüzden çok çocuklu ortama girmiyorum ben zaten oyle pek cevremiz arkadasimiz yok iyi de oluyor yani evde oyuncaklarimizla oynuyoruz.
(113 puan) tarafından
1 ay sonra bir daha deneyim bakalım inşallah ☺️
-Reklam-
0 oy
(1,740 puan) tarafından
Bebeğe göre değişir bence benim kızım 22 aylıkken öğrendi şuan 24 buçuk aylık ara ara kaçırmalar oluyor tabi ama bez kullanmıyoruz artık bebeğinizin hazır olduğuna inanıyorsanız başlayın tabi sizinde hazır olmanız lazım ilk zamanlar çok kaçırdı bunlar çok normal ıslaklıktan rahatsız olup bezin olmadıpını tuvalete yapılması gerektiğini öğrenecek bence bebeğiniz hazırsa beklemeyin alıltırın 2 buçuk yaşında kış olacak daha zor olur 
(113 puan) tarafından
İlk çocuğunuz mu
(1,740 puan) tarafından
Evet ilk çocuğum
0 oy
(9,126 puan) tarafından
30 ay ama birde sinyal vermesi gerek. 

Çocuk sabah kuru kalkar, yürürken çişi gelince durup çişini yapıp devam eder, çişi gelince söyler, o zaman başlayabilirsiniz. Mesela bizde durarak yapma var, tuvaleti gelince söylüyor ama 25 aylık olduğu için başlamıyorum. 

Şu an tek yaptığım sabah kalkınca bazen tuvalete götürüyorum yapıyor sifona basıp baybay yapıyoruz, çişi kakasını yaptığı zaman farkeder sem kaka mı yapıyorsun diye soruyorum ki artık sormuyorum kendi söylemeye başladı. 

Ama 30 aydan önce başlamayı düşünmüyorum yinede 
(113 puan) tarafından
1 ay sonra tekrar denemek lazım galiba 30 aylığı da kışa denk geliyor o da sıkıntı ya bu annelerin çilesi neden bitmiyor :)
(9,126 puan) tarafından
Mesela bu sabah bizim ki uyandı. Baktım bezi kuru. Hadi dedim çiş yapalım. Yaptı baybay yaptık sifona bastık. Elleri yıkadık. Koştu salona.. Bende çişini zaten yaptı diye rahat şöyle bir ortalığı toplayım dedim. Annneeee dedi. Eşim seslendi koşşş işedi diye ki çok yanlış bir davranış ama erkek milleti işte. Halıyı tatil dönüşü yıkama planım vardı şimdi vericem mecbur :) baya toplamış demek ki gece :)
0 oy
(724 puan) tarafından
Canım bunun için ideal bir ay yok bence bebeğin hazır olması var mesela bebeğin sabah bezi kuru kalıyorsa,gündüz 2-3 saat çiş yapmadan bezi kuru kalıyorsa ,kakası geldiğinde saklanıp yapıyorsa ve çok rahat bir şekilde merdiven inip çıkıyorsa kasları gelişmiş hazır demek ozaman baslayabilirsin.Bazi çocuk 1 yaşında bile hazır oluyor benim bebeğim 27. Ayında hazırdı mesela o yüzden bebeğini takip et ona göre başla derim çünkü çok sabır gerektiren bir durum asla sinirlenmemek lazım :) 
0 oy
(1,484 puan) tarafından
Kızım 27 aylik gündüz çiş kaka kısmını şimdilik başardık nadir de olsa kaçırdığı oluyor tabi.ilk gün 8 kez üstüne yapmıştı 3. Günde bir hayli ilerleme kat ettik .Dr bize 2-2.5 yaş arası tavsiye etmişti hatta cildiye Dr (iç bacaklarında bez dermatiti olduğu için 18. Ay bırakın dedi ama o zaman denemedim bile) biraz sabır ve kararlılık gerektiyor.Ben tek denedim gecen ay ilk günden pertledim annemelere geldim bayramdan önce burda 3 kişi olunca çok kolay oldu siz kendinizi hazir hissettiğinizde başlayın bence çünkü annein ruh hali bence çok etkili ben ilk denemede başaramadım sabırsız olduğumu fark ettim annem bir hayli rahat lazimliga yetişirken  kakasi halıya lop diye düştü ben fenalık geçirdim içten içe annem aferin kızıma vs dedi kızı temizledi halıyı sildi balkona attı dedim ki olay rahatlıktan ibaret sorun bende ertesi gün kaka da lazimliga yapılmaya basladi babam ve annem alıştırdı desem yeridir 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 196 göst.
20 Nisan 2024 12-24 ay arası bebekler kategorisinde 21bahar (166 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 122 göst.
8 Mart 2024 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Seherl (561 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 828 göst.
0 oy
3 cevap 174 göst.
22 Eylül 2022 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Kasva1 (6 puan) tarafından soruldu
...