0 oy
272 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (75 puan) tarafından
Oglum 15 aylık ama kahvaltıya dair hiç bisey yemiyor nasıl alistiracagim bilmiyorum 

9 Cevaplar

0 oy
(233 puan) tarafından
Irmikli birşeyler yapsan canım içinede biraz pekmez kat belki tatlı olduğu için öyle şeyleri yer 
-Reklam-
0 oy
(1,307 puan) tarafından
Genelde ne veriyorsunuz kahvaltıda ?
0 oy
(618 puan) tarafından
Neler verdiniz daha önce 
0 oy
Profil image (493 puan) tarafından
Kendimi okudum sanki....zeytinin salatalık ve domatesin tadını bilmiyor öyle soyleyim.peyniri bile tostun içinde tattı.

Valla krep,pankek,tost,menemen,omlet deneyin.biz sadece tost yiyoruz bi de yumurtayı pastırmalı yumurta olarak sevdi onu da çok tuzlu olduğu için ben yedirmek istemiyorum.

Yani sırf doysun derseniz mama gibi hazırlayıp yedirin ben ona karşıyım.corba icirsem kahvaltıda yiyecek benim çocuk 
0 oy
(1,056 puan) tarafından
Eline verin öyle yesin benm oğlmda yemezdi önceden ben şimdi eline veriyrm kendisi yiyor zeytin çekirdeğini çıkarıyorm veriyorm kendisi yiyoe yumurtayı çatala batrp veriyorum kendisi yiyor salatlk domates peynir eliyle yiyor  eline verip aloştırn sonrası çok zor olur öyle 
0 oy
(539 puan) tarafından
Ben oturtuyorum sandalyesine kahvaltı yaparken eline domates peynir salatalık çekirdeği çokarılmış zeytin sırayla azar azar veriyorum biz yerken o da yiyiyor elindekine daldığı sırada yumurta tıkıştırıyorum ağzına haşlanmış sevmiyor hep kızartılmış yiyiyor onu da dediğim gibi dalınca arada derede suluğu da hep önünde duruyor arada bala reçeleekmek batırıp veriyorum ama bizimle oturmasa hayatta yemez babasıyedikçe onu taklit etmeye çalışıyor 
(539 puan) tarafından
Yalnız her yeri batıyor her kahvaltı sonrası da duşa
0 oy
(218 puan) tarafından
Yulaf, tarhana corbası ve haşlanmış yumurta beyazı. 23 aylık ezelden beri böyle. Ben çare bulamadım. Ne tost ne pankek ne omlet. Yemiyor benim cocuğum. 
0 oy
(663 puan) tarafından
Kızımda öyleydi.kahvaltılıkları tek tek yemeyince.başka şeylere yöneldim çeşitli tarifler buldum damak tadını yakalamaya çalıştım.ama nafile.şu an 6,5 yaşında hala aynı.kahvaltısı sadece 1 dilimtereyağlı ekmek ve bazen yanına salatalık.peynirin zeytinin domatesin tadını bile bilmez ikizi ve kardeşi her sabah 2 yumurtadan omlet yanına peyniri vs ne koyarsam yer.onları gördüğü halde böyle.ama kahvaltısını biraz geciktirir iyice açıımm diye isteyene kadar beklersem bazen omletin üstüne bal vs sürüyorum yiyior ama 2 saat falan geçmesi lazım o saate kdar d diğerleri acıkıyor sofra kuruluyor bekletemiyorum.iyice acıkmasını bekleyin belki işe yarar ve istemese de tabağına koyun yemese de koyun belki bir gün yer şşmdi küçüğüme öyle yapıyorum bazen şaşırtıyor beni.
0 oy
(9,151 puan) tarafından
İlk çocuğum öyleydi. Ana sınıfına kadar peynir ağzına sürmedi. Haşlanmış yumurta, 12 yaşında hala zeytin yemez. 1 ısırık dahi. 

Zamanla alışıyor ama. Yani yumurta için krep veya Patetes li omlet verebilirsiniz. Zorlamaya gerek yok ama siz yerken önüne koyun önce yedirmeyin oynasın mincıklasın. Ayrı yemek vaktiniz olmasın yemeklerde sizinle olsun siz haşlanmış yumurtanın yarısını kendiniz yiyin yarısını onun önüne koyun. 

Yemezse sonra yiyeceği şeyleri yapıp verin. 

İlk çocuğum dediğim gibi öyleydi hatta hala ağzına sürmez zeytin, turşu, tarhana

İkinci çocuk haşlanmış yumurta yemez, tek başına peynir yemez

Peynirli omlet yaparım veya peynirli poğaça vs öyle yer. Kek yaparım içinde yumurta yine var. Menemen sever yumurtayı öyle veririm. Mücver yapabilirsiniz yumurta yine olur 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 198 göst.
29 Kasım 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Maviş göz _ (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 88 göst.
8 Nisan 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Erkekannesiayşe (534 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 186 göst.
11 Ocak 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Toprak34 (321 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 256 göst.
10 Ağustos 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde misafir tarafından soruldu
...