0 oy
1,533 göst.
Profil image 6-12 ay arası bebekler kategorisinde (2,520 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi

Kizlar eylulde ise donuyorum hayirlisiyla. Simdiden bakici bulma telasindayim. Cunku kizimi tanimasi birbirlerine alismasi vs lazim. Yazin zaten memleketlerde oluruz. Simdiden ayarlamaya çalışıyorum bakiciyi. Hic tanidigimizin veya akrabamizin olmadigi bir sehirdeyiz. Apartmandan da bir kac kisiyle bir kac kere gorusmuslugum var sadece. Okuldan eve evden okula durumu oldugu icin pek kimseyi tanimiyorum.

Bu bildigim birisinin gorumcesine haber yolladik. Kadin bakarim demis. Pazartesi eve davet ettim yuzyuze bi konusalim diye. Size ise sorum şu : bakici ayarlarken en cok nelere dikkat etmeliyim? Elbetteki bazi fikirlerim var benim de. Ama farkli noktalar var mi aklima gelmeyen, sormak istedim. Bir de 2 ya da 3 tam gun calisicam sanirim. Bakici ucretleri nasıl hic fikrim yok. Kendi durumunuzdan ornekler sunarsaniz cok sevinirim :)

Bebek Ayı 7+18

9 Cevaplar

+1 oy
Profil image (361 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Bakıcı sizin eve mi gelecek yoksa onun evine mi götüreceksiniz? Eğer kabul ederse evinize gelmesi daha ii olur. Hem odalara kamera da koyarsınız. Yemeği sorardım neler yapacak o mu yapacak siz mi yapıp götüreceksiniz? 

Uyutma şekli ve saatini konuşurdum.

En önemlisi ben ilk kızımda bunu yasadim o yüzden kamera ii olur dedim boş zamanları nasıl değerlendirecek tv.izleme olacak mi süresi ne kadar olacak?

Ben çok deil yarim saat izlesin demiştim kızım maşallah trt çocuktaki butun karakterleri söylerdi bana ki ben işten gelince tv.yi o uyuyana kadar açmazdım.

Bunlar geldi aklıma geldikçe yazarım:) 

