0 oy
216 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (240 puan) tarafından
Bayanlar merhaba oncelikle belirtmek isterim asla asi karsiti birisi degilim cocugumun tum asilarini yaptirdim rota asilarida dahil fakat menenjit beni korkutuyor yan etkileri cok olan bir asi imis. Cocugum rota asisini olup asidan dolayi  cok hastalandi milyonda bir gorulen bir olaymis  birde cevremde cok olumsuz konuşanlar var  ben tabi gene yaptirma taraftarayim ama bole rota asisindaki gbi   de  icim rahat degil.
Bebek Ayı 5

4 Cevaplar

0 oy
(1,142 puan) tarafından
Biz iki menenjit aşısını da yaptırdık. Son dozları kaldı sadece (3.ayda ve 5.ayda) nimenrix yan etki yapmıyor ama bexero doğruya doğru yan etki yapıyor. Bizde huzursuzluk ve biraz ateş yaptı. Tamamen şans bu işler. Mesela rota aşısını alerjik çocuklara tavsiye etmiyorlar. Benim kızımın zibilyon tane şeye alerjisi var. Rotanın iki dozunu da yaptırdık ama şükür birşey olmadı. Biraz kar zarar dengesi gütmek gerekiyor. Allah korusun menenjit tehlikeli bir hastalık çocukta Hazar bırakabiliyor. O saatten sonra dönüşü yok. O yüzden biz risk aldık yaptırdık. Kızamık için de aynı şey geçerli. Mesela fakültede yapılacak kızımın kızamık aşısı alerjik reaksiyon ihtimaline karşı. Ama napalım hastalık daha kötü neticede 
(240 puan) tarafından
Öncelikle size de cok geçmiş olsun alerjik bebek gercekten cok zor. Benide tek rahatlatan ztn asiyi olursa  korunacak olmasi  inşallah bizde  sizin gibi atlatiriz.
(1,142 puan) tarafından
İnşallah en ufak yan etkisi olmaz. Çok teşekkürler güzel dilekleriniz için. Allah tüm bebişleri korusun :(
-Reklam-
0 oy
tarafından
5 doz menenjit yaptırdım sadece bexsora olduğu aylar hafif ateş olarak atlattık 
(38 puan) tarafından
Toplam 5 doz ne kadar hangi aya kadar yaptirabiliyoruz
tarafından
Bunun bir ayı yok. Biz 3 aylık başladık 15. Ayda bitti. 1 yaşında başlarsan tek doz yada 2 doz oluyor. Doktorunuz bi yol gösterir zaten
0 oy
(2,197 puan) tarafından
Iki cocugumda da yaptirdim ateslenme bile yasamadik. Bence onemli bi asi. Ilk oglum nimenrix ikinci ogluma bexsero yaptirdik.
0 oy
(853 puan) tarafından
Bizim ailemizde menenjit geçmişi olduğu için dr der demez yaptırma kararı aldım.  Eşim de bildiği için olmaz demedi . Her bebek farklıdır ilk ay başka asilarla bir vurdu ebemiz o zaman ateşlendi.  4-5 aydada vurulduk hiçbiri ateş yapmadı.  Sabaha kadar bekledim nolur nolmaz diye çok şükür birşey olmadı . Sadece haliyle bacakları acıdı. Emeklemeye çalışıyordu o gün sadece yattı oynadı.  

Etkisi hafif olan bı hastalık değil menenjit malesef etkileri çok büyük.  Keşke demektense yaptırmanızı tavsiye ederim.  

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 228 göst.
24 Haziran 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Çınaruras (173 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 193 göst.
0 oy
7 cevap 171 göst.
16 Haziran 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Yusufismail (162 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 57 göst.
12 Mayıs 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Sellimg (3 puan) tarafından soruldu
...