0 oy
162 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (5 puan) tarafından
9 aylik bebeklerinizin  kilo ve boy ölçüleri nelerdir  

 Erkek veya kız olduğunda iletebilirmisiniz
Bebek Ayı 9 aylik

4 Cevaplar

0 oy
(161 puan) tarafından
Benim bebeğim daha 4 aylık ama ben merak ettim niye once siz kilo boy yazmadiniz :) kızım 9 aylıkken 74 cm 9 yada 9

5 kiloydu sanirm :)
-Reklam-
0 oy
(5 puan) tarafından
Başlığı neden öle yapmadığımız merak ediyorsunuz yazdım kabul edilmedi o yuzden
0 oy
(353 puan) tarafından
Her bebek farklıdır. Doktorun sana çocuğun kilo boy ve gelişiminin normal değerde olduğunu söylüyorsa daha fazla kurcalama derim. Başkasınınkini öğrenip ne yapacaksın. Hiç moralinin bozulmasına fırsat verme. 9 aylık bebek vardır emekliyordur hareket ettiği için kilo almayı bırak kilo bile verir. Başka bir 9 aylık vardır daha sağdan sola dönmeye bile isteği yoktur dombik duruyordur. Boşverrrrr
(5 puan) tarafından
Normal değerde olduğunu soledi ama  emeklemiyo  kilosu norma 9 kilosu herkes kilolu olduğu için emeklemiyo diolar ben çocuk gelisimci  olduğum halde bunları biliyorum amaaa yine çevremdeki insanlar psikolojimi bozuyorlar
(274 puan) tarafından
9 aya 9 kg kilolu degil ki emeklemesine engel olsun benim oğlum 8 aylık birden bire emeklemeye başladı mesela bebekten bebeğe değişir gelisimler kafanıza takmayın dicemde zor oluyor bize de bazı gereksiz yorumlar yapılıyor bu bebek annelerinin nedir çektiği inan 4.çocuğum hala ayni yerden devam ediyoruz belli bir yaştan sonra ne kilosu sorulacak ne boyu, yeterki sağlıklı olsunlar normal gelişimleri olsun yeterli ama bebeklere bu baskı anlayamıyorum istediği zaman emekler yürür kilolu olur zayıf olur hep bir anneye belirtme çabasındalar
(353 puan) tarafından
Kesin size bu baskıyı yapanlar kadındır. Vallahi de billahi de kadının kadının yaptığı kötülüğü kim kime yapıyor bilmiyorum. Biz bize yeteriz de ararız bile. Bizim mutsuz olmak için başka kimseye ihtiyacımız yok.
(353 puan) tarafından
Sen zaten işin erbabıymışsın bacım. Gel gelelim ki terzi kendi söküğünü dikemez lafı sende de kendini göstermiş. Yapacak hiçbir şey yok. Milletin ağzı torba değil ki büzüp kenara atasın.
(353 puan) tarafından
Üç aşağı beş yukarı benim bebem seninki kadarken mama sandalyesiden aşağı oyuncak atardı, bende geri alıp verirdim. Kaynanamın dediği şey neydi biliyor musun. Alışmasın şımarık olur.
(353 puan) tarafından
Başka bir gün laf laf açtı. Neymiş efendim şuan 35 yaşında büyük oğlu üni sınavına hazırlanırken 'anne herkesin köyü var bizim niye yok' demiş. Bunu duyan muhteşem anne hemen babasız büyüttüğü 3 çocuğunu alıp köy gibi yere taşınmış. Sırf çocuğu istedi diye.
(353 puan) tarafından
Tabi o sıra bunları benim '' vay be anne sende çocuklarının psikolojisini düşünen ne kadar iyi bir anneymişsin hem tek başına büyüttün hemde her isteklerini yaptın '' diye onu övmem için anlatıyor
(353 puan) tarafından
Ben durur muyum. Döndüm oğluma doğru. Görüyor musun annecim. 1 yaşında olan bebeğin yere attığı oyuncağı alınca şımarır diyen babannnen kendi çocuğu için ev değiştirmiş bambaşka yere taşınmış. Gör çocuğum dedim.
(353 puan) tarafından
Sürekli çocuğa o yasak bu yasak diyordu. Oyuncağı atma yasak, mutfak elyasıya oynama yasak, fön makinasıyla oynama yasak. Dedim anne oynasın bırak ben annesi olarak izin veriyorum.
