0 oy
584 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (613 puan) tarafından
Kızım 5.5 aylık oldu.Doktor yönlendirmesiyle ek gıda tatmaya da başladık.1-2 haftadır altı kuru, karnı tok olduğu halde bağırıyor.Allah eksik etmesin tabi ama, ağlamıyor, bildiğiniz eeee,aaaa diye bağırıyor.Yalnız büyütüyorum, eşim elinden geleni de yapıyor yardımcı olmak için.Allahtan onun işitme kaybı var, bense evde resmen kulaklıkla dolaşıyorum artık.Oyunlar, şarkılar türküler...Her türlü oyalama yöntemlerini elimizden geldiğince yapıyoruz ama o da ben de bu oynatma işlerinde pek iyi değiliz.bi an gülen bebek sanki o değilmiş gibi başlıyo kesik kesik bağırmaya.kucak kedisi zaten.Sabrım sınanıyor, gece de eskisi gibi uyku yok yine.Damağını kaşıyorum dişi belki çıkıyor diye, bir an duruyor sonra emzik gibi onu da emmeye başlıyor.Ne yapacağımızı şaşırdık, güç de sabır da son damlalarında artık.Biz mi çok şımartrık, normal mi, ne zaman geçer bu durum?

7 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Okudukça sok oldum çok mu şımarttik derkennnnn. Beş aylık bebekten mahsediyorsun ne şımartmasindan bahsediyorsun Allah aşkına ya. Bebeğinin sesini duymamak icin kulaklıkla gezmek nedir? Dün ben saat beşe kadar uyaniktm beş bucuk aylık bebeğimmm ve dış çıkarıyor hiç uyumadı uykuda mizmizlandi ağladı. Kulaklık takmadm duymamak için simardi ya bu bebekkk demedim. Her yolu denedim onu sakin tutmak için dış jeli aldım ondna sürdüm rahatladı uyudu. Ayrıca o sesleri heycanlandigunda sıkıldığında ve bir şey anlatmak istediğinde çıkarıyor ve benim bebeğim cikardikca ben seviniyorum gelişimi güzel gidiyor diye. Doğduğundan beri uyumayan bir bebek gaz sancılı kolik ağladığı zaman açmadığım melodi kalmıyor kucağıma alıp sevkatle koklayıp sakinlestiriyirum sen kulağına kulaklık takip şarkı dinleyecegine duymamak için, bebeğine melodiler aç al kucağına op kokla ve sakin kalarak onu sakinlestir. Mızmızlanarak bir şey anlattığında da uykusu gelmiş olabilir bu ayda uykusu gelince mama yerken bile mizmizlaniyorlar ağlıyorlar ya da altı pistir ilgi bekliyordur hepsini dene tektek susar merak etme.
(613 puan) tarafından
Yorumunuz için teşekkür ederim.doğru noktalara yoğunlaşıp denemediğim bir yöntem yazsaydınuz benim için daha faydalı olabilirdi.
tarafından
Senin için faydalı olacak tek şey psikolog desteği yipranmissin belli hepimiz gibi ama seninki psikolohjkmen daha ağır olmuş. Destek biraz rahatlatacaktır. Ayrıca değindiğim noktalar da en önemli olan sakin kalmanız anlatiminiza bakılırsa da onu basaramiyorsunuz. Bebeğe yansıttığınz duyguya göre o şekil alır sakın olursanız sakinler panik yaparsaniz panik yapar kızgın olursaniz daha çok ağlar gibi.
(613 puan) tarafından
Bebeğe yansıtmak yerine stresimi anlatımıma verdim, o yüzden yanlış anlamanıza da kızmıyorum.diğer cevaplarımı da okuduysanız neler yaptığımdan az çok bahsettim.dediğiniz şeyleri fazlasıyla ben de yaşadım.Nedeni de kızımın kolik ve diğer durumlar dışında çeşitli şeylere hassasiyeti ve alerjisi olması ayrıca 3.ayda 1 ay süren antibiyotik tedavimiz.ağlamalara ve uykusuz gecelere zaten alışkınım.neredeyse doğduğundan beri eşimle yalnız büyütüyoruz.kulaklık konusuna gelirsek, müzik dinlemek için değil, sesi çok gür ve tiz olduğu için kulak ağrısı ve çınlaması yapıyor.Hatta bazı geceler aktığı bile oldu;sağlığım açısından başvurduğum bir yöntem.şımarttık mı deme nedenim zaten dediklerinizden çok fazlasını da yapıyor olduğum halde bu durumun yaşanması, mantıklı bir neden aklıma gelmiyor çünkü.konuşma denemelerinden farklı bağrışlar.o yüzden büyüme atağı mı, diş mi veya farklı bir nedeni mi var; benzerini yaşayan var mı diye cevap arıyorum.yarın zaten doktorumuzu da arayıp bilgi vericem.psikolog desteği tabi ki faydalıdır ve normaldir ancak şimdilik ihtiyaç duymuyorum.yorumunuz için tekrar teşekkür ederim.
