0 oy
335 göst.
Doğum Sonrası Anne kategorisinde (122 puan) tarafından
tarafından kapalı

Anneler iyi akşamlar,burda bakıyorum çoğu kişi aynı soruyu soruyor hemen hemen anne sütü yetersizliği :( bende de aynı sorun var malesef,benim kızım zaten kilolu doğdu sütüm yetmiyor. Tek göğüs daha çok emiyor,valla meme konusu beni çok yıprattı..

Ne zormuş anne olmak :((
Düzelir mi acaba bu durum? Solgar ilaç aldım kullanmaya başladım,4 5 saat uyuyunca göğüslerim dolgun oluyor gün içinde yumuşacık..
Bebek Ayı 2 ay 10 günlük
notu ile kapatıldı: Soru başlığı sorunuzu kısaca özetleyecek şekilde belirlenmelidir. Bu tarz soru başlıkları platform kullanışlılığını azalttığı için soru kapatılmıştır.

1 cevap

0 oy
(1,307 puan) tarafından
Süt arttırmak mı istiyorsunuz yani ? Emdikçe sütünüz artar . Gün içinde emzirdiginiz için yumuşak olması normal bu sütünüz yok demek değildir. Benimde sabaha kadar göğsüm taş gibi oluyor emdikten sonra yumuşuyor gün içinde . Sütüm var mı diye sıkıp bakıyorum hatta akıyor baya
(9,222 puan) tarafından
Annelerin bir kısmı kendine güvenmiyor, bir kısmı yanlış yönlendiriliyor, üzülerek söylüyorum bir kısmı da bu konuda tembel. Yoksa ne aratmayacak süt var ne doymayacak çocuk. Burda ki anneler değil çevremde gördüklerimden yola çıkarak söylüyorum.

Mesela beraber doğum yaptık bir kişi ile. Yan yana geldik ikimizin emzirme çabası çok belirgin belliydi. O yarıda bırakıp mama yapmaya gitti emmiyor diyerek. O mamasını verdi çocuk uyudu anne dinlenip yemeğe geçti ben hala emziriyordum ve gaz çıkarıp tekrar emziriyordum.

Kesin tıbbi engeli olmayan herkesin gerekli çaba, sabır ve inançla sütü bebeğine yeter
(1,215 puan) tarafından
Kesinlikle sizle aynı düşüncedeyim. Emmiyor deyip bir iki denemeyle bırakılmamalı. Bazıları hatayı burda yapıyor. Benim ilk bebegim. Ben de hep emzirdim. Hatta annem daha sütün az olur mama verelim sarılık olmasın dediysede dinlemedimm. Allah neden öyle yarattı o zaman ? Emdikçe gelecek dedim. Öyle de oldu. Bebeğim de maşallah hep emdi. Ve bebeğim hiç sarılıkta olmadı. Her istediğinde verdim her istediginde. Sütüm çoğaldı da cogaldı. Hani farklı durumlar olabilir tabiki. Ama aksi ilmadikca yetiyorda oluyorda yani. Burda annenin kendine güvenmesi çok onemli bence de
(1,307 puan) tarafından
Benim hiç sütüm yoktu. Süt arttırıcı Çay içmiştim hatta süt arttırıcı şeyler yedim .. doğumdan sonra biraz kilo kaybı olmuştu çocuğumda sağlık ocağı mama başla dedi hayır dedim ısrarlar emzirmeye devam ettim çok şükür emdikçe ve süt arttırıcı şeyler yedikçe düzelmişti
(9,222 puan) tarafından
Evet benimde aynısı geldi başıma. Hastanede başladılar mama. Eve gelince almadım.. Uğraştım ve kullanmadım hastane dışında mama.
(1,215 puan) tarafından
@ikiçocukanası aynen hastanede de bana yaptılar. İlk gün verdirmedim. İkinci gün hadi 50 kere söylüyorlar bir kere versinler dedimm. Zaten kızımda mamayı sevmedi :) üç yudum anca içti sonrada onu kustu. Ben de vermedim bir daha. Anne sütüne bayılıyor kızım :) Seve seve emziriyorum
(1,215 puan) tarafından
@ozlm.gkhn valla arkadaşım tebrikler. Süt yokken bu kadar uğraşıp başarmışsınız
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 213 göst.
0 oy
0 cevap 56 göst.
22 Ağustos 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Aysima12 (163 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 196 göst.
0 oy
5 cevap 438 göst.
...