0 oy
1,128 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (5 puan) tarafından
Bebeğim 14 aylik. Şu ana kadar gelişiminde hiçbir sıkıntı yok anne , dede gibi kelimeler söylüyor.  Merdiven çıkıyor. Gülüyor. Yakalamaca oynuyor vs. Ancak şöyle bir yazı okudum. Bebeğiniz kendi etrafında dönüyorsa ve el çarpıyorsa otizm olabilir diye. Bebeğim müzik çalınca etrafında dönüyor.  Ayrıca hafta da 2-3 kez arada bir kollarını cirpiyor.  İçime kurt düştü . Anormal başka davranış yok. Hatta verdiğim komutları anlıyor alıp getiriyor objeleri ama bu el çırpma ve etrafında dönerek dans etmesi beni suphelendirdi. Tecrübeli anneler sizin bebeklerinizde bu belirtiler var mi?
Bebek Ayı 14

14 Cevaplar

0 oy
(115 puan) tarafından

Bence bu hareketli çoğunlukla her çocuk yapıyor ama içinizin rahat etmesi açısından bi uzmana danışın derim kalbinizide ferah tutun :)

(5 puan) tarafından
İnşallah dediğiniz gibidir.
-Reklam-
0 oy
(22 puan) tarafından

Işıka bakıp kolları pır pır ediyorsa 

Dönen şeyler dikkatini çekermi cokkk varsada kaç saniye yada DKK 
Göz temasi 
Bide parmaklarını bakarmi asari oynarmi 


Ben kendi oğlumu piskiyatriye götürdüm doktor bunları bana sormusdu o yüzden  

Bazen bazı çocuklar geri geliyo yaşıtlarına göre televizyon tablet yasak olsun yada kisitli olsun onlar daha da çok gelişimi geri geliyo bol bol çocuk ortama.sokun ve öylede deniniyor doktor taraflarindan.
(5 puan) tarafından
Parmaklarıyla pek ilgilenmiyor. Daha çok bizim parmaklarımizla süt içerken oynar.

Biraz önce bir kapağı dondurdum bir baktı söyle bir tencere dolabına yöneldi oynamak için.

Göz temasımiz var.

Işığa bakıp değil de böyle bir arada geliyor kollarını çarpıyor.  2 3 kez üst üste 5 10 sn sonra bırakıyor.

Müzik çalınca da zıplayıp başlıyor dönmeye dans ediyor diye düşünüyorduk.

