0 oy
328 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (29 puan) tarafından
Kızlar   bebeğim  1 aylik 4.5 kilo sizinkiler kac kilo az mi acaba
Bebek Ayı 1

3 Cevaplar

0 oy
(884 puan) tarafından
Dogum kilosu kaçti ?
-Reklam-
0 oy
(1,307 puan) tarafından
Benim oğlumda 1 aylıkken 4400 gramdı. 3125 doğmuştu 
0 oy
(1,087 puan) tarafından
Doğum kilosu önemli burda. Benim kizım doğduğunda zaten 4.300gr'dı mesela. E doğal olarak 1 ay sonra daha fazla olması lazım.
(243 puan) tarafından
Maşallah doğum kilosu güzelmiş. Benim ilk hamileligimde oğlum 2 buçuk kilo doğdu 40 haftalik olmasına rağmen kilosu hep geriden geldi şimdi 11 aylık ve yine hamileyim karnımda ki bebeğin kilo alması için ne yapabilirim mesela siz ne yapıyordunuz rica etsem bilgi verir misiniz
(1,087 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Valla arkadaşım bence bu neyle alakalı biliyo musunuz ? Kordondan geçen kan akış hızıyla alakalı. Birçok neden olabilir tabi yersiniz yersiniz vitaminleri vücut bir kısmını alır gerisini almaz vs vs. Her bünye farklı. Ama ben şöyle yaptım anlatayım tabiki seve seve :) Ben 55 kiloda hamile kaldım. 1.78 boyum. İnce yapılı bir kadınım. Zaten herkes benden bu bebek çıkınca şok yaşadı. Doktor dahil :) normal doğum yaptım bir de :D Neyse ben herşeyi yedim. Herşeyi. Çocuğumun damak tadı iyi olsun herşeyi yiyen çocuk olsun diye o sevmediğim brokoliyi bile yedim :) Yemek oğünlerimi asla atlamadım. Sebze,bakliyat,balık,et herşeyi yedim. Kahvaltılarımı sağlam yaptım. Mutlaka ama mutlaka yumurta yedim ki yumurtadan tiksinmiş olmama rağmen midem bulanmasına kusmama rağmen 9 ay boyunca bir gün bile atlamadan yedim. Kaşar yedim,beyaz peynir yedim. Meyvelerden canım çektikçe yedim. Ama günde 1 ya da 2 meyve kesin yedim. Ceviz yedim kahvaltıda. Abur cubur asla yemedim. Asitli şeyler zaten kendi hayatımda yok. Dondurma yedim :) bunu da yememem gerekirdi belki ama dayanamadım yedim :D Ben mükemmel iştahlandım ve yedim :D Normalde her gün yumurta yiyeceğim he ,bu kadar dikkat edeceğim ? Asla kendime yapmam. İştahlı bir insan değilim. Ama o beslensin diye yaptım. Bu saydıklarımı zaten mutlaka yemelisiniz. He bir de her gün bir muz yedim. Arada çok nadir kaçırdığım oldu. Komposto falan yaptım arada kendime :) Akşam yemeğinden kalkıp canım un helvası istedi deyip un helvası kavurdum falan :D bir ara kendimi durduramıyodum :D sonra doktorum durdurdu yeter bu kadar yeme diye :D Yoğurt bol tükettim. Ve çok su içen bir insanım. Evde elimde şişeyle gezerim ben. Hangi odaya gidersem yanımda götürürüm. Ki hamileliğimde ben çoğu kadının takviye vitamin kullandığını okuyodum uygulamadan benim doktorum bana kullandirtmadı. Gerek yok dedi. Sadece folik asit ve demir hapı kullandım. Onlar zorunlu mecbur olanlar zaten. Bu şekilde arkadaşım. Her yaptığımı yediğimi yazdım inan. Atladığım tek bir şey yok :)
(41 puan) tarafından
Kaşar yoğurt ve muz bebeğe kilo aldırıyor
(243 puan) tarafından
Cok teşekkürler bu dediklerinizi hari harfine yerine getiricem insallah. Bnde ilkinde 52 iken hamile kaldım 85 le doğuma girdim:) yediklerim hep bana yaradi bebek hic kilo almadi
(1,087 puan) tarafından
Rica ederim ne demek canım. Dilerim gönlünce olur :D Olsun. Bu yapı galiba biraz belki de bilemiyoruz ki. Ben de 75le doğuma gittim, doğumdan çıktıktan sonra 10 kilo gitmişti :) sonra o 65'in 4'ü de emzirirken gitti. 2 ayda gitti. Kilo biraz kalsın istiyodum çünkü benim ihtiyacım vardı. Ama maalesef kalmadı zaten benim bebeğimle kalması da mümkün değil bu gidişle :)

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 339 göst.
6 Eylül 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Ikram5858 (29 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 230 göst.
18 Kasım 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Elif3456 (89 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 530 göst.
0 oy
7 cevap 351 göst.
...