0 oy
322 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (118 puan) tarafından
Sorum yukarıda arkadaşlar kızım 16.5 aylık gündüzleri yapacak bişey bulamıyorum çoğu zaman ailemden uzaktayım tek bakıyorum zorlaniyorum ister istemez TV açıyorum o da istiyo ses olmayınca evde oynarken bı anda kalkıp aç diyo çok izlemiyo sadece ses olsun istiyo hareketli bı çocuk olduğu için gelişim oyunlarını oynayamiyiruz pek kalkıp gidiyo siz neler yapıyorsunuz nasıl oynayabiliyorsunuz yardımcı olur musunuz bu dönemde çocuklarınız neleri biliyor mesela ben renklerle sayıları öğretmek istiyorum oralı olmuyo da sizinkiler neler yapıyor 

4 Cevaplar

+2 oy
(763 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Benim bebek 18 aylık. Sadece eşimin ailesi ile yakınız. Her gün dışarı çıkıyoruz. Hava çok güzelse günde 2 defa çıkıyoruz. Sabahları genellikle oyuncaklarına hasret uyandığı için onlarla oynuyor. Sıkılınca kitaplarını veriyorum eline, beraber bakıp küçük küçük açıklamalar yapıyorum. Kitabı okuyunca asla istemiyor, dikkatini dağıtıyor hemen. Evin içinde yakalamaca, saklambaç oynuyoruz. Ve ben kendim çok konuşuyorum onunla, o yüzden ikimiz tek olmamıza rağmen çok da sessiz olmuyor ortam. Yapacak hiç bir şey olmayınca telefondan bizimkileri arıyorum, onlarla konuşuyor. Bir şeyler öğretmek için de en iyi yöntem oyun oynamak. Şuan da yüzündeki organları sayıyor mesela ama ben 'aaa saçın da toka mı var, hemde rengi pembe'  tarzında konuşa konuşa saçını göstermeyi, pembe demeyi öğrendi.

Bütün oyuncaklarını da tek seferde ortada bırakmıyorum. Çoğunu saklıyorum, sıkıldıkça yenisini çıkarıp, bu sefer diğerlerini kaldırıyorum. O yüzden oyuncaktan sıkılma olayını aza indirdik. Sesli kitaplar, oyuncak tabletler merhaba var, sayı ve alfabeyi söyleyen tarzı. O tür oyuncaklarla da çok oynuyor. 

 Bu arada tv/telefon açmıyorum. Bazen telefondan çocuk şarkıları açıyorum ekran kapalı şekilde. Tv yi de sadece eşim kendi yemek yerken haberleri açıyor, yemek bitince kapatıyor. 
-Reklam-
0 oy
(33 puan) tarafından
Benimde oğlum 15 aylık seninle aynı durumdayım ailem uzak ve oğlum çok hareketli kitap okumaya kelimeleri öğretmeye çalışıyorum ama pek etkili olmuyo kitabı alıp  yiyor

Bende burda bekleyeyim fikir edinirim ☺️
0 oy
Profil image (350 puan) tarafından
17 aylık, TV gündüzleri açmıyoruz biz -sadece ailecek yemek yerken- mutlaka dikkatini çekiyor çünkü.

Dışarıda yürümeyi çok seviyor bol bol çıkartmaya çalışıyorum.

Evde kendi kendimize oyun türeiyoruz oyuncakları diziyoruz top oynuyoruz ilk adım arabasına biniyor.

Bu aralar sıklıkla ben mutfakta işim varken o da lavaboda suyla oynuyor biraz açıyorum bez takıyorum tel cünkü kiyafetlerini hep ıslatıyor.

Banyoda biraz vakit geçirmeyi seviyor banyo oturağında oturuyor

Emerken oynamayı çok seviyor ağladığında huysuzlaştığında direkt meme veriyorumki sakinlesin.

Bol bol konuşuyoruz bende gurbetteyiz ve çekirdek aileyiz sessiz olmuyor hep bi oyun kovalamaca halinde olduğumuz için ben nereye gidersem orda.

Tavsiyem televizyonu açmayın konusun oynayın o sessizlik gider zaten
0 oy
(767 puan) tarafından
Kum aldım onla oynuyoruz,suyla oynatiyorum .küveti dolduruyorum.kule dikiyoruz.bul tak oynuyoruz .balonlarla toplarla oynuyoruz çıngıraklı tekerlekli şeyler aldım onlarla koşturuyoruz.bulasik makinası çamaşır makinası doldur boşalt yapıyoruz .hoplat zıplat dışarı çık akşam oluyo20 aylık oluyoruz yarin
(1,090 puan) tarafından
Sizlerin yazdıklarını okurken ben mutlu oldum :) ne güzel ya. Benim kızım 4. Ayın içinde. Acaba bir gün biz de onunla beraber bunları yapabilecek miyiz ? :) Tüm annelerinkini okudum hepinizinki de çok tatlı şeyler :)
(767 puan) tarafından
Ayy canım benim inşallah sağlıkla büyüsünler.cok çabuk geciyor zaman valla ne çabuk gecmis diyosun el ele tutuşup yürüyoruz okadar guzelki Allah'ım Sanada o günleri yaşatsın inşallah.minnosta oynar yattığı yerden ya benimki kıpır kıpır di dört aylıkken yine oynuyorduk oyun halısı almıştım ne hoşuna gidiyordu.balon atıyordum yine havaya üstüne doğru düşerken bacaklari görsen bı aşağı bı yukarı çok hoşuna giderdi.ce cee oyunları her ayları bambaşka güzeldi şimdi daha bı keyifli anne anne diyip duruyor bütün yorgunlugum bitiyor kucak diyorum sarılıyor öpücük diyorum öpüyor şuan uyuyo çok özledim ya :))
(1,090 puan) tarafından
:D Ben de uyurken özlüyorum :D Aminn iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. İnşallah hepsi sağlık ile büyüsünler
(767 puan) tarafından
Amin cemi cümlemizin canim teşekkürler;)

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 241 göst.
11 Kasım 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Bernabora (822 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 184 göst.
0 oy
3 cevap 252 göst.
26 Aralık 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Ser53 (332 puan) tarafından soruldu
...