Allah yardımcınız olsun inş iyi biri çıkar 
Profil image (2,520 puan) tarafından
Oncelikle cok sagol canim, sonunda yorum yazan oldu :)
Valla ben de eve gelsin istiyorum ama sanirim son zamanlarda kendi evlerinde olsun istiyorlar. Evler cok yakinmis aslinda. Insallah gelmeyi kabul eder.
Yemekleri ise onceden ben hazirlar birakirim diye dusundum. Ama yogurt meyve muhallebi tarzi seyleri mecbur onun yapmasi gerekir.
Tv izlemesini istemiyorum ama nasil olur bilmiyorum. Şu an 7.5aylik. Hic izletmiyorum. O zamana 14 aylik falan olacak, izletir miyim bilemiyorum.
Insallah iyi birisidir. En onemlisi vicdan sahibi, Allah korkusu olmasi. Her gece dua ediyorum. Icim daraliyor dusundukce.
(403 puan) tarafından
Kamera bıraktığınızdan bakıcının haberi oldu mu peki. Bi de o kayıtları her akşam mı izlediniz nasıl yaptınız.
(403 puan) tarafından
Pardon siz doritos kamera bırakmamışsınız. Özgekp bence biraz fazla ücret teklif edip eve gelmesimi isteyin ve kamera koyun evlat bu sonuçta
Profil image (2,520 puan) tarafından
Eliph  evet ben de kamera koymak istiyorum ama kadin ne der nerde bakmak ister anlasir miyiz duruma gore hareket edeyim dedim.
(403 puan) tarafından
Bizim hocalardan biri çocuğunu ilk bıraktığında ağlamış  :) Allah bize yardım etsin
Profil image (361 puan) tarafından
ÖzgeKP rica ederim inş yardımcı olmuşumdur. Evlat bu herşeyden herkesten önce gelir karşıdaki ne düşünür ne der diye asla düsünmeyin siz para veriyorsunuz sonuçta en kıymetlinizi emanet ediyorsunuz içiniz rahat etmesi için açık açık sizin lehinize kullanın
Profil image (2,520 puan) tarafından
Eliph  ben de oyle olurum gibime geliyor, uyurken bile ozluyorum her anne gibi :))
Doritos  evet canim en guzeli aciklik aslında.  Insallah anlasiriz icime siner de yazı rahat geciririm. Yoksa beynimi yer bu dusunce :))
-Reklam-
0 oy
(5,307 puan) tarafından
Ben de bakiciya birakacagim, henuz ayarlamadim ama aklimda 1-2 sey var. Oncelikle kesinlikle her yere kamera koyacagim, kendisine de soyleyecegim tabi ki. Benim direktiflerim dogrultusunda hareket etmesi, kafasina gore is yapmamasi cok onemli. Tv kesinlikle yasak. Duzgun konusmasi bence cok onemli, cocuk butun gun onla olacak sonucta. 
Profil image (361 puan) tarafından
Kesinlikle doğru yazmışsınız. Benim ilk kızım 2012de doğdu o zamanki aklimla şimdiki aklım bir değil tabiki. Kamera taktırır ve söylerdim de tv konusunda da aslında hiç istemedim ama iş güç yapmasına engel olmasın diye sadece yarım  saat demistim ki şimdi olsa asla istemezdim durmuş bakıcı kadını düşünmüşüm.
(5,307 puan) tarafından
Ben acikcasi hic bir is guc beklentisinde degilim. Isi sadece ogluma bakmak. Gerekirse tum mesaisi boyunca basinda dursun, konussun, oynasin. Bazi bakicilar malesef bu isi kolaylik olsun diye yapiyorlar, evde yaya yaya cocuk bakmak istiyorlar. Aksine bence dunyanin en zor ve ciddiyet gereken isi.
Profil image (2,520 puan) tarafından
Insallah evde bakmayi kabul eder. Kendi cocuklari falan da oldugu icin nasil derim bilmiyorum iste. Cocuklari okuldan gelecek falan. Ama 2-3 gun idare edilebilir sanki. Kabul ederse ilk is kamera alirim ben de. Kizima bakmasi disinda hic bir beklentim yok. Ona yemek bile yapar koyarim bi gun oncesinden. Yeter ki kizima gozu gibi baksin, oynasin oynatsin, yurutsun, hava guzelse disari cikarsin, temizlesin elini yuzunu pis birakmasin.... tek istediğim kizima kizi gibi bakmasi :(
0 oy
Profil image (306 puan) tarafından
Allah yardımcınız olsun ben ozel sektörde 6 ay çalıştım rezil oldu çocuklarım hatirlamak bile istemiyorum ise giderken ağlardım evet oluyor :)) zırt pırt ben bakamıyom demesin sabah işe gidecem kadın bakamam dedi ve kimse yok bırakacak ayy içim daralıyor hatırladıkça 

Ev işi yapacak mı nasıl istiyorsanız netleştirin ona göre ücret değişir her şehirde farklı olur ücret hatta semtten semte bile değişir çevrede bi fiyat araştırması yapın çok da uçuk olmasın yani hak ettiği kadarını alsın bazen kullanıyorlar çalışan anneyi zaten eli mahkum ya 

Diğerlerini zaten düşünmüşsunuzdur bi de evinize gelsin ve kamera olsun yoksa neler duyuyoruz Allah korusun hem de yanlış yaptığı şeyleri görür yonlendirirsiniz 

