0 oy
138 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (47 puan) tarafından
3 buçuk aylık bebekleriniz neler yapılar anneler

2 Cevaplar

0 oy
(253 puan) tarafından
Sesli oyuncaklara karşı çok heyecan duyuyor. Karın üstü egzersizde ve omzumda gezerken boynunu tutup yönlendiriyor. Nesneleri kavramaya çalışıyor. Uzanmayi her zaman yapıp tutamasa da çok yakinindakilere dokunmaya çalışıyor. Bol bol gülümsüyor. Arada sevinç çığlıkları atıyor. Aaa, uuu diye konuşuyormuş gibi konuşma tonunda sesler çıkarıyor. Sizin bebek neler yapıyor? 
(47 puan) tarafından
Benimkide şuanlık bunları yapıyı
-Reklam-
0 oy
(1,124 puan) tarafından

Aaoo ouuu konuşur gibi iletişim kurup sesler çıkartıyor. Bir de ben onunla sürekli konuşuyorum, şarkılar söylüyorum,tabloları gösterip anlatıyorum vs o da çoğu zaman ouuu uu tepki veriyor gülüyor :) Sonra yere bir şey seriyorum yuvarlansın dönsün diye çünkü durmadan karnının üstüne dönüyor top gibi yuvarlanıp duruyor :) Emzirme yastığına dayayarak dik değil de pusette oturduğu açıyla koyuyoruz bazen, eline diş kaşıyıcıları veriyoruz onları kemiriyor :D Uykusu geldiği zaman eee eee diyor gözlerimin içine bakıyor, alıp uyutmaya gidiyorum :) Uyuturken ona ee eee diye ninni söylüyorum da resmen çocuk ezberlemiş 3. Ayın başından beri bunu yapıyor. Bacaklarının üzerine dimdik basıp duruyor tabiki biz tutuyoruz. (Bunu 1 aylıkkenden beri yapıyor) Sadece bir kaç saniye yapmasina müsade ediyorum. Çocuk resmen ayaklanmak istiyor. Yatmayı sevmiyor. Bazı şeylerde heyecanlanıyor. Mesela çok aciktiysa emecekse beni kucağıma yatirip göğsümü açarken acayip heyecanlanıyor kollarını kuş gibi çırpıyor :) Dün gece uyurkende yüz üstü dönmeye başladı ve 1 saat o şekilde uyudu. Ve 2 aylıktan beri etrafı acayip inceliyor. Kesinlikle en sevdiği şey bu şuan. Gezmek ve etrafı incelemek .Sürekli canlı cansız,hareketli hareketsiz her şeyi izliyor cin gibi gözlerini açıp. Her gittiğimiz yerde etrafı ve insanları inceliyor. Şimdilik aklıma gelenler bunlar sanıyorum :) Sizinkiler neler yapıyor ? :)

(47 puan) tarafından
Benimki de sizin dediğiniz gibi ben ona ee eee diyince o da söylüyo sesler çıkarıyo oyuncaklarını elimde tutuyo inceliyor uzanıyo ama dönmüyor henüz çabalıyor
(253 puan) tarafından
Maşallah pek çok yol almış. Oğlum henüz hiç dönme belirtisi göstermiyor. Ben yuvarliyorum onu. Çabuk huysuzlanıyor karın üstü durunca. Yatarken de sırt üstü yatıyor. Ayaklarının üstüne basma isteği bizde de ilk aydan beri var. Etrafı incelemeyi çok seviyor sizinki gibi. İnsanların yüzlerini de inceliyor. Ama diş kaşıyıcı tutamıyor. Tutsa da bilinçsizce. Her bebek farklı işte.
(1,124 puan) tarafından
@balküpübebek döner döner bir gün bir bakarsın altını açmaya çalışırken pıt dönmüş :) Sağlıklı olsunlar yeterki. @Tubas aynen arkadaşım hepsi farklılar. Bir de ben normalde calışıyordum kizima en azından 2,3 yaşına kadar bakmak için işten ayrıldım. Annem de doğumda destek için gelmişti yanımıza. Ben, eşim ,annem herkes kızla ilgileniyor sürekli :) Annem başka bir şey yaptırmaya çalışıyor ,ben başka bir şey,babası başka :D çocuk biraz aktif gitmiş oldu. Başlarda bak bizimkisi de karın üstü durmayı sevmezdi. Biz biraz biraz yerde yuvarlarken tuttuk bir kaç saniye derken dakika yaptık vs. Sonra bir baktım kendisi dönmelere başladı. Hepsinin hazır olduğu dönem farklı. Demek ki şuan minik kuşun hazır değil :) Bir gün bı bakarsın yatakta pat dönmüş annesi :) Benim öyle oldu bir günde pat diye döndü :) Neyi biraz erken ya da geç yaptıkları önemli değil. Onlar sağlıklı,mutlu olsun da başka bir şey istemiyoruz :)

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 130 göst.
11 Şubat 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Drrh (122 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 216 göst.
31 Temmuz 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Seven anne (14 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 463 göst.
0 oy
1 cevap 159 göst.
27 Şubat 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde mamoste (353 puan) tarafından soruldu
...