0 oy
56 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (3,579 puan) tarafından

Merhaba anneler,


Bugun çok aşı soruldu :) Hazır Eylül ayı geliyorken sormak istedim. Bu sene grip aşısı yaptirmak istiyorum. Doktor ile konuşacağım ama yaptıran var mi? Ve aşıdan sonra bebeklerinizde etkili oldu mu? Bende geçmiş yıllarımda 2 defa yaptırmıştım. Ama yaptırdığım her sene yine de hastalanmistim. O yüzden bir daha da yaptirmadim. Bebeklerde etkisi oluyor mu gerçekten merak ediyorum. Tesekkur ediyorum şimdiden cevaplarınız icin ♡

1 cevap

0 oy
(9,149 puan) tarafından
Grip aşısı benim yaptırmadığım aşılar içinde. Daha önce okuduklarımdan aklımda kaldığı kadar anlatayım. Grip sürekli mutasyona uğruyor. Grip aşıları bu yüzden %100 korumuyor. Dediğinizi gibi eşim yaptırır ve her yıl grip çok ağır olurdu. Evlenince durumu ele aldım. Grip den korunmanın yolu. Ateş düşürücü mümkün olduğu kadar kullanma antibiyotik kullanma, öksürük ilacı kullanma, ventolin gibi astım için kullanılan ilaç kullanma .. Bu şekilde virüsü vücut yensin. Ama grip aşısındansa zatüre aşısı yaptırmak daha iyi. Bir tık ilerisinden korumak adına.

Eşim artık eskisi gibi uzun süren ağır grip geçirmiyor. Çocuklarım da aynısını kullanıyorum. Sadece ateş onlarda genel duruma göre bakıp veya 1 günden fazla sürerse dinlenmesi adına veriyorum ateş düşürücü 
(9,149 puan) tarafından
Ama tabi hicbirsey de yapmıyor değilim.. Burun izotonik ile temizlenecek geniz de bu sayede temiz olacak bol izotonik ile. İzotonik ile nebulizator yardımı ile hava veriyorum. Cold mix kullanıyorum. Ihlamur içine limon ve bal ile limonata kıvamına getiriyorum. Bal alerjisi varsa veya yaşı uygun değilse tatlı ekşi şeyler portakal suyu gibi vişne suyu gibi kaşık la veriyorum. Bu balgam miktarını arttırıp atılmasına yarıyor.. Muhakkak her akşam banyo. Kafa yüksekte uyutmak cold mix ile destek yine.
(3,579 puan) tarafından
Bilgiler için çok teşekkür ederim canım..

Evet bende yaptırdığım zaman hep genelde hastalandım. O yuzden bir daha yaptirmadim. Cok mantikli gelmiyor. Internette okuduğuma gore %100 korumuyor ama hafif atlatabiliyor diyor ama cok inandırıcı gelmiyor.

Bebegim ne yazik ki 14 aylikken havale geçirdiği için ates dusurucu olmadan yapamıyoruz. Ve her hastalanmasinda çoğu zaman crp si yükseliyor. Bu yuzden de doktorlar antibiyotik vermeden yapmıyorlar. Yani bazen düşünüyorum. Eski insanlar napiyordu acaba diye... burun temizliği yaptırmıyor. Ancak sprey sıkabiliyorum. Gerisi bitkisel yöntemler uyguluyorum. Ama bu zamana kadar antibiyotik olmadan gecirmedigimiz hastalik kalmadı. Bu yuzden de devamli hasta olmaya başladık. Zaten 16 aylikken bir doktora gittik. O doktor ne zaman antibiyotik verdi bizde sık hastalanmaya basladik. O zamana kadar hiç antibiyotik kullammamisti. Bu yuzden de bu sene en hafif nasil atlatabiliriz onun derdine girdim.
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 171 göst.
11 Eylül 2021 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Şefaat (213 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 160 göst.
...