0 oy
128 göst.
Ek gıda & Beslenme kategorisinde (11 puan) tarafından
Sa arkadaşlar çocuklarıma süt ürünleri yumurta kakao diyetine başlayacağım süt alerjisinden dolayı. Bu diyeti yapanlar özellikle çikolata yerine alternatif neler verdiler çocuklarına. Neler yedirdiniz bana bir fikir verir misiniz çok zorlu bir süreç ama artık yapmak zorundayım en son bebekken yapmıştım ama alerji vücutta sürekli yön değiştiriyor gecmiyor sizler alerjik bebeklerinize neler yedirdiniz bu sürecte ve diyet işe yaradı mı?

Mesela en çok merak ettiğim konu keçi sütü keçi tereyağı bunları aldım inek sütü yerine keçi sütü yogurdu kullansam yine dokunur mu? 

Ve laktozsuz inek sütü kullanmak faydalı olur mu?

1 cevap

0 oy
(253 puan) tarafından
Merhaba. Benim bebeğim 3,5 aylık ve süt ve yumurta alerjisi sebebiyle çeşitli reaksiyonlar gösteriyor. Diyet yapıyorum. Kakao için dr bir şey demedi bize. Ben vegan kek tarifleri buldum. Onları yapıp yiyorum. Bir de vegan kahvaltılık kakaolu fındık kremaları var. Biraz fazla pahalı ama çaresizlikten aldım. Onu yiyorum kahvaltıda. Hurma topları olabilir çikolata yerine. Züberi incelediniz mi? Wefood da olabilir. Umarım geçer bir an önce de kurtuluruz akerjiden. Bir aydır diyetteyim, şimdiden bıktım. Ek gıdaya geçince ona ne yedirip içireceğim, ayrı dert. 
(11 puan) tarafından
Amin diyorum İnşallah geçer gerçekten çok yıpratıcı ve zor bir süreç en son bebekken yapmıştım bir deri bir kemik kalmıştım resmen şimdi tekrar yapmak zorundayım 5.5 yaş 9 ve 1 yas cocuklarım için. Evde bir şekilde hallediliyor ama okula gittikleri zaman çok daha zorlaşıyor toplumun Bir de sorulmadan abur cubur dağıtma hevesi aşkı var. Takip ettiğiniz bir sayfa var mı kek tarifleri olarak Rabbim hepimizin yardımcısı olsun
(253 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun. Haklısınız evde bir şekilde kontrol var, halledilir de dışarısı zor. Çocuk da ister arkadaşlarında görüp. Ama belki sizler bir şeyler hazırlayıp beslenmesine koyarsanız hevesi azalır. Takip ettiğim bir yer yok diyebilirim. Sadece YouTubeda karışma çıkan isimleri yazayım. Onların sayfalarını inceleyiniz.
Canan kurban (muzlu keki çok lezzetli)
Anıl Ercan ( pek çok tarif var)
Nefis yemek tarifleri sayfasından lutenitsa( kahvaltılık sos, hazır közlenmiş konservelerden yaptım. Pratik oldu)
Sıvı yağlı kurabiye (Rabia karataş adlı kullanıcının. Henüz yapmadım ama içinde yumurta da yok)
Vegan portakallı kek(pratik hanımın veyan kızı adlı kullanıcının)
Pamuk gibi yumuşacık vegan poğaça (henüz yapmadım)
Meşhur helvacilarda yediğimiz macun kıvamında irmik helvası adlı tarif
Tereyağ yok, yumurta yok kurabiye(ikosun kitchen adlı kullanıcının)
Yumurtasız sütsüz kek tarifi ( arzu ayla adlı kullanıcının)
Bu yukarıdaki tarif isimleri defterime eklediklerim. Cogunu da yaptım. Başka bir çocuğum yok, kendim için. Umarım işinize yarar.
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 188 göst.
7 Ağustos 2023 Ek gıda & Beslenme kategorisinde Açelya Irmak (11 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 814 göst.
26 Kasım 2019 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Zeyneb (292 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 392 göst.
0 oy
3 cevap 486 göst.
14 Ocak 2021 Ek gıda & Beslenme kategorisinde Miracımmm6 (73 puan) tarafından soruldu
...