Başka zaman benim işe girip çalışmam için habere laf açıyordu. Bir yandan da hemen ikinciyi yap birlikte büyüsünler diyordu. Bende dedim ki hem ikinciyi yap diyorsun hem çalış diyorsun ben bu çocukları nereye kime bırakacağım. Sana bıraksam senin kod adın yasak babaanne. İki günde çocuğu sıkıp suyunu çıkarıp kenara atarsın dedim. Hem kendi çocuğumu kendim büyütmek istiyorum dedim. Bu arada mesleğim var inşaat mühendisiyim. Ama maddi olarak ihtiyacım yokken niye çocuğumu başkasına büyüttüreyim. Sinir oldum. Ondan sonra ağzını açıp kelime edemedi. Hala ara ara deniyor ama tam söylüyor daha ben bir şey demeden  ben karışmıyorum deyip susuyor.
(353 puan) tarafından
Şuan çok sinirliyim de ondan yazdım da yazım :D demek istediğim insanları takma. Bak görüyorsun kendi çocuk büyütürken naısl büyütmüş bana gelince ne diyor. Herkes dışarı farklı konuşuyor. Bu Anna baba bile olsa böyle. Meselâ benim babam benim kaç kez saçımı okşadı bilmiyorum. Doğru düzgün sevdiğini bile hatırlamıyorum. Ama eşim beni istemeye gelince kızımı üzeni bende üzerim dedi. Her şey laf
(274 puan) tarafından
:) güzel cevap vermişsiniz evet kadınlar yapıyor bu baskıyı erkekler bebek işine pek karışmaz ama kadınlar hep kendilerini en iyi bebek büyüten insan sanıyorlar ve diğerinde gördüğü farklılığı belirtiyorlar benim gorumcem bana diyorki bebeğe herseyi ver yesin çay ver içsin ki ozaman 7 aylıkti dedim ne cayi ya çayın ne faydası var ki bebeğe verecem o verirmiş yermiş geçen haftalarda hastalandı bana diyor  eskiden doktora mı giderdik bal ver limon ver falan filan ya dedim bal 1 yaştan önce verilmez inat ediyo ver bise olmaz coxuk.atesler içinde nasıl.doktora gitmeyeyim kendisi hastalandı 2 hafta evde balla.limonla.tedavi olmaya çalışmış yok sonra tabi doktora gitti noldu dedim hani iyilesseydin ya balla limonla :)
(274 puan) tarafından
Her görmelerine  bu çocuk zayıflamış ayına göre olmamış erimiş değişmiş falan filan buna annemde dahil sütun yetmiyor doymuyor gibi daha niceleri dogdugjndan beri ,hasta olsa nasil hasta ettin ki en gıcık oldugum söz hangi anne çocuğunu hasta etmek.ister bu laf yüzünden birkaç kisiyi azarladim ,giydirmenden yedirmene kadar laflar sözler bitmez artık psikolojim bozuldu Bo ara kendimi ilk coxuk annesi gibi hissetmeye panik olmaya pimpiriklenmeye basladim Bi türlü kafamı dağıtıp rahatlayamiyordum 8 aylık olduk biraz daha rahatlamaya başladım şükür. Yani bisekilde buyuyecekler eskisi kadar karismicak kimse oyuzden napiyoruz kulakları tıkıyoruz elimizden geldigince
(5 puan) tarafından
Kaynanalarin hepsi böle benimki yerdeyken çocuğunu Bi kere böle sevmesin dio kucağıma alınca alma alma kucağına alışır dio :)))))
(5 puan) tarafından
Sende ammaaa dolup taşmişsin:))))
0 oy
(1,307 puan) tarafından
Oğlum o ayda 8500 gram 73 cm idi

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 170 göst.
10 Haziran 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Minoloji (59 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 176 göst.
12 Ekim 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde deniiizz (269 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 199 göst.
13 Eylül 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Tugceklc (42 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 783 göst.
...