0 oy
228 göst.
36-48 ay arası bebekler kategorisinde (41 puan) tarafından
Anneler merhaba bugün sorumu yiğenim için soracaktım. 3 yaşında bir erkek yiğenim var küçükken o kadar uysal huzurlu bir bebekti ki şuan ki halini görünce şaşırıyoruz. Çok sinirli, eline ne geçerse geçsin hepsini atma fırlatma eğilimli. Bu huyu ailesini öyle yoruyor ki, git gide daha da artıyor bu durum. Sadece annesi varken böyle bişiy yapmıyor gayet oyun oynuyor duruyor. Annemler le altlı üstlü duruyorlar onları gördüğünde onların yanına girdiğinde yada abim geldiğinde asla durmuyor. Herşeyi atıyor. Şöyle Bi sıkıntımız da var daha cümle tam olarak kuramıyor. Tekli kelimeleri tekrar edersek söyleyebiliyor. Asla söz dinlemiyor. Biri kıza dahil karşısından gülüyor yada küsüp gidiyor diğer odaya ama kaldığı yerden devam ediyor sonra. Nasıl Bi yola başvurabiliriz sizce? 
Bebek Ayı 36

3 Cevaplar

0 oy
(168 puan) tarafından
Anladığım kadarıyla anne varken düzgün davranıyor  diğer insanlardan simariyorsa anne ve diğer kişiler farklı davranmış o da  u durumun farkında anneyi otorite  olarak görüyor  diğerlerini değil burda kastım kızmak bağırmak asla değil ama kuralların  varlığını öğretmen lazim çocuklara  size tavsiyem birinin kizdigina diğeri gülmesin mesela herkes aynı tavrı alsın vurduğunda kırdığında göz seviyesine inip yalnis olduğunu anlatsın  mesela ve uzun bir süreç bu kimse pes etmesin önce artış olacaktır Bi davranışta  ama zamanla söner 
(41 puan) tarafından
Çok haklısınız hiç bu açıdan düşünmemiştik. Çok doğru. Kesinlikle deniyeceğiz bunu. İnşallah zamanla geçer gider diye umut ediyoruz. Çünkü hiç bir yere gelip gidemiyorlar çok hırçın olduğu için. Çok teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(309 puan) tarafından
Şımartılmış tek diyeceğim bu. Artık 3 yaşında ödül ve cezayı bilmesi lazım yaptığı davranışlarının karşılığı olduğunu bilmeli sınır koyulmadığı için böyle davranıyor yanlış gelebilir ama dünyanın her yerinde çocuklar böyle büyütülüyor. Byüdüklerinde fazlaca hayal kırıklığı yaşayıp farklı yollara sapıyor bizim çocuklarımız çünkü büyütürken hata yapıyoruz.
0 oy
(9,149 puan) tarafından
Annesine sorun. Herkes annesi gibi davransın.. Çocuk bence işi çözmüş. Annenin yanında sorun yok diğer kişiler ile varsa. 

İlgili sorular

+1 oy
7 cevap 544 göst.
1 Şubat 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Canbebekk (11 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 234 göst.
3 Mayıs 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Alihan (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 321 göst.
7 Kasım 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Ediz'in Annesi (43 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 451 göst.
14 Kasım 2019 3-6 ay arası bebekler kategorisinde M. Enes (105 puan) tarafından soruldu
...