0 oy
658 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (98 puan) tarafından
Doktorumuz vermeyin dedi ama her gören bu sıcaklarda çocuk yanar ver muhakkak diyor çok ikilemde kaldım. 

15 Cevaplar

0 oy
(8,991 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Doktorunuz haklı. Çevrenizdeki kulaktan dolma bilgilerle çocuk yetiştirenlere değil, doktorunuza güvenin. Ne kadar kolay çocuk yanar diyorlar. 6 aydan önce su vermenin böbreklere yüklediği yükten haberleri var mı? Zaten sıvıyla beslenen bebeğe içeceği anne sütü ya da mamadan çalıp yerine su koymak nasıl mantıklı gelebiliyor insanlara? Ek gıdaya geçmemiş bebeklerde su kaybı değil sıvı kaybı olabilir. Çişi turuncu olduysa, çişli bez sayısı azaldıysa, sıvı kaybı olduğunu düşünüyorsanız bunun çözümü su vermek değildir. Emiyorsa daha sık su içmek, mamayla besleniyorsa mama miktarını arttırmaktır. 
(98 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız
(8,991 puan) tarafından
O zaman daha da rahatlatayım. Alttaki yazı Sağlık Bakanlığı görüşü içeriyor.

Neden Bebeğime Ek Besin Vermeden Sadece Anne Sütü Vermeliyim?

Anne sütü, bebeklere gereksinimi olan tüm besin ögelerini tek başına 6 ay sağlayabilen en iyi besindir.
Sindirimi kolaydır.
Anne sütü ile beslenen bebeklerin başka bir ek besine veya suya gereksinimleri yoktur. Anne sütü bebek için gerekli tüm besinleri ve suyu yeterli miktarda içerir.
Çok sıcak havalarda bile anne sütü bebeğin susuzluğunu giderir.
Sıcak iklimlerde de anne sütü alan bebeklere su vermek gerekmez.
Bebeğe su verilecek olursa, bebeğin midesi su ile dolacağından anne sütü almak istemeyecektir.
Bunun sonucu olarak da bebek memeyi daha az emecek ve memede süt yapımı azalacaktır.
Erken ek besin vermenin başta alerji olmak üzere (bebek için) birçok riski vardır.
Anne sütü, bebeklerin büyüme, gelişme ve beslenmesi için ihtiyaç duyduğu her türlü besin öğesini içeren eşsiz bir besindir.

Bebeğin Sıcak Havalarda Anne Sütünün Yanında Suya İhtiyacı Var Mı?

Anne sütünün % 88’i sudur. Bu nedenle yeterince annesini emen bebeğin su ihtiyacı da aldığı sütten karşılanacaktır. Yapılan bilimsel çalışmalar, Afrika ülkelerinde bile sadece anne sütü alan bebeklerin su ihtiyacının anne sütü ile karşılandığını göstermiştir. Eğer bebeğe 6 aydan önce su verilirse bu su anne sütünün yerini alarak bebeğin daha az emmesine neden olacak, bebek az besin almış olacak ve en önemlisi de su veya diğer ek besinler bir enfeksiyon taşıyıcısı olarak bebeğin hastalanmasına neden olabilecektir. Bu nedenlerle bebeğinize ilk 6 ay sadece anne sütü verin.
(38 puan) tarafından
Zaten kimse bebeğe süt içmesini engelleyecek kadar su ver demiyor ki. 1 cc versen bile yeter. Benim bebeğim de 3 aylık ben veriyordum az biraz. Emme sıklığında ve süresinde hiçbir değişiklik olmadı. Özellikle bu sıcaklarda bebeğimin daha çok rahatladığını farkettim. Su içiriyordum bir süre sonrw da uzun uzun emiyor uyuyordu. Eğer emmesini azaltacak olsaydı açlıktan huzursuz olurdu kilosu düşerdi. O yüzden korkma bebeğini susuz bırakma. Aşırıya kaçma ama az da olsa ver mutlaka. Unutma su temel bir ihtiyaçtır.
(814 puan) tarafından
Su 0-6 aylık bebeklerde temel ihtiyaç falan değildir hanımefendi lütfen doğru bildiğiniz yanlışları kendinize saklayınız
(8,991 puan) tarafından
Kubb, 1 cc su bebeğinizde neye yarayacak? Biberonla 6 aylık bebeğe 125 cc su veriyorum diyen var. Ayrıca 6 aylık olup ek gıdaya başlamayan bebekte su temel ihtiyaç değildir. Anne sütü ya da formül mama temel ihtiyaçtır. Dünya Sağlık Örgütü ya da Sağlık Bakanlığından daha çok araştırma yaptığınızı düşünmüyorsunuzdur herhalde.