Bu arada bilgi paylaşımınız için teşekkür ediyorum
(22 puan) tarafından
Bişey değil eyer çok aklında takılı kaliyosa istanbulda Üsküdar otuzim ruh ve sinir hastalıkları var sadece bu kılınik doktorlar çok iyi piskiyatri doktorumuz çocuk gelişimi fizyoterapist ve ben bide ergotepiye gitcaz cuma günü saat 1.30  randuvumuz eyer öneri isterseniz paylaşırım size doktorumuzun tavsiyesini
0 oy
(64 puan) tarafından
Hiç takmıyorum böyle seyleri inan çocuk bu yapar aklına hangi hareket gelirse rahat olmak lazım
(5 puan) tarafından
Keşke rahat olabilsem ancak normalde de aşırı pimpirikliyim.
0 oy
(2 puan) tarafından
Ergoterapist ile görüşme sağlayın bence teşhisi onların koyması daha iyi olur önemli bir konu sonuçta 
0 oy
(770 puan) tarafından
Çocuğun eglenio olması otizm mi sayilio alla alla ne saçma.benim kziimda çok hareketli dans ediyor dönüyor el çırpıyor garip bı hareket görmedim ben ://
(5 puan) tarafından
Biz de bu zamana kadar dans ediyor diyip eşlik ediyorduk. Hatta kapının koluna uzanıp açıyor sonra da kapatıyor buna bile otizm belirtisi denmiş resmen insanların akillariyla oynuyorlar. Şimdi de süreklilik teşkil ediyorsa bu hareketler saatlerce surup tekrarliyorsa sıkıntı vardır diyor. Bu daha mantıklı geldi bana.
(770 puan) tarafından
Tabiki saatlerce öyle dans etmiyor bı şarkı çıktığında falan dans ediyor.ellerini de öyle sürekli alkış tutmaz .sürekli durduk yere yapıyorsa tabi bı sorun olabilir ama umarım değildir çocuğunuz yani siz daha iyi bilirsiniz hareketlerin normal olup olmadığını.akliniza takılmış belliki bı götürün burada tekrar bilgi verirmisiniz merak ederim.
0 oy
(680 puan) tarafından
Valla doktora götürde kapı kolunu okudum o zman bütün bebekler otizm tövbe rabbim. Yeni öğrendiği şeyi tekrarlamasi kadar normal bişey yok bence
0 oy
(232 puan) tarafından
Kız şuan öyle bir saçma dönemdeyiz ki artık çocuğum ağlıyor otizm olabilir mi diye millet düşünmeye başladı yani bebek bu yeni keşfediyor her şeyi tabiki dönmeyi keşfetti dönecek el çırpmayi keşfetti onu yapicak.Bize garip gelen herşey onlar için muhteşem farklı şeyler:)
0 oy
Profil image (37 puan) tarafından
El cirpmasi hakta bilgim yok ama kendi etrafinda donmek ben cocukken yapiyordum hatta muzik calmadan cok seviyordum o hareketi.aşirida sosyal bir hayati olan insanim( bebişe kadar gerci)) internette okadar herşey abartiliyorki hamileligjm zehir oldu bu internet yuzunden.
0 oy
(2,250 puan) tarafından
Nirmal cocuk hareketi arada yapmasi otizm demek degildir. Surekli yapar ve iletisim kurmak zordur o zaman otizm ile iliskilendirilir.
0 oy
(250 puan) tarafından
Benim kızım 16 aylik . Ara da çizgi film acıyorum müzik duyduğu zaman dans ediyor el cirpiyor.  Ama bunların yanında dikkat etmen gereken şeyler sizinle goz temasi kurması dediklerinizi anlıyor komut yerine getiriyor olmasi diğer çocuklarla oyun oynama gibi gibi şeyler.  Benim bebeğim de dans ediyor etrafında dönüyor ama bütün isteklerini hareketleri ile anlatıyor söylediklerimi yapıyor insanlarla temas kurmaktan kacinmiyor.  Bu tarz şeylere çok takılmayın evet dikkat edin ama Bi bebegin müzik duyunca dans etmesi veya alkış yapması kadar normal bise var mi . 
0 oy
(15 puan) tarafından
Normal bebek davranışları müzikle dönmesi gayet normal değil mi aksine kollarını çırpmasa dönemde endişe edilmesi lazım otizm böyle birşey değil. Bence biraz salalım şu bebeleri :) büyümeye çalışıyorlar o kadar çok işleri var ki :) birde bizlerin kuruntularıyla yormayalım yavruları... Şaka bir yana merak etmeyin normal bebek işte dönen nesnelere kirlenmesi hiperaktivite sorunu sizinle göz teması kurmaması bir şey istediğinde asla göstermemesi sizin elinizi istediği şeye götürmesi gibi bir takım belirtileri vardır. Söylediğiniz şeyler en günahsız belirtiler. Endişelenmeyin.
0 oy
(421 puan) tarafından
Muzık çlaınca donerek oynuyor oynayabılıt muzıge rıtım uyduruyodur otızım deıldır ya
0 oy
tarafından
Benim kizimda poposunun üstüne oturdugunda oyun oynarken hep kendi etrafinda dönüyor ellerinide cirpiyor ama ben hic otizim olabilecegini düşünmedim normal bütün bebekler bunlari yapiyordur bence
0 oy
(9,168 puan) tarafından
Hayır canım bunlar tek başına otizm olmuyor. Oynarken birçok bebek kendi etrafında döner sermaye. El çırpma yine aynı şekilde. 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 575 göst.
19 Mart 2024 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Kadriye51 (86 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 451 göst.
0 oy
2 cevap 211 göst.
19 Mart 2024 12-24 ay arası bebekler kategorisinde polatreyhan (10 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 388 göst.
20 Ocak 2024 36-48 ay arası bebekler kategorisinde Redgf35 (40 puan) tarafından soruldu
...