0 oy
132 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (586 puan) tarafından
Eşimle kendim için evde yapıp tüketiyoruz, görünce kendisi de istedi, tadım yaptırdık, zararı var mıdır, tüketiyor mu bebekleriniz ya da ne zaman tüketmesi sağlıklı 

3 Cevaplar

0 oy
(8,935 puan) tarafından
Emin olmamakla birlikte çiğ yumurta içerdiği için ben bir şüphe ettim :) 
(3,520 puan) tarafından
Şuan ben yazacaktım :)) çiğ yumurta bebeğe zararlı birde acaba zeytinyagi ile mi yapılıyor sıvıyagi ile mi o da bir şüphe :))
(8,935 puan) tarafından
Asdfg'nin doğal zeytinyağı ile yaptığından şüphem yok :)
(3,520 puan) tarafından
O zaman tamam verebilir bence :D
(8,935 puan) tarafından
Yumurta diyorduk :)
(3,520 puan) tarafından
Ahahha dalga geçiyorum:D ınsallah vermez bir daha annemiz :)) bize zararli bir sey bebege vermek cidden ilginc
(8,935 puan) tarafından
Ben annemizi buradan az çok tanırım. Bebeğini mükemmel besleyen bir anne. Tavuğuna kadar organik. Marketteki zararlı da ev yapımı o kadar zararlı değil. Dediğim gibi sadece çiğ yumurta sıkıntılı. Yoksa az miktarda tadım sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.
(3,520 puan) tarafından
Dogrudur canim bir sey diyemem ama evet çiğ yumurta var içinde bu da zararlı bir bebek için ayrica içinde genelde 1 su bardağı yağ var. Hem yağlı hem çiğ yumurta...bebeklerle mutfakta kek tarzi ürünler yaparken bebekte yardim etsin diye yapılıp sonra bebegin onu yalamasina bile izin verince zarar veriyorsa çiğ oldugu icin ev yapımı mayonezde kesin sağlıksız olur. Ama tabi annenin kendi bebegi en doğrusunu kendisi bilir.
(586 puan) tarafından
Merhabalar ben geldim :)) "merveeren*"  hakkımdaki doğru ve de güzel analiziniz için çok teşekkür ederim çok mutlu oldum :)  evet, kendi üretimimiz zeytinyağı ile yaptım, asitle pişirme yöntemi uygulandığı için (limonla benimki) acaba bir bebeğin tüketmesi için bu yeterli midir diye kafamda soru işareti oluştu o yüzden çok minicik bi hevesini aldıktan sonra asla çıkarmadık ve göstermedik mayonezi. Okuduğum tüm yorumlardan anladığım kadarıyla uzun bir süre daha gösterip çıkarmıycaz gibi :) ilginiz için çok teşekkür ederim, yorumları dikkate alıcam...
(8,935 puan) tarafından
Rica ederim :) Asitte pişirmenin salmonellayı engelleme konusunda ne kadar yeterli olduğunu bilemediğimden aslında ne desem yanlış olur. Bir de Pınar'ın dediği gibi fazlaca yağ içerdiği de bir gerçek. Büyüyünce yer artık :)
-Reklam-
0 oy
(1,126 puan) tarafından
Çiğ yumurta olduğu için salmonella kapabilir
(586 puan) tarafından
Asitle pişirme yöntemi uygulanıyor (bizimki limon ile) ama bunun bir bebek için yeterli olup  olmadığı konusunda kararsız kaldığımız için tadımı tüketim boyutuna ulaştırmadık diyim :) çok teşekkür ederim yorumunuz için. Doğruluk payı olan bir yorum bu da... :)
0 oy
(9,099 puan) tarafından
Mayonez başlı başına zararlı. Ev yapımı evet markette satılan dan iyidir ama yinede zararlı.. Damağınında alismamasi bakımından. 11 yaşında oğlum aramaz mesela hiç. Bizde nadiren sos koymalık şeyler yeriz. Geçen ufaklık denemek istedi ama geri çıkardı ağzından 26 aylık. Sevindim çıkarmasına.

Arda bizde hamburger yaparız ona sadece ekmek köfte olarak veririm.. Geçen ablam yapmış küçüğe de ketçap mayonez koymuştu yemedi. Nasıl alışırsa öyle devam eder. Eninde sonunda yiyecek ne kadar geç o kadar iyi 
(586 puan) tarafından
Yorumunuzdaki "geçen ufaklık denemek istedi"  kısmını yaşadık tam olarak :) sorum da bunun üzerine gelişti. Tecrübenizi ve görüşünüzü paylaştığınız için teşekkür ederim :)

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 360 göst.
7 Nisan 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Melek Batur (161 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 286 göst.
1 Eylül 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Deniz20 (407 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 235 göst.
10 Mart 2024 Ek gıda & Beslenme kategorisinde melikeili (98 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 122 göst.
22 Aralık 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Ahmet mete (288 puan) tarafından soruldu
...