Vicdan sahibi biri çıkar inşallah karşınıza yavrunuza çok iyi bakar gözünüz arkada kalmaz inşallah 
Profil image (2,520 puan) tarafından
Oncelikle cok sagol canim, insallah vicdanli biri olur, gercekten en onemlisi bu.
Buyuk ihtimal sadece maas karsiligi çalışırım, onu da 2 gune sıkıştırırız simdiki idare degismezse. 2 gunu de sorun etmez heralde zirt pirt.
Yok canim ev isi falan hic bir sey istemiyorum. Sadece kizimla ilgilensin, sadece fiziksel degil ruhsal doyum da saglasin, beraber eglensinler oynasinlar bunu istiyorum sadece.
Evde bakarim derse takarim kamera. Icim de rahat eder.
0 oy
(287 puan) tarafından
Nerede yaşıyorsun merak ettim canim
Profil image (2,520 puan) tarafından
Aksaraydayiz canim.
0 oy
(452 puan) tarafından
Ablam cocuk bakiyor istanbul da 1600 e bakiyor haftada 4 gun 4 e kadar 1 yasinda bebek evin heryerine kamera koydular bebegin corbasini falanda ablam yapiyor onun disinda evinde gunluk rutin islerini de yapiyor 
Profil image (2,520 puan) tarafından
Anladim canim cok tesekkurler
0 oy
(28 puan) tarafından
Hangi şehirdesin canım
Profil image (2,520 puan) tarafından
Aksaraydayiz canım.
0 oy
(208 puan) tarafından
Canım sanırım öğretmensin ben de öyleyim aynı düşünceler bende de var. Eylülde okula döneceksin galiba , rapor mu aldın benim doğum iznim nisanda bitiyor ve bebeğim çok küçük:(
(90 puan) tarafından
Aynı durum benimde nisanda bitiyor nasıl olacak bilmiyorum ☹️
Profil image (2,520 puan) tarafından
Evet canim. Benim iznim biteli cok oldu. Ucretsiz izin aldim 1 yil. Sene sonu seminerine kadar. Seminere de artik ailecek gideriz (esimle ayni yerde ogretmeniz :) )  valla gerekirse izni uzatirim eger icime sinen birini bulamazsak diyorum ama bu sefer de maddi acidan cok cok zorlar bizi. Malum bebegin ihtiyaclari hic bitmiyor. Allah hepimizin yardimcisi olsun. Evlattan ayri kalmanin dusuncesi bile cok zor :/
(90 puan) tarafından
Amin inşallah
(208 puan) tarafından
Amin kızlar inşallah
0 oy
Profil image (609 puan) tarafından
Cok zor ya valla resmen bu durumlardan dolayi atanmak istemiyorum sanki kimse benden iyi bakamazmis gibi geliyor
Profil image (2,520 puan) tarafından
Orasi oyle canim, hic kimse anneden iyi bakamaz tabi. Biz de Igdirdaydik. Bebek yapmak icin Ic Anadoluya gelmeyi bekledik. Iyi ki de beklemisiz, hamileligim cok zor gecti benim. Once normal rapor, sonra heyet raporu falan alip annemin yanina gittim o bakti bana (iki sehir arasi 1.5 saat). Ama hayirlisiyla ataman olur insallah canim. Brans neydi?
(208 puan) tarafından
Canım çalışan anne olmak gerçekten zor ama her şey bebisler için. Inşallah sen de atanirsin
0 oy
(233 puan) tarafından
Ben 2 yasinda birakcam daha 3 aylik ama simdiden endise ediyorum bence kamera taktirmak lazim gelen kisiyede kamera var diyip allah kosurun kotu bisey olmasinin onune gecilmesi lazim haberlerde gordugum seyler etkiliyor beni ayni bahsettigun gibi bizde fsrkli sehirdeyiz kimsemiz yok burada
Profil image (2,520 puan) tarafından
Evet canim daha dogmadan vardi kim bakacak endisesi. Insallah evde bakacak birisini buluruz da kamera taktiririz. Yoksa o haberlerdeki goruntuleri dusunmek bile istemiyorum.
(233 puan) tarafından
Oyle gercekten allah karsimiza duzgun guvenilir insanlari cikarsin insallah
Profil image (2,520 puan) tarafından
Amin canim insallah..

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 1,076 göst.
23 Ağustos 2020 12-24 ay arası bebekler kategorisinde ÖzgeKP (2,520 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 380 göst.
6 Ağustos 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Aynurrr (402 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 499 göst.
6 Aralık 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde EzgiCaglayan (398 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 198 göst.
9 Nisan 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde NeslihanBrk (31 puan) tarafından soruldu
...