0 oy
283 göst.
24-36 ay arası bebekler kategorisinde (50 puan) tarafından
Her akşam yarın ne yapsam diye düsünmekten yıldım 2 yaş kızım çok seçiyor sonra mama diye aglıyor. Kuru ekmek hastası kuyu kuyu eppek der hatta. Sadece yedikleri haslanmıs yumurta ekmek krep börek pogaca yayla çorbası haslanmıs tavuk mücver makarna pilav. Bunlar arasında dönüp duruyorum başka hiç bişi ağzına sürmüyor

6 Cevaplar

0 oy
(449 puan) tarafından
Benim sekiz yaşında kızım var oda bu saydıklarınızı yiyo küçüklükten beri sebze yediremedim hâlâ daha yemez zaten bu saydıklarınız çocukların en çok sevdiği yiyecekler
-Reklam-
0 oy
(394 puan) tarafından
Canim valla şükret iyi seçeneklerin var benimki bir ayran çorbası birde makarna yiyor oda zorla
0 oy
(3,768 puan) tarafından
22 aylik. Kahvaltida mutlaka yumurta ve peynir yedirmeye calisiyorum. Haslanmis yumurtanin beyazini seviyo. Sarisinj yemez. Birazda labne yer. Bazden ben kahvalti hazirlarken gelir eline kasar falan veririm yerse oyle yer baska peynir yemiyo. Haftada 2 avakado yedirmeye calisiyorum. Bal ve ceviz ekliuorum oyle seviyo. Bazi gunler patates,pankek ,pogaca falan oluyo. Bazden de tereyagli peynirli omlet yapiyorum zorla 1 saatte yediriyorum. 

Oglenleri yogurt ve meyve yer. Arada atistirmalik biseylerde veririm. 

Aksamda genelde bi corba falan olur. Bu aksam kiymali kemik sulu sehriye corbasi vardi. Dun dolma ici ve yogurt yedi. Gecen aksamda kiymali semizotu yemegi ve yogurt vardi. Bunu zorla yedirdim. Yogurtla ittire ittire. Bazi aksamlarda ilikli kemik suyuyla makarna hasliyorum yogurtla yediriyorum. 

Genelde yayla corbasi,tarhana corbasi, mercimek corbasi, sehriye corbasi cevirip cevirip yapiyorum. Ama aksam evde pisende de birazda olsa zorla veriyorum tadini alsin diye. Makarna,pilav ,patates falan cok seviyo. Kurubaklagil sevmiyo agzindna cikariyo.
0 oy
(403 puan) tarafından
Seninki maşaAllah yine bunları yiyor benimki bunları da yemiyor 22 aylık zor bela yediriyorum makarna pilav oyunla oyuncakla. Et köfte zar zor yediririm sebze en son 8 aylikken yemişti.
0 oy
(9,107 puan) tarafından
Makarnaları sebzeli yapın. Börek poğaça içine sebze koyun yemez mi. 

İlgili sorular

...