-Reklam-
0 oy
(608 puan) tarafından
Yani ne demek istiyorsunuz ben anlamadim.. keyiften ciglik atiyor siz rahatsiz mi oluyorsunuz .. benim kizimda 5 bucuk aylik benimkide ciglikk atiyorr ne yapabilirizz kii ? Cok şükür sağlıklı.. daha ne isterim neden sabrın yok bu duruma anlam vermedim 
(613 puan) tarafından
Niye bağırdığını anlamıyorum, felaket huysuz.mamasını içerken bile bıtçrakıp bağırıp kalkmak istiyır.Nedenini merak ediyorum ve çözüm arıyorum.Sesinin de maşallahı var, normal bir tını değil.apartmanda herkes duyuyor.
0 oy
(96 puan) tarafından
Muhtemelen farklı sesler çıkardığı bi atak dönemindesiniz. Bi ara bizim kız da o şekilde bağırıyordu geçer merak etmeyin. 
(613 puan) tarafından
Keyif agulamaları ve konuşma çalışmaları gibi değil ama bu, onları da yapıyor ve keyifli oluyor o zaman.Mızmız ve tatminsiz, bişey mi anlatmaya çalışıyor bi yeri mi acıyor anlamıyorum. Büyüme atağı mı acaba, o zaman bedenen acı hissederlermiş, bilemedim.
(96 puan) tarafından
Bizim de öyleydi, ne ağlama gibi ne de keyifli gibi... Böyle değişik bi şey. Ne kadardır devam ediyor
(613 puan) tarafından
Aynı dediğiniz gibi, hemen hemen 2 hafta oldu.
(96 puan) tarafından
Hmm bi süre sonra geçmişti bizimki ataktı yani bunu anlayamadım ama.
(96 puan) tarafından
Kucağınıza alınca filan geçmiyor mu ilgi mi istiyor acaba
(613 puan) tarafından
Kucakta da aynı.aylıksız izin aldım zaten kucağa ve bana çok düşkün diye.evde geziyoruz, çeşitli oyunlar oynuyoruz, ayna karşısında olmayı da papağanımızı izlemeyi de çok sever.tüm günüm onun, ev işi vs hepsini eşim gelince veya bebekle oyuna döküp yapıyorum.beni endişelendiren gün boyu bu sık aralıklarla bu tavrın sürmesi.o anlarda sadece su ısıtıcısı çalışırken anca dikkati dağılıyor diğer türlü bi an gülse hemen sonrasında çığlığı basıyor.sesi çok güçlü, kulak çınlaması ve ağrı yaptığı için mecbur o anlarda kulaklık takıyorum.bi an gülen kahkaha atan çocuk hemen kaş çatıp huysuzlanıp bağırıyor.hemen farklı birşey yapmaya veya farklı odaya götürüyorum.aynı.gece de uykudan uyanıp aynı çığlığı atıyor.ağlama değil, gözyaşı yok, kıvranma sızlanma herhangi bir acı belirtisi göremiyorum ya da gözden mi kaçırıyorum?diş mi, büyüme acısı mı bilmiyorum.ne yapacağımı şaşırıyorum o zaman.
(613 puan) tarafından
Bi de, genelde elinden hiçbir şeyi çekip almam, öyle kızacağı bi durum da yok sanki.o yüzden soruda dedim ya acaba çok mu şımarttık diye.gerçi öyle olsa gece uykuzsundan uyanıp da niye öyle yapsın?Bilemedim..bi yarın olsun doktoru da arayıp soracam artık.
