0 oy
156 göst.
24-36 ay arası bebekler kategorisinde (87 puan) tarafından
26 aylık olacak oğlum 9 gün sonra
Bebek Ayı 25

3 Cevaplar

0 oy
Profil image (162 puan) tarafından
Bugün 24 aylık oldu bebeğim. Geçen ay başladık. Şuan yavaş yavaş alışıyor gibi. İlk günler kaçırdı altına sürekli.  Ama sık sık çişimiz kakamız gelince anneye söylüyoruz diye hatırlattım. Pepenin kakamız tuvalette şarkısını  ve kukulinin tuvalet şarkısını söylüyoruz sürekli birlikte. İlk hafta 30 dakikada bir ikinci hafta saatte bir. Üçüncü hafta bir buçuk saatte bir şuan da 2 saatte bir çişi gelmeye başladı.  Geldiğinde artık pipisini tutarak sinyal veriyor anlıyorum geldiğini :) gece de çişi gelince uyanıp rahatsız oluyor hemen tuvalete koşuyoruz yaptırıp uyutuyorum. Ben üç aya kadar sürer diye okudum. Ama çocuktan çocuğa değişir elbette. Öyle kendinize bir süre koymayın akışına bırakın:) 
(87 puan) tarafından
Teşekkür ederim bide benim oğlan tam daha açılmadı dili mesela öğretiyorum ama anne çiş demiyor sadece çiş diyor
Bide kakası geldiği zaman saklanmıyor biyere önümüzde yapıyor sanırım hazır değil birazdaha bekliyeyim diyorum
Profil image (162 puan) tarafından
Sadece çiş demesi de yeterli aslında. Bence bir hafta kadar deneme yapabilirsiniz. İlk günler benim oğlum da gizlenerek altına yaptı. Şuan çiş yaptım diyince bakıyorum yapmadıysa kakası geldi anlamına geliyor koşuyoruz tuvalete yapıyor hemen :)
-Reklam-
0 oy
(9,107 puan) tarafından
Alıştırmak istesem alışır ama 30 ay denildiği için bekletmeyi düşünüyorum. Ay ile beraber sinyaller de önemli. Kakasını yapmadan önce söylüyor. Ne yaptın diye sorunca kaka diyor  tuvalete sifona basıp bay bay yapıyor. 2 ay önce daha sık sabah kuru kalkmaya başlamıştı ama havalar sıcak ve çok su içtiği için sanırım şu ara kuru kalkmıyor  o yüzden su içmesi azalacağı zamanı bekleyeceğim. 28 yada 29 ayda başlamayı düşünüyorum. Eğitim vermeyeceğim ama. Çıkarıp bakacağım 2. Gün olmuyorsa tekrar kalitesiz bez kullanıp bekleyeceğim. 24 aylıktan sonra 1 kere denedim. 2 kere lazımlıga yaptı ama sonra çişi gelince anne diye bağırıp altına yaptı. O yüzden henüz tuvalete gitmeye hazır olmadığını düşündüm. 
0 oy
(7,202 puan) tarafından
3 buçuk yaşına kadar 3 kere denedik ama olmadı 3 buçuk yaşında tekrar denedim 3 günde cisi 1 haftada kakayi öğrendi biz doktorların verdiği yaş araliklarinda malesef yapamadık 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 390 göst.
27 Mart 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Gülperi. (188 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 414 göst.
0 oy
2 cevap 195 göst.
...