0 oy
209 göst.
24-36 ay arası bebekler kategorisinde (51 puan) tarafından
Kızım 2 yaşında. Çok şükür fazla kelimesi var ufak ufak ikili cümle kuruyor ne desem tekrar eder. Fakat bizde yemek konusu sıkıntı. Sabah kahvaltıda 2 tane haşlanmış yumurta beyazı biraz ekmek yer o kadar. Hiç bir kahvaltılık asla yemez yumurta sarısı yemez. Her sabah kahvaltısı bu kadar. Tek içtiği çorba yoğurtlu yayla çorbası her gün kemik suyuna ya şehriyeli ya bulgurlu ya da pirinçli yaparım asla başka çorba yemez. Armut elma yer yemekten sonra kraker poğaça falan yer canı isterse. Akşam da ya makarna ya da pilav yer yemeklerini hep kemik suyuna yapıyorum cünkü et tavuk sebze yemeği yemiyor bir de patates kızartması seviyor. Tıkanıyorum ne yapıcam diye yediği adam akıllı yemek yok  sizlerde durum nedir? Bir de hep paçama yapısık asla tek basına oynamaz

5 Cevaplar

0 oy
(3,783 puan) tarafından
Yemekten sonra atistirmalik vermesen belki aksam daha iyi yer. 

Benim ki 21 aylik sabahlari zorla yumurya ,peynir yediriyorum buyudukce tabi daha zorlaştırır. Oglende yogurt ve meyve, aksamda ne varsa artik bazden corba veya makarna. 

Benimki de sabahlari cok zoe kahvalti ederdi kahvaltisini gec yedirmeye basladim peynir yemeye basladi cunku ilk peynir veriyorum 1 parmak kadar kasar yer,1 tatli kasigi labne, 1 haslanmis yumurta beyazi veya yagda yumurta. Bunlari hergun yedirmeye calisirim. Patatesi cok sever,bazden pankek veya pogaca yaparim az bisey yer. Haftanin 2-3 gunu de avokado veririm.

Karadut ozu ve balik yagi kullanmaya basladiktan sonra istahi biraz acildi.
-Reklam-
0 oy
(271 puan) tarafından
Benim kizimda cok istahliydi birakti yemeyi. O da haslanmis yumurta yemez omlet ve gozleme yer, sicaktan corbada icmiyor artik. Muz yer karpuz yer. Yogurt cok yiyordu bu sira onu da yemek istemiyor. Pilav makarna  bulgur pilavi sever. Kiymali yumurta ve tavuk suyuna corba da sever ama istahi iyice azaldi eskiden ne versem yerdi. 
0 oy
(9,118 puan) tarafından
Çünkü aç kalmıyor. Çaresiz kalıp bunları önüne koyacağınızı biliyor.. Bunları 1 hafta mutfsginiza sokmayın başka tatlar koyun önüne zorlamayın.. En inde sonunda yer. Benim oğlum da yayla çorbasına bayılır. Sık yaparım. Mesela mercimek çorbası görünce kacardı. Zorla yedirmek değil ama zorla tadına batırıp kenara koyardım sonra gelip kendisi yerdi.. Ama onu yemedi bunu yapayım. Sadece hastalık dönemleri yaptığımız birşey 
0 oy
Profil image (1,211 puan) tarafından
Keşke benimki.puturlu yesede bu saydıklarıni yese 20 aylik.hala pure yiyor 
(3,549 puan) tarafından
Önüne koyup kendi yemesini denedin mi? Mesela makarna al önüne koy. Oyun haline getirin. Seni beslemesine izin ver. Karşısına gec seni beslerken nasil yediğine baksin. Bunlari denedin mi?
Profil image (1,211 puan) tarafından
Hepsini denedim ama canının istediğini yiyor gerisi yok
0 oy
(3,549 puan) tarafından
Sabahları yumurta sarısı sevmiyorsa menemen tarzi yapin. Yesil biber, kirmizi biber domates veya beyaz peynir, yesil biber tarzında yapabilirsin. Bizimki de önceleri hep haşlanmış yumurta muz peynir vs pure şeklinde yerdi. Sonra yine yumurta sarisini yemeyince menemen tarzına alıştırdım. Yanina da hep yaban mersini koyuyorum. Ekmeğin üstüne labne ve tahin pekmez sürerim. Ama genelde menemen ve yaban mersinini yer. Taze portakal suyu sıkarım. Icine yarim limon ve portakal rengine takıntılı oldugu icin az nar sıkarım. Mesela krep sever. Ispanaklı yaparim. Sonra meyve yogurt vs. Aksamlari da evde ne varsa ama yanına kesinlikle pilav ve makarna olur. Cunku diger turlu yemez. Ikisini bir verip arada kaynar. Ama makarna yaptığım zaman çoğu salçalı olmaz. Mesela soslu yaparim. Pancarli ya da evde ne varsa mesela en son pembe domatesli feslegenli soğanlı sarımsaklı yaptım. Bu sekilde sebzeleri de yedirmeye çalışıyorum. Ama hep genelde sebze yemeklerinin yanında pilav makarna olur. Makarna mesela kıymalı yapabilirsin. Ama diğer türlü abur cubur vermiyorum. Yemek öncesi zaten vermekte doğru değil. Ama havalar çok sıcak benim bile iştahım yok. Onlarin yememesi de normal bu yaz sıcaklarında canim o yuzden yaz meyveleri cok besleyici kavun, şeftali, kiraz bunlar bol c vitamini olan meyveler o yuzden seviyorsa bol bol yesin. Ama yemek öncesi saat olayına dikkat edin. Eger kilosu yerinde ise ne aliyorsa canim ama az bile olsa ne yerse yesin. Ben bu mantiktayim. Birde hep yemekler sofrada yenir. Buna da dikkat et. Koltukta ayakta yerde vs yedirmek bence doğru değil. Hep mama sandalyesinde oturuyor. Diger turlu dikkati dağılır. Yedirmekte işkence olur.
(3,549 puan) tarafından
Birde 2 yasinda vitamin değerlerine baktırdın mi? Demir, d3, b12, cinko bunlarda cok önemli eksiklik iştahsızlık yapıyor. Eger kullanmıyorsan d3 ve balik yağını düzenli kullan. Her gun kahvaltıdan sonra ver. Birde doktora sorup çinko takviyesi iştah aciyor diye biliyorum. Bir sor istersen.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 232 göst.
7 Nisan 2022 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Belgiz (385 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 234 göst.
14 Ocak 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Necmiyelaliş (65 puan) tarafından soruldu
+1 oy
10 cevap 420 göst.
4 Kasım 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Halideilyas (680 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 142 göst.
...