Defne'm Öyküm, sadece yöneticiler eksi puan verebiliyor :)
(38 puan) tarafından
Lisans mezunu bir hemşireyim ayrıca annem de 20 yıl sahada çalışmış bir ebe hemşire. Daha dün anne olmuş bebek görmüş insanlardan daha çok konuya vakıfız. Daha bir doktorun neyi ne için söylediğini bile anlayabilmiş değilsiniz. Doktorlar bunu söylüyor çünkü söylemek zorundalar aksi halde yanlış bir uygulamanın sorumlusu olurlar.
(8,991 puan) tarafından
Su temel ihtiyaçsa neden yanlış uygulama oluyor? Bunu açıklayabilir misiniz?
(38 puan) tarafından
Doktor su verebilirsin derse ve anne bebeğe gereğinden fazla su verirse oluşabilecek olumsuzlukların sorumlusu doktor olur. Literatürde anne sütü yeterli diye geçiyorsa bunu söyler. Aksi durum malpraktise girer.
(8,991 puan) tarafından
Şunu eklemeden geçemeyeceğim. Mesleğinizi ya da annenizin mesleğini küçümsemek değil niyetim ama bu işi Sağlık Bakanlığı'na ve çocuk doktorlarına mı bıraksak? Bir de daha dün anne olmuş bebek görmüş insanlar kadar konuya vakıf olduğunuzu düşünmüyorum açıkçası. Biraz makale okuyarak bilgilerinizi güncellemenizi öneririm.
(8,991 puan) tarafından
Ben şunu anlamıyorum. Anne sütü yeterli değilse doktorlar annenin daha çok su içmesini ve daha çok emzirmeyi öneriyor. Buna rağmen yine yeterli değilse formül mama ile desteklemek öneriliyor. Bunun çözümü hiçbir koşulda su vermek değil ki. Böbrekle ilgili sorunu olup o şekilde su verilen bebekleri ayrı tutarak konuşuyorum.
(38 puan) tarafından
Teoriyle saha çok farklı. Eğer öyle olmuş olmasa bütün tanılamalar doktora ait olurdu. Sahada oluşan ve oluşabilecek durumları tanılamak hemşirelerin de elinde artık. Bence siz de bilgilerinizi güncellemelisiniz scholar da falan bununla ilgili makale de çok vardı.
(8,991 puan) tarafından
Aile Sağlığı Merkezlerindeki bazı hemşirelerin tamamen kişisel görüş belirterek anneleri yanlış yönlendirmesi buna mı bağlı bu durumda? Benim güvendiğim, bebeğimi emanet ettiğim, sosyal medyadan takip ettiğim çocuk doktorlarının hepsi bu konuda aynı görüşte. Üstüne üstlük Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı da aynı görüşte. Makaleleri pubmedden takip ediyorum ben. Scholara da göz gezdirdim, orada da 6 ay su vermeme bilgisi içeren makaleler var.
(38 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Herkes görüş belirtir uygulayıp uygulamamak size kalmış. Ben bunu burdan söylerken bile saniyesinde hiçbir bilgisi olmayan insanlar eksi puan butonu arıyor. Doktor olsam yine de sosyal medyada söyleyemem linç yerim Profesör bile olsam. O yüzden soruyu soran da dahil herkesin kendi tercihi. Doktorluk da hastaların diline kaldı bir noktada.  Artık insanlar doktorların söylediklerini bile internetten kendilerince araştırıp aksini bulduklarında suçlu olarak doktoru gösteriyorlar. Böyle bir durumda aksini söylemeye kimse cesaret edemez. O yüzden üzerine daha fazla tartışmaya gerek görmüyorum teşekkür ederim fikir belirtip fikrimi de dinlediğin için.
(38 puan) tarafından
Soruya yapılan diğer yorumları da okudum. Bazı doktorlar bazı durumlarda verilmesini istemiş. Yani bu da bebeğin suya da ihtiyacı olduğu görüşümü destekliyor. Eğer gerçekten de 6 ay tamamen anne sütü yetseydi bu yorumlarda yazılan sorunların hiçbirinin yaşanmaması gerekirdi. İşte doktorlar önce anne sütü demek zorundalar. Bir sorun olduğunda da hemen verebilirsiniz diyorlar.
(63 puan) tarafından
Şaka gibi bir tartışma.  Birbirinize makalelere cevap vermek istiyorsanız yeri burası değil bence.  Konuya gelinecek olunursa bence kimse kimseyi ikna etmeye çalışmasın.  Çok değerli sağlık bakanlığı ve muazzam dünya Sağlık örgütünün dediklerini yaparken annelik iç güdüsünüde hesaba katın. Su veren verir vermeyen vermez , benim doktorumda 2 3 çay kaşığı ver demişti.  Eee noldu şimdi o çok güvendiğiniz doktorlara, sağlık bakanlıklara falan. Allah aşkına bu kadar kasmayın ya , dünyayı kurtaracakmis gibi hareketler falan.  Ben daha çok makale okuyorum yarışı resmen bu nedir
(297 puan) tarafından
Çok abartıyorsunuz bence doktordan doktora fark ediyor bizim dr 3 aydan itibaren verin vücudun%70 şu zaten dedi her dr başka bisey söylüyor su dan zarar gelmez bi damacana verilmiyor neticede
(38 puan) tarafından
Ben de onu anlatmaya çalıştım herşeyin makalelerden ibaret olmadığını açıklamaya çalıştım benim de görüşüm su verilmesi yönündeydi ama arkadaş ısrarla bütün gün makale okumakla bilgi sahibi olunabildiğini göstermeye çalıştı.
(297 puan) tarafından
:)))  aman bsvr canim burda bazıları kendini prof zannediyor.. her anne kendi çocuğu için en iyisini dusunur kimse evladına zarar gelsin istemez.
(38 puan) tarafından
Aynen öyle :)
(8,991 puan) tarafından
Kubb, sizinle normal şekilde bilgi alışverişi yapıyorduk, kendiniz de bana scholardan bakmayı önerdiniz ve önceki mesajlarınızda teşekkür ettiniz. Buna rağmen iki kişi farklı bir şey yazınca hemen farklı konuşmuşsunuz.

