0 oy
302 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (19 puan) tarafından
İyi akşamlar arkadaşlar oğlumu emzirmeyi bıraktırmak için tavsiyeleriniz nelerdir? Çok ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim memeye sirke yada siyah boya sürmek gibi mesela

4 Cevaplar

+2 oy
(138 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Hayır ya çocuğun psikolojisini  göz önünde bulundurmalisin boya sürmek ne demek ya emzirme süresince bebeğiniz ile aranızdaki duygusal bağı zedelemekten başka bir işe yaramaz .

Bebeginiz kac yasinda bilmiyorum ama konuşup anlata bilirsiniz öncelikle konuşmak gerekir basit bir şekilde bittiğini anlatin . Hem havalar sıcak dışarıda memeyi unutucak  bir sürü alternatif oyunlar oynaya bilirsiniz beraber dikkatini ve aklını memeden kesebilirsiniz  yavaş yavaş unutur Bir bakarsınız memeyi unutmuş  ben bu şekilde yaptm parkta oynattın kendim oynadım gün boyu yordum onu akşam olunca meme aklına gelmeden uyuyor du ertesi gün aynı şekilde lütfen biraz düşünceli olun bir çok seçenek varken boya salça daha bir çok korkutucu şeylerle çocuğunuz psikolojisini bozmayın 
-Reklam-
+2 oy
Profil image (493 puan) tarafından
Bir kere sorarken hatalı sordunuz.zaten siz biseyler sürerek tiksindirme yolunu secmissiniz anladığım kadarıyla....

Sizin ve bebeginiz için bu kadar zaman güzel olan baginizi neden zedeliyorsunuz? Emzirme gibi muhteşem anları paylastiniz, bağ kurdunuz,sizin için en özel anlardı.bebeginiz korkutularak uzaklaştırmayı hakediyor mu annesi? Bu kadar zaman sabır gösterip emzirdiniz bırakın aklınızda güzel bir bitiş kalsın.sabirla konuşun...meme hasta olmuş, gelecekmiş akşam diyerek azaltarak gidin.once gündüz,en son gece emmelerini kesin.gunduz istediğinde akşam gelecek meme diye oyalayin.her memeye yoneldiginde dikkatini başka yere verin.en son gece memesini kestikten sonra komple bırakın... çok agladiginda memeyi oksamasina,sevmesine izin verin, göğsünüze yatırın memeden süt gelmediğini anlatın.su teklif edin... sabırla anlatın lütfen biseyler sürerek güvenini sarsmayin.her canı acidiginda size koşup ağlayıp emmek istedi.birakin o günleri güzel anın, güvenini zedelemeyin.ememesede güven duyacağı bir yer olmalı 
+1 oy
(9,154 puan) tarafından
Asla böyle bıraktırmayin. Öncelikle küt diye kesmeyin. Alıştırın. O sizin aranızda olan özel bağ. 

Ben nasıl kestim. 

Gece çok sık emerdi yanımda uyurdu bu yüzden. Sabah uyanınca, kahvaltıdan sonra, gün arasında,öğlen uykusu öncesi sonrası, akşam yemeğinden önce, akşam yemeğinden sonra bu en uzun olandı.

Önce aralarda olan emme leri bitirdik. Yemek öncesi biraz rahatlatmak için verdim ki sofrada sakın olsun. 

Sonra gece emmeleri azalttım. 2 ye ve 1 e düşürdüm. Burası biraz sancılı oldu. Ağladı su verdim sevdim sarıldım. Ve arkamı dönerek uyudum. 

Uyku öncesi emzirmeyi bıraktım. 

Yemek öncelerini bıraktım. 

Uykudan uyanınca emmeyi bıraktım.

Gece emmesini 1 kere olmak üzere devam ettirdim. Sonra iki gecede bir. Sonra tamamen. 

Bu her evreye 1 hafta verdim en fazla. 3 gün 1 hafta arası.. Çok sevdiği saatleri 1 hafta diğerleri için 3 gün uğraştım. 

Ve bitti şükür. Tabi böyle bırakınca birde sütten kestiğim için göğüs ağrısı yaşamadım. 1 ay olacak sanırım keseli. Arada oturuyorum koltuğa göğsümü açacak oluyorum alışmışım demek bende. :) ben çok severek emzirdim. Çok da emen bir çocuğum hatta iki çocuğum var. 

İlk çocukta cahillik işte tiksindirip bıraktırdım halbu ki hiç gerek yokmuş. Zamana yaya yaya bıraktık. En güzel yönü sabaha kadar deliksiz uyuyor çocuk :) ama özlüyorum o bağı.. Bizde bol bol sarılıyoruz 
(9,154 puan) tarafından
Bu arada. Mesela çocuk gün içinde emmek istedi. Atıyorum şimdi şu isim var o bitince emziricem. Yada biraz sonra uyku saatin o zaman emzrecegim dedim. Böylece sabırla beklemeyi de öğrendi. Tabi burda yazdığı kadar kolay değil bunu defalarca tekrarlamak gerekti bazen. Memede süt bitti dolunca vericem dedim mesela gece uyanınca.
(9,154 puan) tarafından
Ve bazen meme yerine su teklif edin. Sinirlenir ağlar sakinleştirip yine su teklif edin.
0 oy
(381 puan) tarafından
İlk önce gündüzleri emzirmeyi azalttım, her istediğinde dikkatini başka yöne çevirdim. Daha sonra artık süt bitiyor falan dedim. Aktardan aldığım sabır taşı sürdüm baksana zaten artık pis olmuş sütte bitti zaten falan dedim asla bir daha istemedi. (Bir kere ağzına sürdü göğsüme ama tadı farklı olunca bir daha ağzını sürmek istemedi, hatta kapat kapat pis dedi) Gündüzleri değil ama geceleri ağlama krizleri yaşadık. Sadece 3 gün sürdü sonra uykusuda düzene girdi. 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 122 göst.
+1 oy
2 cevap 165 göst.
0 oy
2 cevap 152 göst.
3 Nisan 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Reyrey (380 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 445 göst.
...