0 oy
189 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (40 puan) tarafından
Merhaba 1,5 aylik bebegim var. Bir memeden kac cc sut gelmesi normal acaba?

Ya da su an kac ayliksiniz kac cc sagiyorsunuz?

Benim sutum baslarda yetmiyordu cocuga simdi artti mi yani normale dondu mu merak ediyorum sorma sebebim bu tesekkurler simdiden.
Bebek Ayı 1.5

2 Cevaplar

0 oy
(137 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Emzirmedigim zamanlarda ikisinden toplam 90 100 cc civarında cikiyor. Emdikten sonra sagarsam 60 cc civarında oluyor. Ama emdikten sonra sagip vereyim dedim bi kere hem emdi gazı çıktı sustu tam uyuyacaktı o sagdigim 60 cc de verdim onu da icti. Yani bu durumda acaba aç mı kalıyor tamamını ememiyor mu diye düşünüyorum. Kilo alimi da az çok kararsızım. 1 aylik şu an bu arada. Bu Dr kontrolünde ne yapmam gerektiğini sorucam. Sizin ne kadar çıkıyor ve ne şekilde veriyorsunuz?
(40 puan) tarafından
Benim durumum şöyle yaklasik 18 gunlukken durmadigi cok agladigi icin ozel doktora goturdum. Doktor almasi gereken kilodan az almis yani doymuyor dedi. Acliktan agliyormus bildigin yani...
Doktor bize meme + mama seklinde gidelim dedi. 2 saatte bir sirali sekilde devam ettim. Yabi etmeye calistim cunku az emiyor uyuya kaliyordu memede falan. Mama agirlikli gittim diyebilirim. Ama kilo aldi hatta gunluk bebekler 30 gram almali demisti doktor en az, bizimki gunluk 38 gram almisti kontrole gittigimiz zaman. Boyle devam edelim dedi sutunuz yetene kadar.
Ama bizimki mamaya mi biberona mi alisti nedir mamasiz yapamiyor emiyor ama mama istedigi zaman memeyo kesinlikle almiyor morarana kadar agliyor. Takviye olmasi gereken mamayken su an takviye meme oldu.
Su an ben iki memeyi sagdigimda zorla 90 cc falan cikiyor en fazla...
(137 puan) tarafından
Benimde 90 civarında bisey cikiyor aynı sayılır sizinle. Ama sadece emziriyorum şu an mama vermiyorum. Çok fazla almıyor kilo ama çok da almasına gerek yok illa ayda 1 kilo alacak diye bisey yok bizimki 1 ayda 600 gr aldi doktor mamaya gerk yok devam edin böyle dedi mesela. Bende devam ediyorum bakalım 2. Ayda ne kadar almis olacak. Ama ağladıkça veriyorum ben geceleri de 4 saatte bir anca uyanıyor. Uyandıktan besliyorum sadece aklıma takılan şu gece 2 saatte bir uyandırmak lazım mı onu bilemiyorum  gece beslenmesi mi kilo aldırıyor acaba? Bir de benim ikinci bebegim ilkinde hep mama verdim emzirdim aynı sizin gibi takviyesi memeydi resmen ama kilosu sınırda giderdi hala da yasitlarindan zayıftır. Yani mama verince de öyle çok kilo almıyorlar onu bilmek lazım. O yüzden ben şu an kilo konusuna çok takılmak istemiyorum. Sadece aç kalmasın yeter.
-Reklam-
0 oy
(131 puan) tarafından
Valla canım post yukarı çıksın diye yazıyorum. Benim kızım emmedi ilk aylar sağıp veriyordum ama tabii ki yine de mama içiyordu çoğunluk olarak. 

İlk başlarda iki göğsümden 90-100 cc geliyordu sonraya bayapı azaldı. 2 aylıkken hep 30 gelmeye başladı sonra o da bitti
(40 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Ya benimki az emiyor. Benim iki gogus toplam 90 anca yapiyor. Bazen yapmiyor bile :( ben de mama + meme seklinde gidiyorum. Benimkinde agirlikli mama iciyor.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 403 göst.
0 oy
2 cevap 541 göst.
5 Şubat 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Ecrinin annesi12 (716 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 736 göst.
8 Aralık 2019 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Mavişboncugum❤ (228 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 772 göst.
...