0 oy
323 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (4,095 puan) tarafından
Mesela “ham” diyor bilinçli olarak ya da “piş piş” diyor. Bunlarda kelime sayılıyor mu 

3 Cevaplar

0 oy
(6,434 puan) tarafından
Tabiki sayılır canim 
-Reklam-
0 oy
(2,259 puan) tarafından
Bunlar kelime degil ki sayilsin. Sesleri taklit ediyor kelime soylemiyor. Kac aylik?
(9,168 puan) tarafından
Pışpışlamak bir fiil. Kolay bir kelime olmakla beraber evet bir kelime.
(2,259 puan) tarafından
Cocuk pispislamak demiyor piss pisss ses taklit ediyor.  Miyav dedigi zaman nasil kelime olmayip kedi sesi taklit ediyosa bu da ayni sekilde. Sesleri taklit etmesi kelime yerine gecmez. Kelime olmasi icin anlamli olmasi gerekir. Bunlar kelime degildir.
(8,992 puan) tarafından
Eğer belli bir şeye yönelik söylüyorsa kelime sayılıyor. Mesela kedi görünce miyav diyorsa bu kelimeden sayılıyor. Pışpışlamak demesine gerek yok. Uyku için pışpış diyorsa sayılıyor ama her şeye pışpış diyorsa bu ses taklidi olup sayılmıyor.
(2,259 puan) tarafından
Ee ee yapan cocuklar icinde kelime midir ee ee? Biseyi ifade etmesi kelime oldugu anlamina gelmez. Kelime diyebilmek icin miyav yerine kedi demeli mesela. Ifade etmesi baska kelime baska. Arkadas konusma anlaminda kelime midir diye sormus. Hayir degildir o yuzden. Belli yasa kadar bu sekilde ifade etmesi normal ama belli bi yastan sonra piss piss yerine uyku diyebilmeli mesela. Yasi veya ayi kac bilemiyorum ama sadece sordugu icin degildir diyorum.
(9,168 puan) tarafından
Eeee bir ses sadece. Ama yerine yapıyorsa algı yönünden değerlendirilir. Ama fiil olan herşey aslına kelimedir. Birde @merveeren in dediği gibi doğru yerde söylenen şeyi ses taklidi olmuyor
0 oy
(9,168 puan) tarafından
Bugün bunu düşündüm bende. Cici mesela. Gerçi cici kelime olarak da geçiyor. Gerçi ham yapmak diye bir fiil olabildiğine göre kelime de sayılır. Pışpışlamak da bir fiil ise o da kelime olur. 
(4,095 puan) tarafından
Anlamlı olarak söylüyor. Mesela şakacıktan da kendi kendine yiyor numarası yaparken ham ham diyor. Bizi uyutur gibi yapıp pis pis diyor
(9,168 puan) tarafından
Anladım yerinde ve manası ile kullandığı için sayılır canım. Mesela benim ki, ay dede _ diyor ama ben gece söylüyorum dışarıda i ayı gördüğü zaman söylemiyor o yüzden anlamalı olarak kabul edemiyorum.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 111 göst.
24 Nisan 2024 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Temmuz (159 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 185 göst.
28 Şubat 2024 Doğum Sonrası Anne kategorisinde aydemirnazli (32 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 168 göst.
4 Kasım 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde HifaBebeğim (17 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 258 göst.
...