0 oy
148 göst.
24-36 ay arası bebekler kategorisinde (71 puan) tarafından
25 aylik kizim tuvalet egitimi vwrmek istiyorum. Bugun bezi vaglatmadi sabah ben de baslasam mi diye heveslendim. Zaten 2 aydir flaan eve lazimlik aldim alissin diye ama pek oturup cis yapmak istedigini soyleyemeyecegim.cok kisa oturyp cisini yapmadan hemen kalkiyor. Klozete zaten hic oturmuyor. Sabahtan beri 2 kere 2 saat arayla cis yapti ama lazimliga degil hep ayakta yere. 2 saat sonra lazimliga oturttum baya da israrci oldum cikolata vercem cisini yaparsan falan dedim ama yapmadi. Uyuyacagi icin bez takalim mi dedim tak dedi artik taktim uyudu. Cok kararsizim acaba dirensem devam etsem mi yoksa hazir degil mi benim bebegim. Kendisi zaten cisim kakam geldi diye soylemiyor da hersyi net konusmasina ragmen. Okudugim kadariyla alistiran anneleein cocukleei da cisim geldi demiyormus ama goturunce yapiyorlarmis bizimki yapmiyor goturunce de istedigi zaman birakiyor resmen yere Aslinda ben biraz daha beklerdim belki ama eylulde krese baslayacak seneye kalmasini da istemiyorum acikcasi yazken bitsin istiyorduma ama bana bir akil verin tecrubeli anneler lütfen.
Bebek Ayı 25

5 Cevaplar

0 oy
(71 puan) tarafından
Cevap da gelmemis yaa
(6 puan) tarafından
Cevrende biri varsa onu görsün yasitlarindan çocuk lazimliga otururken izlesin heves edip kendi de oturmak isterse oturt o anda sonra devamı geliyor bı kaç kere o anda deneyin ben o şekilde başladım kendi devam ettirdi şükür
-Reklam-
0 oy
(3,795 puan) tarafından
Canim benimki de 22 aylik. Asla tuvalete yapmak istemiyo. Hayir diyo kiziyo bize. Nereye yapacaksin dedim popusunu gostererek beze dedi. Buyukler tuvalete yapar. Tamam simdi bezine yap buyuyunce tuvalete yaparsin dedim. Buna da kizdi. Bende kinuyu kapadim. Ben 2-3 ay sonra bi daha sormayi denemeyi dusunecegim gelisimine gore. Suan denemedim zaten. Ama herseyi biliyo bilincinde yani. Kaka yapacagi zaman anne cis diyo. Sadece cisini daha tam idrak edemiyo sanirim. Onu anlayamadim henuz. 

Tabi senin ki daha buyuk. Ama ben hazir olmadigini dusunuyorum. Cevremden de gordugum kadariyla 30 aylik civari daha kolay alisiyolarmis. 

Bi de cis kaka ile ilgili hikaye kitaplari,sarkiilar,cirtcirtli etkinlik kitaplari var onlari alip okumayi falan dusunuyorum asina olsun diye. 

