0 oy
591 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (248 puan) tarafından

Dün post paylaşmıştım 10 aylık oğlumun vücudunda yaralar olmuştu diye bugun doktora götürdüm ek ayak ağız hastalığına yakalanmış yediği bir sey dokunmuş dedi sadece calpol ve damla verdi kaşıntısi geçsin diye. Başka bir şey demedi oğlum çok huysuz hep agliyor agzina hiçbir şey sürmüyor aç aç yatiyor. Çok üzülüyorum nasil geçecek bu yaralar  her yerinde var. Aranızda çocuğu böyle olup hemen iyileşen oldu mu nasil geçecek bunlar yardımcı olur musunuz?

image

5 Cevaplar

0 oy
(190 puan) tarafından
Benim oglaninda öyle sıcaktan ısırık olmuş dedi ilaç verdi gönderdi el ayak hastaligi mi bu
-Reklam-
0 oy
Profil image (336 puan) tarafından
El ayakta yüksek ateş olur ama ateşi kaç ki 
(9,158 puan) tarafından
İzler ateş düştükten sona çıkar.
0 oy
(302 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun canım bizde geçirdik çok zor Bi hastalık mikrop deyim.hatta. normal antibiyotik verilmiyor zaten . 10 gün sürmüştü kızımın ses tellerine kadar çıkmıştı ağız içi popo içi falan tüm.  Sadece çorba içiyordu sevdiği Bi çorba vardı onu yaptım az az da olsa emzirdim. Huysuz ağlama canı yanıyordu belli. Ve çok çabuk bulaş oluyor dikkat edin başkasına bulaşmasın. Kendi kendine geçti ama rahat 10 gün sürdü yani. Prednol vermişlerdi sadece bize oda ses tellerine de etki etmesin diye .. sabret canım süreç zor ama geçiyor inan yediği.kadar yesin çok üstele me zaten yemiyorlar. 
0 oy
(28 puan) tarafından
1 hafta önce iki 2 gün arayla oldu cocuklarimda oldu. Büyük olan çocuğumda eller ve ayaklarda daha fazla dokunduğu yaralar oldu. 6 aylık bebeğimde ise ateş yaptı ve sadece ağız içinde fazla döküntü oluştu. 3 gün bir şey yiyemedi yavrum. Emmeye bile ancak uykusunda yapabildi. Ama geçti çok şükür. Ben ağız için eczaneden antibakteriyel bir damla aldım. Siz fark etmezsiniz ama boğazına doğru yaralar olur çünkü 3 defa doktora götürdüm. Bol bol yıka. O yaralar çok kaşınıyor açıyor terlerse de yanıyor. Kremleri var bu illetin mutlaka kullan. Allah yardımcın olsun. Yemiyorsa da bol bol su için. Serin serin meyve suyu yap ver. Yiyecek merak etme
(248 puan) tarafından
Ateşi olmuyor çok şükür ama çok huysuz hep agliyor ağzında da yara yok yüzünde ayaklarında ve kollarında var..zaten sudan başka da bir sey içmiyor yemiyor. Bi de doktor bize krem vermedi sadece damla ve calpol verdi damlayı sabah akşam 5 er damla veriyorum onda kaşıntı olmaması içinmiş.
0 oy
(9,158 puan) tarafından
İyileşme 1 hafta 10 gün sürüyor. Su topluyor patlatmamak gerek enfeksiyon kapmasın ve iz kalmasın diye.

İlacı yok zaten ateşi yoksa calpol de vermenize gerek yok. 

Eczanede satılan losyon lar var. Kaşıntı için onu sürerseniz rahatlar.. 6. Hastalık agaz içinde oluyor o yüzden ılık ve sıvı şeyler tuketebilir. Oğlum 10 aylıkken oldu sadece anne sütü kabul etti 3 gün. 

Bu arada 6. Hastalık mı alerji mi ikisi birden mi. İzlerden önce ateşi çıktı mı hiç 
(248 puan) tarafından
Hiç ateşi olmadı birden böyle oldu. Simdi de ateşi yok ama çok huysuz hiçbir şey yemiyor hep agliyor.
(9,158 puan) tarafından
6. Hastalık öncesi ateşli çıkar ateş düşünce noktalar çıkar diye biliyorum. Bizim öyle olmuştu doktor da aynısını anlattı.

İlgili sorular

+1 oy
32 cevap 1,519 göst.
0 oy
2 cevap 145 göst.
6 Aralık 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Emine09 (8 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 164 göst.
1 Aralık 2023 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Bebekkkk (15 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 112 göst.
21 Kasım 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Ali Kerem' in annesi (267 puan) tarafından soruldu
...