Haleögrt., burasının makalelerle karşılık verme yeri olup olmadığına siz mi karar veriyorsunuz? Ben editörüm ve bence burada karşılıklı saygı çerçevesinde her şey paylaşılabilir. Annelik içgüdüsüne ben de önem veririm fakat bilim var. Yapılan araştırmalar var, bilimsel çalışmalar var. Siz bunları görmezden gelmeyi tercih ediyorsanız bu sizin probleminiz. O zaman kimse birbirine ve doktorlara bir şey danışmasın, herkes içgüdüsüyle hareket etsin.

Bir de ben gerçekten nickinden öğretmen olduğunu düşündüğüm birine ve bir hemşireye bilim ve makale okumayı savunduğuma inanamıyorum. Arkadaşlar gerçekten okumak, araştırmak bir öğretmen ve bir hemşire tarafından küçümseniyorsa vay halimize.

Ezoli, şahsi görüşüm dışında editör olarak uyarıyorum. Kendini profesör zannediyor demeniz tahrik ve hakarete giriyor. Böyle yorumları bana ya da diğer kullanıcılara yapmamanızı rica ederim.
(38 puan) tarafından
"Cahilce" ifadesi de tahrik ve hakarete giriyordu keşke editör olarak aynı fikirde olduğunuz insanları da uyarsaydınız.
(8,991 puan) tarafından
O yorum doğrudan şahsınıza yönelik bir hakaret içermiyor ama yine de sizi rahatsız ettiyse elbette gizlerim.
(63 puan) tarafından
Tamam en editör sizsiniz o zaman ne diyim
(63 puan) tarafından
Maşallah buraya makale gibi cevaplar  yazacak kadar vaktiniz var Allah daha çok vakit versin , yukarda yazdıklarınıza tek tek cevabım var ama bebeğime su vermekle meşgulüm yazamicam
(8,991 puan) tarafından
Evet, en editör benim, teşekkürler.
(8,991 puan) tarafından
Muazzam laf soktuğunuzu düşünmenize bayıldım. Makale gibi cevap yazmak sizin saatlerinizi alıyorsa bir şey diyemem fakat benim iki dakikamı alıyor. Bebeğim suyunu kendi içtiğinden başka şeylere ayıracak vaktim de oluyor. Çok düşüncelisiniz, teşekkürler.
(28 puan) tarafından
Editor Merve hanımcım benim doktorum kızıma su vermemi önerdi şu an 4 yaşında şimdi de oğluma su vermemi önerdi 4 aylık çünkü havalar çok sıcak günde bir kaç çay kaşığı ver mutlaka dedi. Üstelik kızım da bunu bana genel kontroller için götürdüğüm bir kaç doktor da önerdi. Bu konuda da makale okudunuz mu çok merak ettim gerçekten doktorlar neden farklı fikirlerde. 2 makale okumakla olmuyor bu işler
(8,991 puan) tarafından
Benim doktorum ve görüştüğüm tüm doktorlar verilmemesi gerektiğini söylüyor. Sağlık Bakanlığı da Afrika sıcaklarında bile yeterince anne sütü alan bebeklerde suya gerek yok diyor. Yukarıda paylaştığım açıklamayı okursanız orada da var. Ben size şunu anlatamıyorum. Eğer bebeğinizde sıvı eksikliği varsa bunu tamamlamanız gereken şey su değil daha fazla anne sütü. Keşke siz de iki makale okusanız. Okumaktan zarar gelmez. Nedense hepiniz dünyadaki sağlık otoritelerinin görüşlerini önemsiz buluyorsunuz. Bence bu soruyu doktorlarınıza sormalısınız. Doktorlarınız kafalarını kaldırıp duvardaki 'ilk 6 ay sadece anne sütü' yazan afişleri görse keşke. Sağlık Bakanlığı bebeklere düşman herhalde. İçleri kurusun istiyor demek ki.
