0 oy
173 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (618 puan) tarafından
Bursalı doktor var instagramda afrika sardunya özütü veya karamürver öneriyo kullanan var mı hastalıkları çabuk atlatıyormuş öyle veya başka önerisi olan var mı?

1 cevap

0 oy
(3,584 puan) tarafından
Bursa çocuk doktoru ayni zamanda mor sebzeler, kelle paça, tavuk suyu çorbası bunlarla da besleyin diyor. Sütten, abur cuburdan uzak durun diyor. Her gun düzenli yumurta, protein ile besleyin. Mevsiminde meyve ve sebzeleri tüketin. Uyku düzenini cok iyi sağlayın diyor. Diger videolarına da bakin. 
(618 puan) tarafından
Evet biliyorum uyguluyorum onları kış yaklaşıyo malum hastalıklar artıyo ister istemez hazırlık olsun  diye bilgi amaçlı açtım kullanan var mı diye
(3,584 puan) tarafından
Bebeklerin bagisikligi ne yazik ki 3 yasina kadar gelişmiş olmuyor. O yuzden sık hastalanmaları cok normal canim.. ama takviye olarak alınabilir. Doğalı olduktan sonra zararı olmaz. Ben mor sebzeleri eksik etmemeye çalışıyorum. Pancar, yaban mersini vs. Her gün düzenli c vitaminini almasına da dikkat ediyorum. Bunlarada dikkat edersen bence hafif atlatır. Birde ne kadar az antibiyotik o kadar iyi oluyor. Benim bebegim ne zaman antibiyotik kullanmaya başladı. O zaman daha sık hastalanmaya basladi ne yazik ki.. Bir de okul çağındaki çocuklardan özellikle okul zamani uzak tutmak gerek.
(618 puan) tarafından
Evet malesef mecbur kalınca veriyorlar antibiyotik o duruma gelmeden atlatmak en iyisi ne kadar az antibiyotik alırsa o kadar iyi elimden geldikçe dikkat ediyorum yediklerine hazır hiçbir şey cyemedi daha herşeyi kendim yapıyorum sizin hastalık dönemi için bir öneriniz var mı bebeğinize iyi gelen  
C vitamini ayrı mı kullanıyorsunuz meyve olarak mı veriyorsunuz
(3,584 puan) tarafından
Antibiyotik mahvediyor ne yazik ki beslenme o yuzden cok önemli..Yani soyle canim ben her gün d3, balik yagi ve Bursa çocuk doktorunun önerdiği bir konuşma icin bir vitamini var onu kullanıyorum. 2 yaşındayken tahlil yaptırdım. Demir eksikliği oldugu icin demir ilaci kullaniyoruz. Onun dışında her gün limon ve portakal suyu sıkıyorum. Menemen yapıyorum. Biberli domatesli, yaban mersini her zaman sabahlari yer, tahin pekmez ama beyaz dut pekmezi kullanıyorum. Her gun o yuzden kahvaltısına dikkat ediyorum. Yaz mevsimi oldugu icin kavun, kiraz vs bunlari yemesine dikkat ediyorum. Bu meyveler cok guzel antioksidan ve bol c vitamini var. Gerisi yemek canim ıspanak, pancar, enginar vs bunlar önemli.. kis icin hazırlık yap. Dolaba kiraz, siyah beyaz üzüm, enginar bu tür meyveler at. Kisin suyunu yapip icir. Ama hastalanmiyor mu hastalaniyor ne yazik ki...birde ben beeo markasının propolisini kullanıyorum. Ama bebegin daha küçük ayrica gumus suyu da veriyorum arada canim ama bunlar icin biraz erken..
(618 puan) tarafından
Yaşına gircek kızım kontrolünde doktorla konuşup balık yağına başlıycam kullanmadım hiç şansa iyi bi doktor bulamadım ilgilenmiyorlar teşekkür ederim bilgiler için sadece enginarı nasıl yapıyorsun hiç yememiştim ben alışsın diye aldım ama kılçıklı hep sevmedim yanlışmı aldım acaba bilemedim
(3,584 puan) tarafından
Bursa çocuk doktoru 6 aydan sonra öneride bulunuyor canim normalde bizim doktor 18 aylikken demisti ama keske daha önce başlasaydım. Enginar in bazıları ne yazik ki kılçikli oluyor canim o şans işi biraz iyi temizleyen birinden almak gerek. Ben ustune garnitur koyuyorum. Limon zeytinyağli su da koyuyorum. Hasliyorum. O şekilde veriyorum.
(618 puan) tarafından
Vala şansıma hep kılçıklı yiyemedik kızımda tükürdü hep
(3,584 puan) tarafından
Anladim canim aldığınız kişiye sorun eger pazardan alıyorsanız.
(618 puan) tarafından
Malesef eşim marketten almış öyle bi şansımız yok
(3,584 puan) tarafından
Anladim canim normalde suan mevsimi olmasi lazim. Pazardan daha doğaldır ama hazır kavanozda da satılıyor. Once onunla bir alıştırma yapin. Onlarda kılcik olmuyor genelde diye biliyorum.
(618 puan) tarafından
Kavanozda almış eşim zaten şansıma artık hep kılçık yenmiyo pazara çok çıkamıyorum baya uzak bana bebeklede gidilmiyo
(3,584 puan) tarafından
Anladim canim nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama getir çarşı nin organik satan mağaza kısımları oluyor. Onlara da bakabilirsin. Bende pazara çıkmam. Genelde oyle yerlerden alisveris yapıyorum.
(618 puan) tarafından
Aa bilmiyordum onu teşekkür ederim bakıcam
(3,584 puan) tarafından
Rica ederim canım saglikla büyütün bebeginizi
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 136 göst.
0 oy
6 cevap 632 göst.
28 Eylül 2023 6+ yaş çocuklar kategorisinde Fidanözlem7 (145 puan) tarafından soruldu
...