0 oy
152 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (38 puan) tarafından
Merhaba bundan 1.5 2 ay öncesine kadar bebeğim gece 3 4 saat bile kesintisiz uyurdu bazen 2 saatte 1 .5 saatte kalkardı ama uzun uykuları vardı yaklaşık 1 aydır çok sık uyanıyor 15 dk bir yarım saat faln bazen 1 saat uyuduğu oluyor ama çok fazla sık oldu . Uyku sureleri uzar diye beklerken sabahta erken kalkıyor. Emiyor şuanda 5 ay da doktora gidemedim.   5 ay 1 hafta olduk Kendim yogurt pirinç unu meyve salan ufaktan tatdirmaya başladım ama oyle fazla yemiyor çay kasigi kadar tadiyor akşam yatmadan versem desem pek almıyor  yani doyacagini sanmıyorum.  Ne yapabilirim 

2 Cevaplar

+1 oy
(3,783 puan) tarafından
Bebeginiz 4.ay ataginda. 

Ek gidaya erken ve yanlis baslamissiniz. 180 gun dolunca baslamaniz gerekirdi. Once sebze tadimi, sonra yogurt, en sonda meyve tadimi yaptirmaniz gerekir. Pirinc ununun hic bi faydasi yok. Zaten tadim doneminde de bu tarz besinler verilmez. 

Nede erken basladiniz ?
(38 puan) tarafından
180 gün deniliyor ama erkenden tadim da yapilabilit yani 1 ay oncesi zaten kasik kasik yemiyor çevrem de çok var doktor yönlendirdi erken başladık diyen Bn de ailemin yanındayım kendim tıkandığı için tedirginlik yaşıyorum birlikte az bisiler denedik pirinç ununa meyve pekmez falan katıp yedirilebilir tokluk için
(38 puan) tarafından
5 buçuk aylık olacak 4 ayı geçeli çok oldu ama atak için
(3,783 puan) tarafından
4.ay atagi 3.5 aylikken baslar ve 6.aya kadar surebilir. Benim bebegimde 5 .5 aylik olana kadar surdu. Kalici da olabiliyo. Gecmis gonderilere bakabilirsiniz.
Sindirim sistemi 6 aylikken hazir olur ek gidaya. Oncesin de hazir olsaydi 5 aylikken baslanir diye genel bilgi olurdu. Ama dunya saglik orgutu ilk 6 ay sadece anne sutu veya formul mama onerir.
Tabi ki istisnai durumlar vardi ,ozel durumlar vardir ek gidaya erken baslanabilir. Bunu doktorun onermesi dogru olandir.
Ek gidaya ilk olarak sebze tadimi, sonra yogurt ,en sonda meyve tadimi yapilarak baslanir. 3 gun kurali ile besinler tattirilir. İlk zamanlar karisim yapilmasi onerilmez. Besinler tek tek tattirilmalidir. Ayina uygun besinler verilmelidir. 1 cay kasigindan ne olur demeyin. Cok sey olabilir. Erken baslasik bisey olmadi diyenlere inanmayin cunku yasamin ileri ki donemlerinde ortaya cikabilir. Gunumuzde ki cogu migde ,bagirsak rahatsizliklarinin sebebbi erken ve yanlis ek gidaya baslamakla ilgilidir. Bagirsak mikrobiyatasini arastirmanizi oneririm. İnsan sagligi uzerinde cok etkileri var.
Bebeginizin ac oldugunu dusunuyosaniz ayina uygun formul mama kullanabilirsiniz.
Pirinc ununun bebeklere yarari degil zarari vardir. Bebeginize pirinc ununa pekmez ,meyve katip veriyosaniz rahatsiz etmis olabilir hazimsizlik sebebiyle uyumuyo olabilir.
(38 puan) tarafından
Hafta bir iki veriyorum ben hergun hergun vermiyorum bisiler daha küçük sebze takımları yaptım yogurt ve meyve tabi alerji olma durumları kontrol ediyorum mama verdik almadı doktora sorduğum da kendisi dedi sen bu saatten sonra ek gıdaya geçersin diye biz de en son 5 aylık kontrolünde gidemedik şehir dışında olduğum için pirinç unu genelde kullanıyor içerisine bisiler katarak denedik ama onu da pek sevmedi maalesef bakalim artık 6 ay kontrolünde doktora tekrar danışayım
-Reklam-
0 oy
(271 puan) tarafından
Vallahi aynı şeyleri yaşıyoruz bunlara ek sütüm yok ayrıca formül mama biberon reddi yaşıyoruz. Aç kaldığı için uyanıyor sanıyordum ek gıdaya başladık ama asla düzelmedi. Çok iyi bir şekilde yiyip uyusa bile yine aynı şekilde uyanıp duriyor. Gece olsun istemiyorum artık 
(38 puan) tarafından
Gece uykusunda bizler de için de çok önemli uyumayınca gündüz sağlıklı bi şekilde bebeklere de bakamıyoruz malesef

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 286 göst.
0 oy
0 cevap 155 göst.
0 oy
1 cevap 194 göst.
29 Ağustos 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Öznur Y (1,658 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 167 göst.
15 Mart 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Hira nakkş (84 puan) tarafından soruldu
...