(28 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Siz benim ne okuyup okumadığımı hangi mesleği yaptığımı biliyor musun sanıyorum ki kocaman bir HAYIR! Bu sebeple birazda aklınızı kullanmanızı ve tanımadığınız insanlar hakkında asılsız şeyler söyleyebiliyor olacağınızı bilmeniz gerekir. Çok bilmişlik okuyan insanlara yakışan bir davranış değildir mesela. Okuyan insan düşünmesini de bilen insandır. Bizlere bunu söyleyen doktorlar bu mesleğe yıllarını veren insanlar sizin gibi 2 makale okuyupda kendini doktor gören ve insanları küçümseyen kişiler değiller. Benim hangi doktorlardan bu bilgiyi aldığımı da bilmiyorsunuz mesela bu işin erbabı gerçekten bu iş için hayati vermiş insanlar olup olmadığı hakkında da bilginiz yok. Ben gidip söylerim ki editor hanım kafanızı kaldırıp ilk 6 ay anne sütü yazısını okusunlar diye tavsiyede bulundu sizlere çunku kendisi makaleler okumuş derim.  Ne de olsa mama içmek zorunda kalan bebekler yok bu hayatta dimi? O ' '  içine aldığınız cümleyi oturup 2 kez düşünün... her şey afiş de yazılı olan ya da o müthiş makalele de yazan gibi olmuyor. Herkes cahil bir siz ve sizin gittiğiniz doktorlar akıllı değil. Dünya genelinde bizim ülkemiz gibi 6. Ay ek gıda diyen ülkeler kadar 4 aylık olunca da ek gıdaya geçebilirsin diyen ülkeler de var... Yani anne sütü değilde mama için bi bebeğin mamasina daha fazla mı su koyalım  ?  Su tavrınız bile 1 okuduğuna gözü kapalı inanıp çevre araştırması yapmayan bir insan olduğunuzu gösteriyor ki bunları söyleyen doktorlara bile çamur atacak kadar bilgi sahibi oldugunuzu düşünüyorsunuz. En iyi anne sadece siz değilsiniz tüm annelerdir. Cümlelerinizi haddinizi ve yerinizi bilerek kurun. İyi akşamlar.
(8,991 puan) tarafından
Ben sizin mesleğinizle ilgili bir yorum yapmadım. Okumaktan kastım okul değil, bilimsel veri. Ben sizin doktorunuzu da küçük görmem, ne münasebet. Doktorunuzun bağlı olduğu kurum verilmemeli derken doktorunuz verilsin diyor. Bu çelişkiyi saçma buluyorum. Mama konusunda da zaten suyla yapıldığından verilmesi gerekmiyor. Bakın siz iki makale diye küçümsüyorsunuz ama ben görüşlerimi Dünya Sağlık Örgütü, Amerikan Pediatri Akademisi ve Sağlık Bakanlığının yaptığı bilimsel araştırmalara dayanarak söylüyorum. Dünyadaki sağlık otoritelerinin görüşleri dışında hangi çevreyi araştıracağım? Burada bilgi paylaşımı yapıyorum, saatlerdir beni aşağılamaya çalışan sizsiniz ama her ne hikmetse ben mi haddimi bilmeliyim? Gülüp geçiyorum artık. Teşekkürler.
(28 puan) tarafından
