0 oy
203 göst.
24-36 ay arası bebekler kategorisinde (66 puan) tarafından
Merhaba; 

  Yaklaşık bir haftadır kızıma tuvalet eğitimi vermeye çalışıyorum. Çok başarılı olduğum söylenemez. Kızım tuvaletini lazimligina yapmıyor. Tuvaletten çıkınca kiyefetine yapıyor, çok yıprandım bu süreçte. Kendimi kaybedip kizdigimda oldu ve bu yüzden kendimi çok kötü hissediyorum. 

  Bu süreci daha kolay nasıl atlatabilirim. Kızım iki yaşında. Aciktiginda susadiginda minimum ihtiyaçlarını dile getiriyor. Ama tuvaletini söylemiyor. 

  Hanımlar bu konuda deneyimlerinize ihtiyacım var. 

3 Cevaplar

0 oy
(44 puan) tarafından
Bence biraz ara verin canım. Benim oglum 3 yaşında ve daha 2 haftadır bıraktık. 2 yaşında denedik söylemiyordu hep altına yaptı bezden rahatsızlık duymadı ve hep bez takmamı istedi bu süreçte kardeşide oldu o da etkiledi ve ben ara verdim. 2 hafta önce sürekli konusarak masallarla anlatarak anlamasını sagladım ve çişiji beze yapınca söylemeye başladı kuru kalmaya başladı bezi ve cıkardım bir daha takmadık. Etiket verdim her çiş ve kaka yapışında duvara yapıştırdık. Inşallah kolaylıkla olur sizinde 
(66 puan) tarafından
İsin komik tarafı bezden rahatsız, takmak istemiyor. Alıştırma kilodunuda aldım. Ama hüsran işte.. Dediğiniz gibi biraz ara vermek gerek sanırım. Etiketler kiziminda çok ilgisini çeker. Genelde yolculuklarda durması için eline veririm. Bu amac içinde kullanmak aklıma gelmemişti tekrar devam edecek olursak odulumuz etiketler olacak.

Teşekkür ederim.
(44 puan) tarafından
Rica ederim inşallah ikinizde mutlu şekilde başarırsınız :)
(66 puan) tarafından
Umarim..  :)
-Reklam-
0 oy
(9,153 puan) tarafından
Öncelikle 30 ay beklemek gerek. Memeden kesmiş olmak gerek. Sonra çocuğun sinyallerini beklemek gerek. 

En önemlisi sabah kuru bezle uyanması. Kakasını yaparken gizlenmesi veya kirli bezden rahatsız olup size söylemesi yada yapmadan önce söylemesi. Çocuk yürür haldeyken duraksayıp çişini yapıp ondan sonra yoluna devam etmesi.

Gibi sinyaller beklemek gerek. Sonra bez mümkün olduğu kadar kalitesiz kullanmaya başlamak gerek belki 1 paket sadece. Sonra bezi beraber çöpe atmak ve tekrar asla kullanmamak. Bez çıktı ise bezle iş bitmiş demektir. Arada bez takmak kafa karıştırıcı çocuk için. 

Sonra çocuğun sabah uyanma saatlerine dikkat edin bu yaşlar genelde çiş gelince uyanır alıp çişe götürmek. Çişini yapınca tuttut dememek panik yapmamak. Kakasını yaptıysa alıp klozete atıp bay bay yapıp sifonu çekmek. 

Benim henüz 26 aylık. Arada sabah uyanınca çişe götürüyorum. Baybay yapıp çıkıyoruz. 

Şimdi yapınca naptın diye soruyorum kızarak değil. Kaka diyor. Yada duruyor tam yürürken noldu diyorum kaka diyor ve yapıyor. 30 aya kadar böyle ufak ufak çalışıp sonra bezini çıkarıp beraber aticaz. Çünkü şu an memeyi yeni bıraktı. 
(66 puan) tarafından
Memeyi 18 aylıkken bıraktık.
Tuvaletini yaptıktan sonra söylüyor. "anne uuu" diye. Belirtiler var kızımda, buna dayanarak yapabiliriz sandım ama çok zorlandık bu süreçte.
Mesela şöyle oluyor bı defa lazimligina yaptıysa gün içinde diğer oturmalarinda yapmaz. Kıyafetine yapar ve beni çileden çıkarır :) bazen kasıtlı yapıyor inatlasiyor diyorum, çünkü yaptıktan sonra temizlemem için yanıma geliyor. Bulunduğu durumdan rahatsız ve hemen temizlemeliyim. Yani öyle sancılı bı surec. Umarım hemen cozume kavuşur.
(628 puan) tarafından
Ben ilk tuvaletş öğrettim şuan hala emiyor
(9,153 puan) tarafından
Bu video yu izlemenizi tavsiye ederim. İlk çocukta benzer şekilde yaptım gayet başarılı oldu.. Belki neden inatla üstüne yapıyor başka videolarda yine gösteriyordur
https://youtu.be/5q0sqzrp8Hw
(66 puan) tarafından
Farklı bi şekilde ilerlemiş siniz. Çok zorlandiniz mi ?
(66 puan) tarafından
Videoyu izledim. Etkili olursa çok iyi olur. Ama orada 30/36 ay arası uygundur diyor. O halde ben erken mi başlamış oluyorum. Beklemeli miyim yani.
(9,153 puan) tarafından
Yani şunu da söylüyor. 30 ayda başlayan anneler 2 yaş sonrası başlayanlar kadar sorun yaşamıyor diyor. Düşününce de çocuk kendini daha iyi biliyor . Ben şimdi bezi çıkarsam 3 4 gün yere işer ve öğrenir. Ama ne kendimi ne çocuğu üzmeme gerek yok. Zaten az çok bu şekilde birşeyler öğrendi. Mesela artık gel altını değiştirelim dediğim zaman gelip önüme yatıyor. Sabah kuru kalkıyor. Birçok şey oturdu. Mesela biz lavaboya gidince sifona basıp baybay yapmak istiyor. Hayır herkes kendi cişine baybay yapacak diyorum. Bir gün bunu anlayıp oraya yapmayı kendisi isteyecektir belki
(66 puan) tarafından
Ben pes ettim. Kizim henüz bezine veda etmeye hazır değil. Videoda etkili oldu doğrusu. Ne yıpranmaya ne de kızımı bu sebep için üzmeye gerek yok varsin geç alışsın tuvalete.
(9,153 puan) tarafından
Aynen öyle doğru karar vermişsiniz. Eninde sonunda isteyecek tuvalete yapmayı. Siz özendirin sadece. Sabah uyanır uyanmaz götürün tuvalete. Ufaktsn alışsın sonra bezi kendisi istemeyecek
0 oy
(628 puan) tarafından
2 yaşına geldi diye tuvalete alışcak diye bir  şey yok hazır depşdlsir bide en   az bir ay ugraşmam lazım olsada olmasada 10 dakkada bir götürmek lazım benim kız 27 aylık ben yeni öğrettim kimi çocuk üç yaşında öğreniyor 
(66 puan) tarafından
Götürüp, getiriyorum ama özenli bı sekilde kıyafetine yapıyor. Kızım 24 aylık. Hava sicakken alistirmaliyim dedim ama erken davrandım sanırım.
(628 puan) tarafından
Ben 27 aylıkkem öğrettim

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 123 göst.
7 Ağustos 2023 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Poyrazın Annesi ❤️ (115 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 183 göst.
12 Nisan 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Yektam (565 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 402 göst.
16 Mayıs 2020 36-48 ay arası bebekler kategorisinde Elnur (9 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 122 göst.
1 gün önce 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Leila16 (132 puan) tarafından soruldu
...