0 oy
157 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (137 puan) tarafından
Merhaba bebegim 1 aylik 3800 doğdu su an 4200kg. Sadece emziriyorum ama goguslerim çok yumuşak yani sütüm yetiyor mu bilmiyorum. Sabah ilk uyandığımda sadece doluluk hissediyorum o zaman epey yutkunamıyorum sesi duyuyorum normalde emerken yavaş yavaş emiyor hepekzik gibi sanki. Yani doyuyor mu emin değilim. Gunde 5 6 kez cisli bezi oluyor. Guzelce kilo alsın toparlasin istiyorum ne yapmam lazım acaba? Ne şekilde emzirmeliyim? Iki meme birden mi tek mi ne kadar siklikta tecrübeli olanlar bilgilendirirseniz sevinirim. 
Bebek Ayı 1

3 Cevaplar

0 oy
(188 puan) tarafından
İkisini de emzir canım valla benim göğüslerim dolu dolu olduğu halde ben bile psikolojik olarak doymadığını düşünüyorum ondan sagdıgım sütü biberon ile veriyorum hem emziriyorum hemde biberon ile anne sütü veriyorum öyle daha içim rahat ediyor 
(137 puan) tarafından
Teşekkür ederim. Sizce kilo alimi az mı? Bu arada sut sagma makinasi da aldım ama sağım yapmadım sut azalır yazanlar olmuş doğru mu acaba? Bir aylıkken siz sagdiginda tek memeden kac cc çıkıyordu acaba hatırlıyor musunuz?
(188 puan) tarafından
1 ayda 400 kilo almış az yeni doğan olduğu için fazla alması gerekiyordu bu zamanlarda benekler çabuk kilo alor çünkü benim bebeğim 3500 doğdu 1 aylık iken 4600 dü sadece anne sütü alıyordu evet canım sağ göğüslerini azalmaz onu diyenlerin sütü zaten olmayanlar nereyi suçlasam diye düşünüyorlar benim niye azalmadı daha da arttı o zaman ben 3 aylık oldum bu arada il zamanlar göğüslerim çok tıkandı sütten o zamanlar ilk başlarda 30 60 çıkıyordu sonradan 3 saate bir sağım yaptım şimdi tekinden 120 çıkıyor emmezse emerse 90 falan çıkıyor ben şimdi sağımı azalttım artık dayanamıyorum sağmaya buzluk süt doldu sagmazsam da mastit oluyorum nasıl olcak bende bilmiyorum böyle gidiyoruz bakalım em azından mama vermekten iyidir ya napalım
(137 puan) tarafından
3800 doğdu ama 300 gr verdi. 3500 du eve geldiğinde. 4200 oldu ama az sanırım. Sizin sutunuz çok demek ve yağlı ki yarıyor. Neler yiyorsunuz benim belki pek yağlı olmayabilir mi acaba? Belki yaramiyordur öyle düşünüyorum şu an.
-Reklam-
0 oy
(363 puan) tarafından
Canım göğüs şişliği zamanla yumuşar hep sert kalmaz fizyolojik olarak ritme uyum sağlar. Gün içerisinde bebeğin pompaladikça sütun kaynar ve yeterli miktarda süt gelir. Çişli bez miktarı bebeğin yeterli şekilde beslendiğini gösterir bunları kafana takıp stres yapma,   sağlıkla büyüsün bebeğin 
(137 puan) tarafından
Teşekkür ederim. Sizce kilo alimi az mı? Sagip biberonla vermeli miyim bilemiyorum.
(363 puan) tarafından
Canım yeterli miktarda çişli bez alıyormuşsun zaten, önemli olan sağlıklı ve  kilo alımının normal olması. Doktorum bana ne versen alır bu mesele neden obez olsun demişti
0 oy
(2,251 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Her iki gogusunuzu de en az 15 er dakka emzirin ve 2 saati gecmesin emzirme suresi. Gece uyanmiyor diye de yatirmayin en azindan 3 saati gecmesin gece de.

Her mikirdandiginda verin genel olarak. Uykusu mu geldi ver, huzursuzlandi mi ver memeyi. Oyle yok seni emzik yapmis, yok memede uyutma diyenlere aldirmayin. Iki cocugumu da hep o sekilde buyuttum. Suan ikincisi 3 aylik olacak haftaya 6700 oldu bile. Herkes mamami veriyosun diyo. Hayir her istediginde emziriyorum diyorum. Bir de o memeyi birakmadan daldi diyip hemen cekme. Durtukle emmeye devam eder.

Yazdiginiza gore kayip kiloyla birlikte 700 gr almis az da degil cokta degil. Ama daha sık emzirirseniz dedigim sekilde cok daha iyi kilo alir.

Bir ikincisi gogusler terbiye olur ve artik ilk zamanki gibi sis olmaz. Yumusak olsa da sut uretir, meme sekline takilmayin.
(137 puan) tarafından
Teşekkür ederim. Aslında bende öyle alarm kurup gece kaldırmaya çalışıyordum ama doktorumuz geceleri uyandırmaya kendinisteyince ağlar o zaman emzir dedi. Bende o yüzden kaldirmamaya başladım. Gündüz de 2 saatte bir emiyor. Benim niyetim çok kilolu olsun değil aslında ama besleniyor mu doyuyor mu hep merak ediyorum. Aç olsa ağlar sanırım öyle değil mi.
(2,251 puan) tarafından
Daha kucuk kendi kalkmasi icin ben iki cocugumda da 40i ciktiktan sonra gece uykusunu daha uzun uyumasina musade ettim ki onda bile max 3 4 saat. Daha yeni dogan sayilir siz uyandirin. Ac olsa uyumaz zaten ve huzursuz olur uyanikken ama yenidogan uykuya meyilli oldugu icin ac degil sanabilirsiniz. Siz her sekilde emzirin 2 saati gecmicek sekilde. Hem daha iyi doyar hemde daha iyi kilo alir.

İlgili bir soru bulunamadı

...