Bence de kendinize gülmelisiniz. Körü körüne bir şeye inanmak komik bisey. Size çelişkili gelebilir ancak bize bu tavsiyelerde bulunanlar da yıllarca okumuş insanlar eminim sizin okudugunuzdan daha fazla bilimsel makale vs. Okumuş bir çok tez üzerinde çalışmıştırda. Bende zaten okumakla okulu kastetmedim hanımefendi hala aynı şeyi yaparak benim ilgi alanlarımı bilmeden yorum yapıyorsunuz. Ben her okuduğuma inanmam mantık diye birsey vardır insanoğlunda? O dünya Sağlık örgütü vs. Diye sayıp döktüğünüz kurumlar vs. Gibi şeylerin gerçekten sizin sağlığınızı sonsuz düşündüğünü filan mi zannediyorsunuz. Hormon diye zirvaladiginiz şeylere sizleri inandırıp hastalıklara bahane buluyorlar. Artık herkes hastalık hastası oldu basit bir grip için bile hastaya vitamin adı altında dayatılmayan ilaç yok çok mu masum yani? Mesela siz gerçekten kanser illetinin daha az zarar verici bir tedavisi olmadığını mı düşünüyorsunuz? Şahsen ben düşünmüyorum bilim denen şey her şeye çare bulurken buna mı care bulamadi yüz yıllardır. İnsanları kemoterapilerle perişan ediyorlar tamamen yok edilebilecekken para uğruna yapıyorlar bunu malum ki kanser tedavilerinin ve ilaçlarının ne kadar pahalı olduğu ne kadar zor bir süreç olduğu herkesin malumu. Dünya düzeni bu sekilde malesef. Herkesin aklı var hanımefendi bir su meselesini dünya Sağlık örgütüne bağlamayın hadi diyelim ki yiyecekler eskiden organikti o yüzden eskiler daha sağlıklı simdi ise hormon dolu peki su? Su da mı eskiden organikti suya da mı hormonla yetiştiriyorlar? Kaç kişi dogru ve dozunda bebegine su verdi diye kaybetti ya da hasta etti. Bunun bana dişe dokunur bir örneğini gösterin tamam diyeceğim. Yalnız dişe dokunur diyorum, doğru ve dozunda diyorum bunu altını cizeyim bana simdi 2 aylık bebeğe su yüklemesi yapmış insanı yazmayın. Eminim ki yüzdelik oranı çok düşüktür.
(8,991 puan) tarafından
Dediklerimi zırvalamak olarak gören, bilimsel kanıta dayalı veriyi de kendi mantığına dayandırarak reddeden bir insana ben hiçbir örnek göstermek istemem. Soru sahibi beni anlamış. Siz isterseniz bebeğinize damacanayla su verebilirsiniz.
(28 puan) tarafından
Eminim cevap vermeminizin tek sebebi zirvalama kelimesidir. Ben, sizin o bilimsel kanıt dediğiniz veriyi bana benim gördüğü ve gittiğim bana tavsiyede bulunan yıllarca okumuş doktorlar diyorum ama siz hala içinden çimbizla kelime seçerek ısrarla bilmem ne diyorsunuz. Bu söylediklerime verecek cevabınız yok çünkü. Ben bebeğime damacanayla değil doktorumun tavsiye ettiği ihtiyacı olanı veriyorum zaten. Teşekkürler.
(297 puan) tarafından
:)))))))  afiyet olsunn bebisinize şu hayattır hayat guzell
(8,991 puan) tarafından
Merak etmeyin benim size verecek cevabım var ama cevap vermeyi tercih etmiyorum. Beğenmediğiniz araştırmaları açıp okursanız cevabınızı bulursunuz.
(8,819 puan) tarafından
Ufff ne çok yorum yazılmış, hepsini okuyamadım tabi ki ama Kubb hanım bazı çelişkileri dikkatimi çekti. Scholar'daki makaleleri örnek vermiş ama ardından teori ile uygulamanın farklı olduğunu söylemişsiniz. O zaman neden teoriye yönelik olan Scholar'ı önerdiniz, anlayamadım. Ki Scholar'daki makaleler halka açık olsa da daha çok akademisyenler içindir. Bir de doktorların su vermeye karşı olmadıklarını ancak su verin dedikleri zaman yanlış uygulamaların sorumlusu olacakları için vermeyin dediklerini yazmışsınız, bunu yazarak siz de aynı şeye sebep olmadınız mı? Üstelik bu söylemle artık doktorların her önerisine şüpheyle yaklaşımlarını sebep olmadınız mı?
