0 oy
216 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (87 puan) tarafından
Kızlar bundan bir birkaç ay önce kızıma tortikolis yani eğri boyun hastalığı teşhisi konuldu günde iki defa yapması gereken mesajları var onları yap geçer dediler şu anda 10 aylık yapıyorum geçen de doktora gittim devam et dediler ama eskiden yaptığım da hiç ağlamazdı şimdi ise önce zeytinyağı ile masaj yapıyorum sonrasın doktorun söylediği mesajları yapıyorum Her ikisini de doktor söyledi zeytinyağı öncesinde kesinlikle masaj yap dediler kızım çığlık çığlığa ağlıyor yapmamı istemiyor ve eskiden O hareketleri 15 defa yaptığımda düzelir di şimdi 30'a çıkartmışım herhangi bir düzelme yok hala boyun eğri hem bu hastalıkla ilgili hem de Adana'da var mı fizik tedavi de iyi bir doktor açıkçası devlet git gel deyip duruyor bir de bir özele götürmek istiyorum ama rastgele değil iyi bir doktora bilen varsa lütfen bana söylesin bu hastalıkla ilgili iyi bir doktorla ilgili

2 Cevaplar

0 oy
(55 puan) tarafından
Benim oğlumda da vardı sadece egzersiz ve masaj yapılabiliyor. İlerleyen yaşlarda geçmezse ameliyat oluyor.bende devlete götürmüştüm. Kisa olan kası kaç mm ?
(87 puan) tarafından
İkisi arasında bir mm fark var
(55 puan) tarafından
5-6 mm fark vardı diye hatırlıyorum.
(87 puan) tarafından
Bizim bir mm ama şimdi ne kadar bilmiyorum
-Reklam-
0 oy
(3,547 puan) tarafından
Benim bebegimde de vardi canim hareketleri bende yaptım azalmıştı ama sonra ortopedi doktoruna gittik. Ekstradan mesela kucagina al dedi. Bebegin sana baksin kafasını sana cevirebilecek sekilde ellerinin arasında bebegi saga sola yukari asagiya indir demisti. Birde oturduğu zaman hangi tarafta ise eline oyuncak al o tarafa bakmasını sagla demisti. Birde ben oturduğu zaman kafasını daha dik tutsun diye o diger tarafa yastik tarzi bir sey koyuyordum. Ama tabi bebegin 10 aylik desteksiz oturuyordur. Yattigi zamanda hangi tarafta ise kafasını o tarafa çeviriyordum. Doktoru oyle demisti. Boyle boyle düzelmisti. Eger düzelmeseydi ortopedi doktoru fizik tedaviye yönlendirme yapacakti. Bu kucağa alma vs hareketleri gunde 3 defa filan yapman lazım. Her kucagina aldığında yap. Fizik tedavi hareketini de gunde 3 defa yapman lazım. Anladigim kadarıyla gunde bir defa yapıyorsun. Bize doktor 3 defa soylemisti.
(87 puan) tarafından
Bize iki defa demişlerdi

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 98 göst.
22 Mart 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Poyrazim58 (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 287 göst.
23 Haziran 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Fatmalinamm (13 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 430 göst.
24 Mart 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Erdalınannesi (394 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 252 göst.
...