0 oy
153 göst.
24-36 ay arası bebekler kategorisinde (9,127 puan) tarafından
Merhaba herkese. 25 aylık oğlum. Sütü içmiyor. Her sabah sofraya koyuyorum bazen bir yudum içiyor. Bazen öğkkk diyor. Bazen hiç yanaşmıyor.

Yoğurt ve ayran ile arası çok iyi. 

Abisi de geç içmeye başladı sütü ama hatırlamıyorum. 

Birde henüz tam olarak anne sütünü kesmedik. Günde 3 e indirdik yavaş yavaş kesiyorum. Acaba anne sütü ile kıyas mı yapıyor. Isı mı?

Benim gibi olup süt içmesi için bir yol bulan var mı? 

Sütlaç da yiyor bu arada. Bayılıyor. 
Bebek Ayı 25+7

3 Cevaplar

0 oy
(8,957 puan) tarafından
Yogurt, ayran, peynir yetmez mi? Neden sut icsin?
(9,127 puan) tarafından
Yaz geldi artık ıhlamur falan da içmiyor. Kahvaltı için ayran veriyorum :) süt içer diye umuyorum o yüzden. Ayran da içmesi iyi ama şöyle diyim öyle çok seviyor ki ayranı içip kahvaltıda mideyi dolduruyor. Diğer şeyleri yememiş oluyor. Yani bir zorlamam yok zaten hiç yemek için zorlamam da. Hiç yemediği birşey yokken neden süte böyle yaklaşıyor anlam veremiyorum.
(8,957 puan) tarafından
Benimki 34 aylik. Sadece su içiyor. Ogunlerde icecek vermiyorum. Yarim saat kadar sonra su veriyorum. Gun icinde de istedigi kadar su iciyor. Bazen ayran, kefir de iciyor. Baska icecek verme geregi duymadim. Anne sutu aldigindan tadi degisik geliyor olabilir.
(245 puan) tarafından
Kahvaltıda ayran da vermeyin süt de vermeyin zaten. Bunları içerse midesini doldurur, diğer şeyleri yemez ve kansızlık yapar. Ben sütü destekliyorum. Kararında içtiği müddetçe sorun yok. Oğluma 12. Ayından itibaren verdim. Pipetli kutu süt içmeyi seviyor pipetli şeyleri genel olarak seviyor siz de öyle deneyebilirsiniz. Yine de ara öğün olarak vermenizi tavsiye ederim. Ve de mümkünse pınar organik vb organik tercih edin.
(9,127 puan) tarafından
Bilmiyorum belki sıcaklık ile alakalı. Dolaptan veriyorum direkt.. Ama dondurma da yiyor soğuk sevmiyor desem.. Abisi 4 yaşında anasınıfina gitmiş orada başlamıştı diye hatırlıyorum süt içmeye.. Devam sütü denedim o da tatlı biraz sever dedim ama. Yok onuda sevmedi
-Reklam-
0 oy
(3,785 puan) tarafından
Pek bi faydasi yok diye biliyorum. Sanirim kahvaltida bisey icsin gibi dusunuyosunuz. Sulandirilmis karadut ozu verebilirsiniz. Sicak veya soguk olur tercih sizin.
(9,127 puan) tarafından
Sütün faydasız olduğunu düşünen doktorları takip etmiyorum. Ben zıt düşüncede olan doktorlardan yana kullanıyorum hakkımı
0 oy
(139 puan) tarafından
Süt pek icmese de olur ama illa içsin diyorsaniz normal bardakta değil de farklı kaplarda verin. Su içmeyen oğlum renkli kahve yani bardaklarda su gördü mü kafasına diker bitirir. Hoşuna gidiyordu o renkli küçük bardaklar. Kıvrımlı renkli pipetlerden de aldm su veya içecek içinde ilerleyince hoşuna gidiyor onunla da baya içer. Ama bardakla versem bir yudum içer bırakır. 
(9,127 puan) tarafından
Deneyim bir bakalım.. Teşekkür ederim.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 211 göst.
27 Ağustos 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Zey14 (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 408 göst.
0 oy
0 cevap 119 göst.
0 oy
7 cevap 292 göst.
6 Ekim 2020 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Mhmtalp (140 puan) tarafından soruldu
...