0 oy
383 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (122 puan) tarafından
Bebeğime çizgi film izletsem.ne olur otizm e yola açar falan diyorlar ama

9 Cevaplar

0 oy
(1,911 puan) tarafından
Otizm yapmıyor etkilerini bırakıyor sen sakın izletme oğlum 9,5 aylık hiç izlemedim 7 aylikdi konuşmaya başladı sen hiç izletme havuz al küçük olandan hava sıcak havuzla oynasın küçük oyuncaklar koy ördek fan  parka götür vaktini o şekil geçirsin inan ban afaki gorursun hiç alisdirm.a derim
-Reklam-
0 oy
(1,098 puan) tarafından
Çok çok erken ekrana alistirmak için. Şimdiden alisirsa önünü alamazsiniz. Otizm yapmaz ama otizmli gibi tepkileri olmasına yol açabilir.
0 oy
(3,808 puan) tarafından
Yasamin ilk 1000 gunu bilissel ve fiziksel gelisim acisindan cok onemli. O sebeple en az 2 yil ekran onerilmiyo. Bebeginizle daha farkli aktiviteler yapabilirsiniz, bol bol disari cikarin mesela hava cok guzel. 

Bebegim 20 aylik hic ekran izlemedi. 2 yasina kadar izletmeyi dusunmuyorum 2 yasindan sonra da yasina uygun çizgi film izletmeyi dusunuyorum gunde 20 dk en fazla. 

Otizm dogustandir. Ekran izletmek otizm yapmaz. Ama beyin gelisimine olumsuz etkileri vardir.
0 oy
(812 puan) tarafından
Benimki 6 aylik mesela tuvalete gideceksem acip cikiyorum baska izletmem. Mesela is yapiyorsam mutfakta arabada durur ben is yaparim sohbet ede.ede .ablamiz var o tv izler bazen izlerken bula bilirim ama 2 dk fazla izletmem.hemen alir cikarim odadan yada tv kapatirim. Mesela aciyorum cizgi filmi sesi i aliyorum ve parmakla bak bu kus bak bu ördek gibi konusurum ama tek olmaz.
0 oy
(58 puan) tarafından
Bence kendinizi çok kasmayın yani biz anneler herşeyin en iyisini yapacaz diye o kadar çok yorgun ve bitkin düşüyoruz ki hayat enerjimiz kalmyor zaten uykuları yok gerçekten sabahlıyoruz onlarla gün içinde eş yemek temizlik kendine vakit çocuğu doyur altını temizle uyut bu gün içinde sürekli terkaralnyor bide aman TV izlemesin aman görmesin dersek gerçekten hal kalmaz zaten hiç bir anne saatlerce bırakıp gitmez evladını TV karşısında bebekte o kadar durmaz sıkılır ağlar): ama bi tuvalete bi kahve içmek için bence bi 20 25 bırakmak sorun olmaz benim düşüncem böyle Allah hepimize sabır versin yardım etsin
(8,992 puan) tarafından
Ben bu yaklasimi anlamaya calisiyorum ama inanin anlayamiyorum. Hepimiz cocuk buyutuyoruz. Hepimiz yeri geliyor bunaliyoruz, daraliyoruz. Bebegim durmadigi zaman kahvaltimi, kahvemi hep onun uyku saatlerine gore ayarliyordum. Uyumadi mi yemiyordum. Bu zorluğu cekeceginiz 2 sene. Bebeginizin hayati boyunca gelisimi iyi olsun diye gercekten 2 sene zorluk cekmeye dayanamayip kucucuk bebegi 20 dk ekran onune bırakmak sizin icinize siniyor mu? Emin olun 6 aylik cocugu her gun 20-25 dk ekrana maruz birakirsaniz sorun olur. En basiti uyaran eksikligi olur, konusmasi gecikir. İlk 3 sene mental gelisim acisindan cok cok onemli. Annelik zor ama insan o tempoya da alisiyor.
0 oy
(8,992 puan) tarafından
Niye izletme geregi duyuyorsunuz?
0 oy
(492 puan) tarafından
Tabiki izletmiyorum. Doktorum ekrana maruz bırakma dedi 2 yaşına kadar. Ben 10. Ayında işe başlayacağım en azından 10. Ayına kadar izlemeyecek ama sonra bakan kişinin insafına kalmış ben tavrımı net koyacağım ama gözüm görmedikten sonra ne yaparlar bilemem
0 oy
(69 puan) tarafından
İzletmemek en iyisi 2 yaşına kadar yakın çevremde izleyip otizim olan çocuk var 
0 oy
(680 puan) tarafından
Büyük oğlum 9 aylıkken işletmeye başladık yani öyle  sabahtan akşama kadar değil durmadigi zakan ve yemek yerken cok pismanim şuan 20 aylık olucak halen güzel konuşmuyor yeni açıldı dili. Küçük oğlum 6 aylık iyiki dogurmusum abisi ile beraber oyun oynuyoruz evde TV açmıyorum. Kesinlikle alıştırma bol bol hikaye kitabı oku parka çik etkinlik yap vs.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 275 göst.
2 Nisan 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Bluepoint (92 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 764 göst.
6 Mart 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Busecekic (30 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 281 göst.
5 Mart 2024 12-24 ay arası bebekler kategorisinde diloş.26 (82 puan) tarafından soruldu
...