(38 puan) tarafından
Schoları bu konu için önermedim ki. "Bu işi doktorlara mı bıraksak" diyerek hemşirelerin doğru bilgi sahibi olamayacağını ifade etti. Ben de artık hastalarla daha çok ilgilenen hemşirelerinde belli bir çerçevede tanı koyabildiğini anlattım. Bu konuyla ilgili makaleler olduğunu belirttim.
(38 puan) tarafından
Bu zamanda zaten kimse hiçbir doktora tamamen güvenmiyor "bu doktor böyle dedi ama ben şu doktora da soracağım en iyisi oymuş" gibi cümleleri sürekli duyuyoruz. Çünkü her doktorun düşüncesi aynı olmuyor kimisi tecrübeyle hareket ediyor kimisi de yazılı tanı ve tedaviler üzerinden ilerliyor. Bir doktor tecrübe ediyor suyun içilebildiğini söylüyor başka bir doktor da ilk 6 ay anne sütü yeterli oluyor diyor. Yine tercih sana kalıyor.
-Reklam-
+1 oy
(7,202 puan) tarafından
sadece anne sütü alıyorsa gerek yok zaten anne sütünün içinde var ayrıca şu verirseniz fazlası su zehirlenmesine yol açıyor 
(98 puan) tarafından
Akşamları sadece tek mama veriyorum
(7,202 puan) tarafından
Doktor bunu biliyor mu
(98 puan) tarafından
Biliyor sen bolca su iç dedi ama o kadar çok kişi sen ver dedi ki vicdan yaptım susuz mu acaba diye
(7,202 puan) tarafından
O zaman sıkıntı yok siz bol su icmeye devam edin bebeğinizde anne sütünden alsın kimseyi dinlemeyin suyun fazlası bebek vücuduna zararlı o anne sütünden yeterli kadar alıyor zaten
(98 puan) tarafından
Tamam çok teşekkür ederim
+1 oy
tarafından
Valla ben daha çevredekilerin doğru bisey dediğini duymadim ek gidaya geçmeden bebege bal veren büyükler olduğu için o yüzden büyükler ne diyorsa tersini yapmak daha mantıklı. Kafama takilan herseyi Googledan hastanelerin yada doktorlarin sitelerine girip bakıyorum uzman olan onlar bazi konularda herkesin görüşü farkli oluyor ozamanda kendi mantığımla hareket ediyorum ek gidaya geçmeden öncede su hiç vermedim kizim agustosun en sicak haftasinda doğmuştu kendim 4lt su içiyordum zamanla azaldi şuan 2 3 lt içiyorum kizima su veriyorum 1 yaşında 
+1 oy
(2,249 puan) tarafından
Doktor verme dediyse herkesin dedigimi onemli? Ilk 6 ay su dahi verilmez. Zaten anne sutu ve mamadan su ihtiyacini karsiliyor. Siz emziriyosaniz siz cok su tuketeceksiniz. Sizin masum gordugunuz sey daha organlari buyumemis bebeginize dokunabilir.
0 oy
(812 puan) tarafından
Canım bebeğim ocak doğumlu ilkay anne sütü aldı asla vermedim sonra sütüm kesildi 2 aylıkken başladım şu vermeye ilk zamanlar sevmiyordu öğütme geliyordu 6.5 aylık bıraksam 125 cc şu içer  ben acaba çok şu içiyor bişey olur mu diye elinden çekiyorum 

