0 oy
103 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (50 puan) tarafından
Bebeğim 5 ay 1 haftalık. Kakasınu yapamıyor anca fitille yaptırıyorum ve çok katı yapıyor. Ek gida tadımlarına da başladık. Ama kabızlığı geçmiyor. Sadece fitil yapınca geliyor. Ama çok katı yapıyor. Bildiğiniz büyük insanlar gibi bana bi yol gösterin aranızda bu durumu yaşayan varmı. 
Bebek Ayı 5

5 Cevaplar

0 oy
(50 puan) tarafından
Yokmu yaşayan. Napabilirim. Yavrum çok zorlanıyor 
(11 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun, yediklerine bir tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyin. Mama ya da anne sütü alıyorsa da onlara da ekleyerek verin. Yediklerini sindiremiyor muhtemelen,onlar yapmış olabilir. Günde ne kadar ne veriyorsunuz bilmiyorum ama lifli sebzeler kabak, tatlı patates gibi, ya da kayısı gibi meyveler denetim, bir de karnına masaj yapın, kabızlık için masaj hareketleri var onları yapın. Fitil kullanımı da bir süre sonra bağırsakları tembelleştirir.
(50 puan) tarafından
Zeytğn yağıda veriyorum ama fayda etmedi yoğurt kabak havuç veriyorum çok az şeftali ama çok katı yapıyor o ladar zorluyoki bazen poposunum ucunda kalıyor
(11 puan) tarafından
Doktorunuz önermediyse ek gıdaya 6ayı doldurmadan başlamayın. 6. aydan sonra bunlar da doymalık değil tadımlar şeklinde olmalı. Önce bir çay kaşığı, sonra bir tatlı kaşığı 3. gün yemek kaşığı kadar. Şeftali, yoğurt ve havuç kabız yapar, onları vermeyin bi süre.
-Reklam-
0 oy
(360 puan) tarafından
Ek gıda için erken canım ya belki hazır değildir bebeğin... Fazla mi veriyorsun acaba ona da dikkat et.. birde kaç günde yapıyor kakasını ve mama mi anne sütü mü alıyor ...
0 oy
(288 puan) tarafından
Popsunda çatlak oluşur bebeğinin dikkat et istersen ek gıdayı azalt veya bırak bi 6 ayı dolsun öyle tadımlık vere vere alıştır. Yazık yavruna. Dr götür bence sor neden bu kadar kabız olabiliyor diye.birde poposuna azıcık zeytinyağı sıkabilirsin. Bu çözümler bir yere kadar. Bence neden bu kadar kabız olduğu çok önemli onu bulman gerek. 
0 oy
(45 puan) tarafından
Merhaba benim 24 günlük kızım var dört gündür kabizla uğraşıyorduk bugün bir ablam iki çay kaşığı kimyonlu su ver dedi ve kendisi eczacı bende denedim ve işe yaradı çok şükür bir fincan suya bir çay kaşığı ucunda kimyon koyup karıştırıp iki veya üç çay kaşığı icirebilirsiniz ben faydasını gördüm bebeğim rahatladı inşallah sizin yavrunuzda kurtulur Rabb'im hepsine sağlık versin 
0 oy
(2,243 puan) tarafından
Doktor mu baslatti bilmiyorum ama 5 aylik ek gida olmaz, doktor basla dese bile sadexe gida tadimi olur. Muhtemelen ek gidayi fazla veriyosunuz, ogun gibi yani. O yuzden agir geliyor. Ogun gibi vermeyin yiyecekleri sadece tadim yaptirin.

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 365 göst.
3 Nisan 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Emel arıcı (132 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 78 göst.
4 Ağustos 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Anniş ♡ (1,522 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 497 göst.
8 Ağustos 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde ysmn.07 (44 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 225 göst.
...