(96 puan) tarafından
Umarım geçer
(613 puan) tarafından
Umarım :/ teşekkür ederim yorumlarınız için
(96 puan) tarafından
Ne demek rica ederim
0 oy
Profil image (609 puan) tarafından
Ben o bagirdikca cok mutlu oluyorum kendi kendine konusma adımları huzursuz degilse bunda sinirlencek birsey yok kac gundur bende uykusuzum ama canlari sagolsun yeterki saglikli olsunlar
(613 puan) tarafından
Konuşma denemeleri başka, huzursuz, keyifsiz, tatminsiz bir bağırma bu.kısa süreli ve sık sık.kaşlar da çatık, bildiğiniz söylenir ve kızar gibi bi tavrı var.konuşma denemelerinde neşeli oluyor ve uzun süre normal ses tonuyla arka arkaya söyleniyor.ben de cevap veriyorum dinliyorum sanki birşey anlatıyormuş gibi.
0 oy
Profil image (194 puan) tarafından
Benim kızım 3 aylık sinirlenip Bagiriyo ama ben gülüyorum esimde guluyo yeterki iyi olsun keyfi olsun egerki bi sikıntısı yoksa canim sabırlı olmak gerek sende kendince haklı olabilirsin insan beynen cok yoruluyo ama canim bence bunun bile.tadini çıkar biseylere kızıyordur bebek sonuçta derdini anlatamıyo oku üfle bol bol bebeğine 
(613 puan) tarafından
Sinir bağırması gibi bir iki kezlik birşey değil,kolik atakları olur ya, onun gibi.ama ağlamıyor, dikkatini dağıtınca bir an gülüyor, sonra yine bağırma..sanırım cevaplarda dendiği gibi, diş :/
Profil image (194 puan) tarafından
Olabilir canim benim yerim ben onun dişlerini bol bol oku benimkide cok Bagiriyo meme emerken bildiğin koca insan gibi bunların hepsi bu geçiş donemi geçicek insallah
(613 puan) tarafından
İnşallah, genelde gece yatırırken okuyup uyutuyorum. Teşekkür ederim yorumunuz için :)
Profil image (194 puan) tarafından
Ne demek canim benim rabbim.guc kuvvet versin
(613 puan) tarafından
Amin, inşallah.
0 oy
(607 puan) tarafından
Dis çıkartıyordur canim benim kizim da bagirarak cikartti kulak tirmalayan tiz bi sesle 
(613 puan) tarafından
Teşekkür ederim yorumunuz için.diş kaşıyıcıyı emzik gibi emmeye çalışıyor, ne yapabilirim başka? Çok bi şişlik de yok gibi, bariz bi şişlik arıyorum ben yanlış mı bakıyorum?
(607 puan) tarafından
Sabirla beklemelisin canım o hiç belli olmaz canim kizimi doktor kontrolune götürdüm disimi çıkacak acaba diye sordum bakti yok daha dedi o hafta disi çıktı anlayacagin her zaman belli etmiyor kendini canim insallah sıkıntısız çıkarır incilerini miniğin
(613 puan) tarafından
İnşallah :) diş kaşıyıcıyı soğuk suya tutup kaşıdım bu akşam, sakinleşti.doktorum bi jelden bahsetmişti, yarın arayıp durumu anlatıp sorucam tekrar.çok teşekkür ederim, şişlik çok hissetmeyince dişe ihtimal vermiyordum.
(607 puan) tarafından
Hayırlısi olsun canim :)
0 oy
(7,202 puan) tarafından
Biz şuan 5 e girdik ay ne çığlıklar bagrislar çağrışlar :) seslerini keafediyorlarmis 
(613 puan) tarafından
Sağlıkla büyütün inşallah :) o bağrışlara alışkınız aslında, çok farklı tınılarda aniden değişik sesler çıkarıyor.öyle yaptığında ben de onunla konuşup destekliyorum da.benim anlatmaya çalıştığım onlardan değil, daha değişik.birden canı sıkılmış gibi, huysuz, memnuniyetsiz,bi garip.gece de uyanıp aynısını yapıyor.
(7,202 puan) tarafından
Belki dış cikarcaktir bazen biz dede oluyor ama anlam veremiyorum
(613 puan) tarafından
sanırım öyle, bu akşam diş kaşıyıcısını soğuk suya tutup damağını kaşıdım, sakınleşti.kabarıklık çok yok ama galiba diş.

İlgili bir soru bulunamadı

...