Anne sütü alıyorsa verme mama alıyorss ver 
(98 puan) tarafından
Sadece akşam yatmadan önce mama veriyorum
(812 puan) tarafından
Bence verme o zaman canım
0 oy
(22 puan) tarafından
Benim bebegimde 4.5 aylik bana da öyle diyen çok.. ben 2 haftada Bir beya daha uzun süre de geçebilir ara ara 1 çay kaşığı veriyorum. Daha önce Bi ebenin yazısını okumuştum yanlış hatırlamıyorsam onunda bebeği böyle yaz ayına denk geldiği için ara ara su verdim diyodu
(98 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
Profil image (674 puan) tarafından

Bebeğim 2 aylık doğduğu günden beri günde 2-4 çay kaşığı kadar veriyorum annem teyzelerim babaannem hepside ver bizlerde verdik zamanında diyor hatta havalar sıcak biraz daha arttır sayıyı diyorlar ne varsa eskilerde var diyorum yorumumu bırakıyorum karar senin canım :silly:

(814 puan) tarafından
Eskiden internet yok doktora gitmek yok araştırmak yok, şimdi elimizin altında herşey var araştırıp öğreniyoruz doğrusunu biliyorken neden eskilerin yanlışlarını sürdürmekte ısrar ediyorsunuz yeni doğmuş bebeğe neden su neden??  Onlara kalsa bebek meme tutmadığı zaman dayasınlar pirinç ununu ama silikon meme ucu var sağım makineleri var herşeyin çözümü var
(8,991 puan) tarafından
Doğduğu gün bebeğin midesi kiraz büyüklüğünde oluyor. Bu da 5 cc kadar oluyor. Siz 1 çay kaşığı verseniz ortalama 2,5 cc. Yani bebeğiniz en kıymetli olan kolostrumdan alacağı yerde suyla karnını doyurmuş.
Profil image (674 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Valla şükür gelişimi iyi ben veriyordum zaten ayrıcada sağlık ocağı doktoru ve ebede vermem gerektiğini söyledi en son geçen hafta 2. Ay aşısı için gittiğimde.. Artı akraba konu komşu çevremde kime sorduysam vermiş ayrıca bizlerede verilmiş Allah'a şükür bir sağlık sorunumuz sıkıntımız yok kardeşim üniversite mezunu kamu personeli ben anaokulu öğretmeniyim kuzenlerimde bankacı sağlıkçı su artı 3-4 aylıkken verilmeye başlanan pirinç unu demekki bir sıkıntı yaratmamış artı annemin ilk aydan sonra sütü kesilmis beni kendi hazırladığı muzlu sütle beslemiş açıkçası.. Şimdiki yasakları eskilere söyleyince bizler çocuk büyütmemiş ana olamamışız ne varsa vermişiz diyip gülüyorlar ;) HER NEYSE BEN VERDİM KİMSEYEDE VER DİYE DİRETMİYORUM YETERLİ OLMUŞTUR UMARIM..
(8,991 puan) tarafından
Eskilerin yaptıkları yanlışları bu çağda sürdürmeyi yanlış buluyorum. 3-4 aylıkken verilen pirinç unu size mantıklı geliyorsa ne denilebilir ki.
Profil image (674 puan) tarafından
Yanlış değil ki demekki eskilerin %90 ı bu şekilde büyütmüş ve eskiler daha sağlıklı yeni nesile göre :)
(8,991 puan) tarafından