Ben de kasimda krese verecegim baslamadan ogrensin istiyorum ama zorlamakta istemiyorum. Orada beze de yapsa tuvalete de gitse birisi illa ki yardimci olacak. 
0 oy
(381 puan) tarafından
Canım öncelikle kolay gelsin Allah sabır versin :) benim oğlum 24 aylık oldu bende 5 gündür başladım bezden rahatsız oluyodu artık ve bazı belirtiler vardı hazır olduğuyla alakalı heves ettim ve açtım bizimki de senin gibi zar zor yaptırıyorum oturtuyorum iki kere tuvalate yapıyosa diğerlerini ayakta başka yerlere yapıyo anne kaka diyo ama asla çiş demiyo sorduğumda olsa bile inat edip yapmıyo bu bi süreç bence ve pes etmeyin devam edin yaklaşık 2 senedir beze yapan çocuk hemen alışmasını bekemeyin bende siizn gibi düşündüm ama başarıcam dedim en az 15 gün idare etmemiz gerekiyo çok pedalog dinledim başladığımdan beri en az 1 ay bile sürebiliyo söylemeleri alışmaları onlar için bezsiz hayat zor ama daha rahat bence devam edin ve pes etmeyin ben pek gece uyuturken bez takma taraftarı değilim çünkü bu sefer kafa karışıklığı oluyo kendi nacizane fikrim.Bitek sizin bebeğiniz böyle inatçı değil bu evrede her bebek aynı bence çabuk kavrayan illa vardır ama her çocuk aynı değil sonuçta ben kukulinin beze bay bay şarkısını söylüyorum sevimli dostlarin tuvalet şarkısı var onu söylüyorum arada baktırıyorum görsün diye sizde öyle yapabilirsiniz.tuvalete giderken yanıma sevdiği kitapları alıyorum bakıyoruz soruyorum şekilden şekle giriyorum yapması için ama sonuç kalktıktan hemen sonra ayakta yapmak istemesi olsun diyorum aferin diyorum alkış yapıyorum gene asla kızmayın ve slain olun yokda ters teper ve hiç alışmak istemez
0 oy
(381 puan) tarafından
Birde ilk hafta çok önemli 5 dakika da bir 15 dakika da bir  yarım saatte bir ondan sonra saatte bir teklif edebilirsiniz en az 10 dakika oturmayı deneyin zamanla bu süreler articak ama.kavramasi için sık götürüyorum ben ne çok sıkıyorum.ne çok ağlatıyorum sıkıldığını anladığım an hemen kaldırıyorum şuan gelmek istemiyosa birazdan deneriz diye kalkiyo bı 20 dakika sonra tekrar uyutmadan yaptırmayı deneyin ve ben gece sadece bir kere kaldırıylrum uyuduktan 1 buçuk saat sonra ondan sonra kalkmak istemiyo ağlıyo kıyameti koparıyo yatağına koruyucu seriyorum eğer yaparsa da hemen değiştirmiyorum ıslaklık onu rahatsız etsin ve yapmaması gerektiğini tutmayı öğrensin diye umarım yardımcı olmuşumdur :)
0 oy
(9,151 puan) tarafından
Demek ki erken. 2 yaş aslında tuvalete alıştırma yaşı değil. Bu da eskiden bilinen bir yanlış. Tabi çocuk da önemli. Çocuk istiyor ise yapılabilir ama asıl 30 ay dönemi. 

Çocuk tuvaletini gizlenir yapar. Kakasını yaptığını söyler veya gizli yapar. Çiş yaparken durur anlarsınız. Sabah altı kuru kalkar. 

Bunları gördükten sonra siz tuvalete gidince onuda alacak ve ben buraya yapıyorum diyeceksiniz. Sabah altı kurudur ama bir saat vardır uyandığı uykuda mızırdandığı o ilk çiş saatidir. O zaman kaldırıp yaptıracaksınız. Çişi kakayı mutlu bir şekilde tuvalete göndereceksiniz. 

27 aylık olduk bizim bu söylediklerimizin hepsi var.. Tuvalete 1 2 kere yapıp bay bay yaptırdım. Şimdi lavaboya girip sifona basıp baybay yapmak istiyor. Ona hayır önce çiş sonra baybay diyorum. Bizden sonra yaomak istiyor baybay.. Hayır herkes kendi cişine baybay yapacak diyorum. Özendiriyorum yani. 28 ay gibi deneyeceğim bu yüzden. Ve ilk çişi tuvalete yapıp bez paketini beraber çöpe atacağım. Bu son dediğimi ilk çocukta da yapmıştım. Arada kaçaklar olunca eyvah koş hadi tut vs gibi kelimeler kullanmayacağız ayrıca.

Gazamız mübarek olsun. Meme bırakmayı yeni bitirdik sayılır.. En zorun 1 i bitti şimdi ikincide sıra :) 
(71 puan) tarafından
Biz de meme isini yeni hallettik 15 gundur emmedi ama onda bile hala bugun sevicem diye acti hayir sevmiycem emiceme dondu bir de biz evden uzaktayiz en onemli 2 travmayi ayni anda yasamasin hazir da degilken evden uzakta diye düşünüp ben tuvalet olayini simdilik rafa kaldirdim. Zaten herkesin bahsettigi belirtiler de yok kuru kalkma, rahatsiz olma gibi.Kreste de artik bir donem daha idare edecekler. Zaten biz premature olunca bir hayli minyonuz bez bebegi gibiyiz hala Donem arasi tekrar denemeyi düşünüyorum. Zaten o zamana 30 ay civari olmus olacak. Hayirlisi olur insallah. Evde olan annelere ozenmiyor degilim bazen bu konularda serbest olabilmeleri acisindan.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 113 göst.
0 oy
1 cevap 83 göst.
19 Temmuz 2023 24-36 ay arası bebekler kategorisinde iremy (160 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 126 göst.
...