0 oy
215 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (4 puan) tarafından
Merhaba herkese, bebeğim 20 günlükken yeşil ve kanlı kaka, emdikten sonra boğazda balgam var gibi hırıltı, emerken yüzde yuvarlak kırmızı halkalar, karın krampları sürekli ayaklarını karnına cekiyodu bu yüzden0 inek sütü alerjisi dedi doktorumuz. Böyle olan anneler mama olarak ne verdiniz? Kırmızı et yumurta kabuklu kuruyemislerde yasak. Emdigi icin proteini nereden alacak bi yol bulamadım 
Bebek Ayı 1

2 Cevaplar

0 oy
(212 puan) tarafından
Canım bizim de başımıza geldi. Ben emziriyorum süt ve süt ürünlerini kestim bir süre yemedim. Kalsiyum olarak da doktorum bir takviye ilaç verdi onu kullaniyordum. 

Mama olarak da biz kullanmadık ama alerjik bebekler için özel mamalar var raporlu. Raporu doktorunuzdan isteyebilirsiniz. 
(4 puan) tarafından
Bana da kalsiyum verdi bir tek. Size hangisini verdi? Besinleri kestigim için sütüm azalıyo mama desteği alıcaz gibi ama doktorumuz hiç yazmadı.
(212 puan) tarafından
Söylerseniz yazar bence doktorunuz. Kalsiyuma gelince inanın hatirlamiyorum
-Reklam-
0 oy
(3,760 puan) tarafından
Oncelikle cocuk doktoruna mi gittiniz alerji doktoruna mi ? Uzmanlik alani alerji olan bi doktora gitmenizi oneririm. 

Alerjik bebekler icin ozel raporlu mamalar var onlardan kullaniliyo. 

Ayrica bebek icin prebiyotik anneyede kalsiyum,b12,demir ve d vitamini verilmesi gerekiyo.

Bize de dana eti,sut ve sut urunleri,tavuk,yumurta,kuruyemisler,tahin,susam,domates yasakli besinlerdi. 

Kuzu eti,balik,meyve ,sebze,baklagiller serbestti. 

Bebek vitaminini alir siz kendiniz icin besleneceksiniz. Benim sutum olsun artsin diye gunde bi demet dereotu yerdim. Uhut tatlisi tuketebilirsiniz besleyiciligi cok yuksek hem size hem bebege. 