Eskilerin daha sağlıklı olmalarının nedeni hormonsuz gıdalarla, temiz havada, bu kadar radyasyona maruz kalmadan bol hareketle yaşamak. Pirinç unu ve erken ek gıda değil yani :))
Profil image (674 puan) tarafından
Hormonsuzda olsa sonuçta ne yemisse yedirmisler öğütüp ezip püre yapıp falan filan :)  bizim duyduklarimiz bunlar çevreden.. Ayrıca ben hariç o kadar insan içir ben iciriyorum ben içirdim icirmedigime pişman oldum diye yorumlar yapmisken neden beni hedef aldınız :D birde ben direk net bir şekilde içir dememis karar senin demişken :)))
(8,991 puan) tarafından
Hedef almak değil, yenidoğana veriyorum deyince o bilgiyi paylaşmak istedim :)
Profil image (674 puan) tarafından
Piki öyle olsun :D
0 oy
(225 puan) tarafından
3 aylık kızım gaz damlası ve d vitamini verirken ardına 2,3 çay kaşığı veriyorum kolay yutmasini sağlıyor hemde gerçekten çocuk içmek istiyor ben gün içinde aklıma geldikçe veriyorum 
0 oy
tarafından
Vermiyordum ama bencede ver. Ben sonra çok pişman oldum
(98 puan) tarafından
Bir sorun mu oldu
tarafından
Böyle sicaklarda acayippp ağlıyordu. Birgün hiç durmadı ne yapsam ne etsem derken bir kapak şu verdim. Çocuk o kdr rahatladiki
0 oy
(11 puan) tarafından
Bende vermiyorum kristallesme artınca doktorum çok sıcak havalar ver dedi dünden beri veriyorum
0 oy
(624 puan) tarafından
Cnm bana da doktor dedi verme vermedim kabız oldu sussuzluktan dolayı şimdide dedi ver keşke kabız etmeden önce deseydi cisi bile kahverengi olmstu. 
0 oy
(440 puan) tarafından
Bebeğin idrarını takip et canım sarısı turuncuya doğru dönerse bebek susuzdur çok terliyomu kaç bez çıkartıyosun mesela günde onları takip et 
0 oy
(68 puan) tarafından
Merhabalar canım benim doktorum da havale çok sıcak ara ara ver dedi terliyor çünkü bez sayısı da azaldı beslenmesini etkilemeyecek şekilde ever dedi su içerse yemek süt içmez onun için besliyorum üzerine su veriyorum hemde dilinde süt birikintisi kalmasın diyorum pamukçuk olmasın  bir günde toplam 60 cc içiyor ama bu benim ve doktorumun kararı tabi 
0 oy
(251 puan) tarafından
Su zararlı değil versende olur vermesen de ama herhangi bir zararı yokken bir kaç çay kaşığı su vermenin sıkıntısı olmaz 

İlgili sorular

0 oy
23 cevap 944 göst.
4 Temmuz 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Mrs.asell (35 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 425 göst.
19 Haziran 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Ömerefe (12 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 374 göst.
31 Mayıs 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Tombul kel bebek (258 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 274 göst.
22 Aralık 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde 1anne2çocuk (67 puan) tarafından soruldu
...