Bi de kuru dut,kuru uzum ve kuru incirden komposto yapar gunde 2 kase tuketirdim. Hem saglikli hem besleyici.
(4 puan) tarafından
Bebeğe daha alerjimiz çıkmadan 1.haftamızda Biogaia vermişti onu kullanıyorum ama karın ağrısı baslayinca o mu etkileyip zannedip kesmiştim şimdi yine başlıcam. Alerji doktoruna gitmedim izmirde simdi onu arastiricam. Raporlu mamalarin adi ne acaba suan haftasonu özel alamazmiyiz? Demir ile kalsiyum alıyorum ssdece. B12 veya d vitamini vermedi doktor.
Uhut tatlisi nedir acaba? Hazir mi aliyosunuz kendiniz mi yapiyosunuz bugdayla yapilam tatli mi
(3,760 puan) tarafından
Biogaia bizde kullandik yan etki yapti kusturdu kullanmadim. Muhtemelen icinde alerjiyi tetikleyen bi madde var. Alerjik bebeklere ozel prebiyotikler oluyo onlardan kullanmaniz gerekir.
Ben hic kullanmadim raporlu mama eczanelerde olur mu bilmiyorum. SMA marka falan var ama tam adi nedir bilmiyorum eczanedeki calisanlar bilir diye dusunuyorum.
Uhut tatlisini trendyoldan aldim evet bugdayla yspilan bi tatli.
Biz de İzmir deyiz. Nevin Uzun'ere gitmistik. Tavsiye ederim.
(3 puan) tarafından
Uhut tatlısı nasıl yapılıyor netten baktım bısey anlamadım
(4 puan) tarafından
Mama kullanmadan sütünüz yettimi peki? Et yumurta süt ürünleri fındık ceviz hepsi yasak nasıl süt yapıcağımı şaşırdım. Sizde de kanlı kaka var mıydı?
(3,760 puan) tarafından
Uhut tatlisi evde yapilabilecek bisey degil. Ben trendyoldan almistim. Kanser tedavisinde kullaniliuomus. Anne sutu icin cok faydaliymis.
(3,760 puan) tarafından
Oncelikle yemezsem sut olmaz dusuncesini aklinizdan cikarin. Sizin vucudunuz bebeginizin ihtiyaci kadar sut uretecek kapasiteye sahip. Kuru ekmek yesenizde bebeginizin tum ihtiyaclarini karsilayacak sekilde sut uretilir.
İkinci olarak bol su tuketin 3-4 litre, ben 5 litre iciyorum ve dinlenin uyuyun. Uyku ve su bol sut yapar.
Gunden 1 demet dereotu tuketin yikayip koyun ortaya gelip gidip yiyin. Ekmek arasida guzel olyuyo.
Kuru dut,kuru incir,kuru uuzumu karistirip komposto yapin gunde  2  kase tuketin.
Uhut tatlisini her yemekten once bi tatli kasigi yiyin.
Kuruyemis yerine, kayisi cekirdegi,leblebi,uzum,kurudut ,aycekirdegi falan tuketin. Kuru hurma yiyin bol bol.
Gunde en az 2 cesit meyve tuketin elma armut bende cok sut yapar. Kavun kapruzda sut arttirimis. Bol salata ce yesillik yiyin. Kuzu kulagi mesela bende cok sut yapiyodu. Patates salatasi yapin katin icine yesillik. Sogan ekmek tuketebilirsiniz.
OG natural bebe biskuvisi var sutsuz,yumurtasiz temiz icerikli cayin yanina onu alabilirsiniz.
Kahvaltida hashas ezmesi surun ekmeginize cok faydali . Avokado yiyebilirsiniz ayni sekil.
İmom latte kullanin emzirme suresi boyunca .
İlk firsatta doktora gidin. Belki size de kuzu eti ve balik serbest olur.
Evet benim sutuum hep yetti. Hatta bebegimin gelisimi hep en ust seviyedeydi. 2-3 ayda sadece patates,yesillik,zeytin,pilav,makarna falan yedim.
Kanli kaka 2 aylikken oldu ilk kez o zaman alerji teshisi kondu ve diyete basladik. Diyetle ve prebiyotik takviyesiyle gecti.
(4 puan) tarafından
Anladım çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için  siz de gürültülü ve köpüklü kaka var mıydı peki? Ikınıyo fakat yaptığı kaka su gibi ve köpüklü. Emzirirken yüzünde birden kirmizi yuvarlak halkalar olusuyo sonra geciyo bunlarda mi alerjiden acaba. Isilik gibi yuzunde kirmizi sivilce gibi kucuk noktalar cikti. O kadar zor bir surecmiski kendimi hep aç hissediyorum.
(3,760 puan) tarafından
Rica ederim. Evet gurultulu ve kopuklu kaka vardi. Ek gida donemine kadar kakanin sivi olmasi normal. Bizim mukuslu yesil kaka vardi ilk basta. Daha sonra kaka da kan olunca besin alerjisi kesinlessti. Bizim fazla cilt belirtimiz yoktu. Sadece cok az egzama olup gecerdi.
Bende oyleydim yerdim ama doymazdim cunku doyuruculugu olmayan seyler yedikleriniz. Ama geciyo 22 aylik olduk bile. Cok sukur ikimiz de artik herseyi yiyoruz.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 145 göst.
0 oy
5 cevap 282 göst.
9 Ocak 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Adacık (82 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 289 göst.
...